sâmbătă, 29 aprilie 2017

Aparitiile Sfintei Fecioare la Fatima

Imagini pentru aparitiile de la fatima
Imagini pentru aparitiile de la fatima











Succesiunea evenimentelor:

La momentul aparitiilor Sfintei Fecioare natiunile Europei erau inca angrenate in devastatorul Prim Razboi Mondial. Pe 13 mai 1917 la Fatima, in Portugalia, Sfanta Fecioara a aparut si a vorbit cu trei copii care pasteau oile. Cei trei erau: Lucia, Francisco si Jacinta care aveau 10, 9 si 7 ani.
Sfanta Fecioara a revenit in fiecare luna, pe data de 13, din iunie pana in octombrie. Copiilor nu li s-a dat crezare de catre pastor si familiile lor, au fost ridiculizati si scuipati de vecini, intemnitati si amenintati cu moartea de catre autoritatile civile atee. Lucia a fost tratata cu asprime de catre mama ei severa si neincrezatoare. Dar, in ciuda situatiei apasatoare si coplesitoare, copiii nu si-au schimbat declaratiile cu privire la aparitiile Sfintei Fecioare.
In fiecare luna, un numar din ce in mai mare de oameni veneau sa ii vada pe copii. La aparitia din iulie copiii au rugat-o pe Sfanta Fecioara sa dea un semn pentru ca oamenii sa creada in aparitii. Fecioara Maria a promis sa le acorde un mare miracol in octombrie.
La 13 octombrie 1917 s-au adunat aproape 70.000 de oameni. Multi reporteri si fotografi erau acolo ca sa inregistreze miracolul sau sa dovedeasca faptul ca acei copii minteau. Multimea astepta in ploaia care nu contenea, stand in noroi pana la glezne. Multi se rugau Rozariul si Fecioara Maria si-a facut ultima aparitie in fata copiilor spunandu-le: “Eu sunt Sfanta Fecioara a Rozariului, am venit sa ii avertizez pe cei credinciosi sa isi schimbe vietile si sa ceara iertare pentru pacatele lor. Ei nu trebuie sa il mai ofenseze pe Domnul Isus, pentru ca El a fost deja mult prea ofensat de pacatele oamenilor. Oamenii trebuie sa spuna Rozariul. Sa continuati sa il spuneti in fiecare zi.”
Inainte sa plece, Sfanta Fecioara a aratat inspre soare. Ploaia se oprise si norii se imprastiasera si atunci soarele a inceput sa se roteasca in cer si sa raspandeasca raze multicolore luminand intreaga regiune. Totul a continuat timp de trei minute, s-a oprit si apoi a reinceput, a doua si a treia oara sa se invarteasca, in total douasprezece minute.
Soarele se invartea mai repede de fiecare data si la sfarsit parea ca se desprinde din cer si se avanta spre pamant. Multi dintre cei prezenti au crezut ca era sfarsitul lumii!
Multimea a ingenuncheat ingrozita, cerand iertare pentru pacate. Chiar atunci miracolul a luat sfarsit si soarele a revenit in pozitia normala, iar pamantul imbibat de ploaie cu putin inainte si hainele oamenilor erau acum uscate. Se spune ca au avut loc multe vindecari. Reporterii de la ziarele din Portugalia au scris relatari detaliate, insa povestea a fost ignorata in celelalte tari (vezi fotografia celor care au asistat la miracolul solar).
Pentru a sublinia urgenta si adevarul mesajelor ei, in iulie 1917 Sfanta Fecioara a prezis urmatoarele evenimente mondiale care se vor petrece daca oamenii nu vor inceta sa il ofenseze pe Dumnezeu:


Al Doilea Razboi Mondial
"Razboiul... (Primul Razboi Mondial facea inca ravagii) se va termina. Dar daca oamenii nu vor inceta sa Il ofenseze pe Dumnezeu, un alt razboi mai mare va incepe sub dommia lui Pius al XI-lea (Papa din 1922 pana in 1939)... Cand veti vedea o noapte luminata de o lumina necunoscuta (pe 25-26 ianuarie de la 9 seara la 2 dimineata in emisfera nordica a fost o lumina foarte neobisnuita, care a speriat pe multi oameni. The New York Times a dedicat o pagina intreaga evenimentului. Oamenii de stiinta au atribuit fenomenul unei exceptionale aurore boreale), “ sa stiti ca acesta este un mare semn pe care Dumnezeu vi-l da ca va pedepsi lumea pentru crimele ei  multe prin razboi, foamete si persecutia Bisericii si a Sfantului Parinte.” (In doua luni de la semn, in martie 1938 Hitler a invadat prima tara, Austria.)

