duminică, 29 martie 2020

”Se petrece ceva mult mai virulent decât Coronavirus. Este infecția spirituală virală care amenință viața spirituală a milioane de creștini. Nu mușcați momeala! Rugați-vă, fraților! Rugați-vă!”

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, copil şi în aer liberAutor: Episcop Maurice Muhatia
=====
DRAGI FRAȚI ÎNTRU PREOȚIE, aș dori să împărtășesc cu voi ceva din adâncul inimii mele. Vă rog deschideți-vă ochii ca să vedeți războiul spiritual care se desfășoară acum. Este mult mai serios decât am vrea să acceptăm sau ne-am putea imagina. Și se tot intensifică.

            1.  A început cu instrucțiunea de a scoate apa sfințită din bisericile noastre. Motivul – Va cauza infecții. Serios? Și cu ce a fost înlocuit? Cu dezinfectant. Materia (trupescul) a luat loc spiritualului.

2.    Următorul pas a fost Sfânta Euharistie. (cel mai dureros pentru Biserica Catolică) Care a fost instrucțiunea? Primirea Sfintei Euharistii în mână și nu pe limbă. Motivul? Este sursă de infecții. Serios? Când toată lumea, inclusiv lumea științifică,  spune că mâna este sursa transmiterii virusului.  Așadar, pentru Sfânta Eurastie,  cum poate mâna să fie mai bună decât limba? Este de neconceput. Nu mai au importanță justificările.

3.    Apoi a venit o adevărată lovitură de maestru. Sau nu? Închideți toate bisericile! Negând / interzicând efectiv întregii populații catolice participarea la Împărtășanie. Preotul, ca păstor, este de-a dreptul exilat din turma sa – cel puțin fizic.
Sunt locuri în care oamenii se pot mișca liber, pot merge la cumpărături atâta timp cât păstrează ”distanța socială”. (VĂ AVERTIZEZ ASUPRA ACESTEI TERMINOLOGII CARE ÎNCETUL CU ÎNCETUL ÎNCEPE SĂ DEFINEASCĂ RELAȚIILE NOASTRE UMANE). Și aici se ascund detalii tragice.

Eliminați ÎMPĂRTĂȘANIA, eliminați STRÂNGEREA MÂINII (semnul păcii) și înlocuiți-le cu DISTANȚA SOCIALĂ. ”TIPUL” are tărâm deschis, nu-i așa? Aceste lucruri se strecoară încet în psihicul nostru și apoi în inima noastră și devin parte a felului nostru de a trăi. VĂ ROG SĂ REZISTAȚI ISPITEI:
4.    Păstorul exilat (forțat) din mijlocul poporului său, poate rămâne totuși unit cu el prin rugăciune, în mod special prin Sfânta Liturghie, Adorații, Rozar și Novene ca de exemplu la Preasânta Inimă a lui Isus, pe care noi o facem acum.  Întăriți această legătură cu credincioșii și rugați-vă pentru ei. Întăriți legătura spirituală cu frații voștri preoți și rugați-vă pentru ei. RUGAȚI-VĂ ȘI PENTRU MINE!
5.    Domnul a eliminat acum lipsa timpului, cea mai favorabilă scuză a noastră. SUNT OCUPAT: NU AM TIMP: Acum nimeni nu este ocupat să facă altceva.
ESTE O MARE LECȚIE! Așdar să întărim legătura noastră cu Domnul.
6.    Când criza se va termina cu ce rămânem?
Cu o Biserică care crede mai puțin în puterea apei sfințite?
Sacramentaliile? Cu o devoțiune mai mica față de ele?
Cu o Biserică sărăcită în reverența Ei față de Sfântul Sacrament?
Cu o comunitate înclinată să meargă mai puțin la Sfânta Litughie?

 La acestea cu toții ar trebuie să spunem: VADE RETRO SATANA! PIEI SATANO!

7.     Se petrece ceva mult mai virulent decât Coronavirus. Este infecția spirituală virală care amenință viața spirituală a milioane de creștini. Nu mușcați momeala. Rugați-vă fraților! Rugați-vă!
Vă rog să ne petrecem mai puțin timp cu dialoguri logico-epistemologice atunci când sufletele sunt amenințate cu pierzania.
Mai bine îndemnați-vă și încurajați-vă reciproc. Dați îndemnuri bune și încurajați-vă comunitatea. Fiți creativi ca să ajungeți la poporul vostru. Creați un forum cu ei și trimiteți-le pasaje din Scriptură sau scurte meditații. Fiți alături de turma voastră în mod spiritual.
Pe măsură ce încheiem a doua zi de novenă la PREASFÂNTA INIMA A LUI ISUS – să-L rugăm pe Domnul să asculte implorarea noastră! Cu siguranță o va face! Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul preoției!

+ Rt. Rev. Maurice M. /Makumba/ Kenya


epistemologie sf [At: VIANU, M. 83 / Pl: ~ii / E: fr épistémologie] 1 Parte a gnoseologiei care studiază procesul cunoașterii așa cum se desfășoară în cadrul științelor, mijloacele de cunoaștere, valorile și limitele cunoașterii. 2 Teorie a cunoașterii științifice.

3 comentarii:

  1. Multumim petru material!
    Aveți cumva materialul in engleză? Aș vrea să îl trimit uor prieteni.
    Pace și bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa cerem de la TATAL Ceresc puterea Sa,SPIRITUL Sau cel Sfânt cu darurile Sale pt ai rămâne fideli,a primi Mângâierea Sa...Spiritul Adevărului sa ne călăuzească sa împlinit sfânta voia Sa ....

    RăspundețiȘtergere
  3. Ieremia 16,11" Dacă v-am întreba poporul acesta:Pt ce a rostit Domnul asupra noastră așa mare nenorocire? Sa le spui: Pt ca M-ai parasit si v-ati dus după alți dumnezei ati slujit acelora si li s-au închinat,iar pe Mine M-ati parasit.."ATOTPUTERNICUL si-inchis bisericile din cauza idolatriei si CelPreasfant si-a separat preoții de turma Sa ca nu îi mai slujeau Lui....

    RăspundețiȘtergere