Viitorul Rusiei
In iulie 1917 Rusia era o tara saraca, slaba militar si devastata de razboi. Comunistii au preluat puterea in mod neasteptat in noiembrie 1917, totusi Sfanta Fecioara le-a spus copiilor: “Daca cererile mele nu sunt ascultate ..., ea (Rusia) va raspandi erorile sale in intreaga lume, provocand razboaie si persecutii ale Bisericii. Binele va fi martirizat, Sfantul Parinte va avea mult de suferit si multe natiuni vor fi distruse.” Sfanta Fecioara a adaugat mai tarziu: “Rusia se va converti si o anumita perioada de pace va fi acordata lumii.”

Al Treilea Secret
A existat o parte necunoscuta a mesajului de la Fatima, numita “Al treilea secret (de la Fatima)”, care nu a fost dezvaluit pana in iunie 2000. Acest secret se afla in posesia sorei Lucia, unul dintre cei trei copii.  Fusese dat Papei sa il deschida inca din 1960. Papa Ioan al XXIII-lea a citit mesajul, dar autoritatile ecleziastice au decis sa nu il dezvaluie publicului larg. La 13 mai 2000 Papa Ioan Paul al II-ea a anuntat ca secretul va fi dezvaluit impreuna cu un comentariu al Vaticanului. Aceasta s-a intamplat in iunie 2000 si secretul si comentariul pot fi gasite pe site-ul web al Vaticanului Vatican si pe Eternal Word Television Network (EWTN).

Mesajele de la Fatima:
Vizita Ingerului - 1916
Primavara 1916:
Un inger a aparut celor trei copii in timp ce isi pasteau oile. Ingerul le-a spus, “Nu va temeti, sunt Ingerul Pacii. Rugati-va cu mine.” Ingerul a ingenuncheat la pamant si a recitat aceasta rugaciune de trei ori, iar copiii au repetat dupa el: “O, Doamne, Eu cred in Tine, Te ador, sper in Tine si Te iubesc. Cer iertare pentru aceia care nu cred in Tine, nu Te adora, nu spera in Tine si nu Te iubesc.”
Vara 1916:
Ingerul a aparut din nou si a spus, “Rugati-va, rugati-va mult. Inimile lui Isus si a Mariei au planuri pline de compasiune pentru voi. Oferiti rugaciuni si sacrificii incontinuu Tatalui Ceresc. Faceti din toate actiunile voastre un sacrificiu si oferiti-le ca un act de reparatie pentru pacatele prin care Dumnezeu este ofensat si ca o cerere pentru convertirea pacatosilor. Aduceti pacea in tara voastra in acest fel ... Eu sunt Ingerul Pazitor al Portugaliei. Acceptati si rabdati cu supunere toate suferintele pe care Domnul Isus vi le trimite.”
Toamna 1916:
Ingerul a aparut copiilor si s-a prosternat in fata unei viziuni a potirului si ostiei si a spus, “Preasfanta Treime, Tata, Fiu si Duhule Sfinte, Te ador profund.  Iti ofer cel mai pretios Trup, Sange, Suflet si Divinitate a lui Isus Cristos, prezent in toate altarele lumii, ca reparatie pentru nelegiuirile, sacrilegiile si indiferenta prin care El este ofensat. Si prin infinitele merite ale Preasfintei Sale Inimi si a Inimii Imaculate a Mariei Te rog pentru convertirea bietilor pacatosi.”

Mesajele din 1917
Duminica 13 mai, 1917:
Insotita de doua raze stalucitoare, Sfanta Fecioara a aparut intr-o lumina radianta copiilor si le-a spus, “Nu va temeti. Nu va voi face niciun rau.”
Lucia a intrebat, "De unde vii?”
Sfanta Fecioara a raspuns, "Eu vin din Cer.
Lucia a intrebat, "Ce doresti de la noi?”
Sfanta Fecioara a raspuns, “Am venit sa va cer sa veniti aici pe data de 13 timp de 6 luni la aceeasi ora si atunci va voi spune cine sunt si ce doresc. Dupa aceea, voi reveni aici a saptea oara.”
Lucia a intrebat, "Voi merge in Cer?”
Sfanta Fecioara a raspuns, "Da, vei merge.
Lucia a intrebat, "Si Jacinta?”
Sfanta Fecioara a raspuns, "Si ea.
Lucia a spus, "Si Francisco? Va merge si el in Cer?”
Sfanta Fecioara a raspuns, "Da, dar mai intai trebuie sa faca multe rozarii.
Lucia a intrebat atunci despre soarta a doua fete care murisera de curand. Sfanta Fecioara i-a spus ca una este deja in Cer si ca cealalta va fi “in Purgatoriu pana la sfarsitul lumii.”
Sfanta  Fecioara a intrebat atunci, “Vreti sa va oferiti lui Dumnezeu pentru a accepta toate suferintele pe care El vi le va trimite ca reparatie pentru nenumaratele pacate prin care El este ofensat si pentru a implora convertirea pacatosilor?”
Lucia a spus da pentru toti trei. Sfanta Fecioara a spus atunci, “Atunci veti avea mult de suferit, dar harul lui Dumnezeu va fi mangaierea voastra.”
Copiii au fost adanc miscati in spiritul lor si au strigat, “O, Sfanta Treime, Te voi adora. Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, Te iubesc in Preasfantul Sacrament.”
Sfanta Fecioara le-a cerut apoi copiilor sa se roage Rozariul in fiecare zi si apoi s-a ridicat intr-un nor catre cer.

Miercuri, 13 iunie 1917:
Fecioara Maria le apare copiilor. Cativa curiosi sunt alaturi de ei. Multimea vede doar un mic nor alb plutind deasupra vegetatiei acolo unde copiii o vad pe Sfanta Fecioara.
Lucia a spus, “Sfanta Fecioara, ce doresti de la mine?”
Fecioara Maria a raspuns, “Eu doresc ca tu sa vii pe 13 ale lunii urmatoare si sa te rogi Rozariul in fiecare zi si vreau sa inveti sa citesti.”
Lucia a rugat-o sa vindece o persoana bolnava. Fecioara Maria a spus, “Daca se converteste se va vindeca intr-un an.”
Lucia a spus, “Vreau sa ne iei in Cer.”
Sfanta Fecioara a raspuns, “Da, ii voi lua pe Francisco si pe Jacinta in curand, dar tu trebuie sa ramai pe pamant ceva timp. Isus doreste sa te foloseasca pentru a ma face pe mine mai cunoscuta si iubita.  El doreste sa stabileasca in lume devotiunea la Inimia mea Imaculata.”
Lucia a spus, “O sa raman aici singura?”
Sfanta Fecioara a raspuns, “ Nu, copilul meu, acest lucru te-ar face sa suferi? Nu te descuraja. Inima mea Imaculata nu te va abandona niciodata, ci va fi refugiul tau si calea care te va duce la Dumnezeu.”
Sfanta Fecioara a deschis bratele si copii au fost coplesiti in spiritul lor de prezenta si bunatatea lui Dumnezeu. Sfanta Fecioara s-a ridicat apoi la cer.  Multimea a vazut norisorul de lumina indepartandu-se si a vazut frunzele vegetatiei indoindu-se de parca vestmantul Sfintei Fecioare trecea peste ele.

Sambata, 13 iulie, 1917:
In jur de 5.000 de persoane i-au insotit pe copii pe camp in acea zi. In timp ce copiii se rugau Rozariul un mic nor a coborat. Sfanta Fecioara a aparut doar copiilor, dar privitorii au simtit ca se intampla ceva neobisnuit.
Vazand-o pe Sfanta Fecioara, Lucia a intrebat, “Ce doresti de la mine?”
Sfanta Fecioara a raspuns, “Eu vreau ca tu sa vii pe 13 ale lunii urmatoare si sa continui sa te rogi Rozariul in fiecare zi in onoarea Sfintei Fecioare a Rozariului, pentru ca sa obtii pacea pentru lume si sfarsitul razboiului pentru ca doar ea poate ajuta.”
Lucia a spus, “As dori sa te rog sa faci un miracol pentru ca oamenii sa creada ca tu ne apari noua.”
Sfanta Fecioara a raspuns, “Continuati sa veniti aici in fiecare luna. In octombrie iti voi spune cine sunt si ce doresc. Si voi face un miracol pentru ca toti sa vada si sa creada.”
Lucia apoi a prezentat petitii si cereri de rugaciune Sfintei Fecioare pentru a le sustine cauza in fata lui Dumnezeu, iar aceasta i-a dat cateva raspunsuri. Apoi Lucia a spus, “Da, ea doreste ca oamenii sa recite Rozariul. Oamenii trebuie sa recite Rozariul.”
Sfanta Fecioara a spus cu gravitate, “Sacrificati-va pentru pacatosi si spuneti deseori, in special cand faceti un sacrificiu, ‘O, Isuse, aceasta este din dragoste pentru Tine, pentru convertirea pacatosilor si reparatia ofenselor comise impotriva Inimii Imaculate a Mariei.”
In acel moment copiii au vazut o imagine ingrozitoare a Iadului. (Aceasta viziune a fost atat de reala incat copiii mai tarziu au facut sacrificii severe pentru salvarea pacatosilor.) Sfanta Fecioara a raspuns viziunii cu tristete si blandete, “Ati vazut Iadul unde merg sufletele bietilor pacatosi. Pentru a le salva, Dumnezeu doreste sa stabileasca in lume devotiunea la inima Mea Imaculata. Daca oamenii face ce le cer multe suflete vor fi salvate si va fi pace.
“Razboiul se va sfarsi. Dar daca oamenii nu vor inceta sa Il ofenseze pe Dumnezeu, un alt razboi mai mare va incepe sub dommia lui Pius al XI-lea. Cand veti vedea o noapte luminata de o lumina necunoscuta, sa stiti ca acesta este un mare semn pe care Dumnezeu vi-l da ca El va pedepsi lumea pentru crimele cele multe prin razboi, foamete si persecutia Bisericii si a Sfantului Parinte. Pentru a preveni aceasta, voi veni sa cer consacrarea Rusiei la Inima mea Imaculata si Comuniunea reparatiei in primele sambete din luna.”
Daca cererile mele nu sunt ascultate ..., ea (Rusia) va raspandi erorile sale in intreaga lume, provocand razboaie si persecutii ale Bisericii. Binele va fi martirizat, Sfantul Parinte va avea mult de suferit si multe natiuni vor fi distruse.”
"In cele din urma Inima mea Imaculata va triumfa. Sfantul Parinte imi va consacra Rusia;  ea se va converti si o anumita perioada de pace va fi acordata lumii. In Portugalia dogmele Credintei vor fi intotdeauna respectate” (in acel moment Lucia si Jacinta primesc Al Treilea Secret care a fost in cele din urma predat Papei, dar care nu a fost dezvaluit public). “Nu spuneti aceasta nimanui. Francisco ... lui puteti sa ii spuneti.” (Lucia si Jacinta au vazut-o si au auzit-o amandoua pe Sfanta Fecioara, dar Francisco a vazut doar aparitiile.) “Cand spuneti Rozariul, rostiti dupa fiecare mister: “O, Isuse al meu, iarta-ne pacatele, salveaza-ne de focul Iadului si condu in Cer toate sufletele, in special pe cele care au mai mare nevoie.”
Dupa o pauza Lucia a intrebat, “Mai este ceva ce ai dori de la mine?”
Sfanta Fecioara a raspuns, “Nu, astazi nu mai doresc nimic de la tine.”
Lucia s-a ridicat in picioare atunci si a aratat catre cer spunand, “Iata, pleaca! Iata, pleaca! Acum nu o mai vad.”

Luni, 13 august, 1917:
In jur de 15.000 de oameni se adunasera pe camp atunci, insa au auzit ca micii vizionari au fost rapiti de autoritatile civile.  Multimea s-a infuriat la auzul vestii si deodata au auzit un traznet infricosator de tare, au vazut un fulger orbitor, apoi un mic nor alb stralucitor care a coborat acolo unde copiii au intalnit-o pe Fecioara Maria in aparitiile anterioare. Norul a ramas cateva minute si apoi s-a ridicat la ceruri.
O lumina supranaturala a ramas. Se raspandise si un parfum ceresc de flori pe care oamenii l-au simtit. Sfanta Fecioara si-a facut cunoscuta prezenta, desi copiii nu au putut fi acolo. Copiii au fost eliberati mai tarziu in acea zi avand de indurat comportamentul ostil si amenintarile cu moartea ale autoritatilor civile.

Duminica, 19 august, 1917:
Sfanta Fecioara a aparut copiilor in timp ce ei pasteau oile. Ea i-a indemnat pe copii sa continue sa vina pe 13 ale lunii si sa se roage Rozariul in fiecare zi. Ea a repetat promisiunea in legatura cu miracolul de pe 13 octombrie, dar ca va fi “mai putin maret” din cauza tratamentului la care au fost supusi copiii.
Sfanta Fecioara a spus, “Rugati-va, rugati-va mult si faceti multe sacrificii pentru ca multe suflete merg in Iad dat fiind ca nimeni nu face sacrificii si nu se roaga pentru ele.” Ea a mai spus ca in octombrie “Si Sfantul Iosif va veni cu Pruncul Sfant pentru a aduce pacea lumii.  Si Domnul nostru Isus va veni pentru a binecuvanta oamenii. Sfanta Fecioara a Rozariului si Sfanta Fecioara a Durerilor vor veni si ele.”  Aparitia s-a ridicat atunci intr-un nor de lumina si a disparut.

Joi, 13 septembrie, 1917:
Multimea a crescut la aproximativ 30.000 de persoane. Multi vedeau norisorul alb coborand catre copi. Ei vedeau si ceea ce parea a fi o ploaie de petale de trandafir multicolore care disparea cand atingea pamantul. Lucia a strigat, “Trebuie sa va rugati!” si mii de pelerini au cazut in genunchi si au inceput sa se roage.
Lucia a intrebat-o pe Sfanta Fecioara, “Ce doresti de la mine?”
Sfanta Fecioara a raspuns, “Continuati sa va rugati Rozariul in fiecare zi pentru a obtine sfarsitul razboiului. In octombrie Domnul Nostru va veni si Sfanta Fecioara a Durerilor si a Muntelui Carmel si Sfantul Iosif cu Pruncul Isus vor binecuvanta lumea. Dumnezeu este multumit de sacrificiile voastre, dar El nu doreste sa dormiti cu funia pe voi; purtati-o doar in cursul zilei.”
Lucia a spus, “Oamenii m-au rugat sa iti cer multe lucruri. Vindecarea unor bolnavi, a unui surdo-mut...”
Sfanta Fecioara a raspuns, “Unii se vor vindeca, altii nu. In octombrie voi face un miracol astfel ca toti sa creada.”
Atunci Lucia s-a ridicat si a spus, “Daca doriti sa o vedeti, priviti in directia aceea.” Oamenii au putut vedea norisorul alb urcand catre cer.

Sambata, 13 octombrie, 1917:
Mai mult de 70.000 de persoane, atat credinciosi, cat si critici s-au adunat pe camp pe o vreme teribil de ploiasa. Multi reporteri si fotografi erau acolo pentru a inregistra miracolul si pentru a demonstra ca acei copii minteau. Multimea statea in ploaia continua, cu noroiul pana la glezne. Multi se rugau Rozariul. Dintr-o data Lucia a strigat, “Puneti jos umbrelele, toata lumea!” Catre Jacinta si Francisca ea a spus, “Ingenuncheati. Sfanta Fecioara vine! Am vazut raza de lumina!”. Lucia a intrebat-o atunci pe Sfinta Fecioara, “Ce doresti de la mine?”
Sfanta Fecioara a raspuns, “Eu sunt Sfanta Fecioara a Rozariului, am venit sa avertizez pe cei credinciosi sa isi schimbe vietile si sa ceara iertare pentru pacatele lor. Ei nu mai trebuie sa Il ofenseze pe Domnul Isus, pentru ca El este deja grav ofensat de pacatele oamenilor. Oamenii trebuie sa spuna Rozariul. Sa il spuna in fiecare zi.”
Ea a mai spus, “As vrea sa se construiasca aici o capela mica in cinstea mea.” Ea a adaugat ca “razboiul se va incheia curand” si ca soldatii se vor intoarce in curand acasa.
Inainte sa plece, Sfanta Fecioara a aratat inspre soare. Ploaia se oprise si norii se imprastiasera si atunci soarele a inceput sa se roteasca in cer si sa raspandeasca raze multicolore luminand intreaga regiune. Totul a continuat timp de trei minute, s-a oprit si apoi a reinceput, a doua si a streia oara sa se invarteasca, insumand cu totul douasprezece minute. Soarele se invartea mai repede de fiecare data si la sfarsit parea ca se desprinde din cer si se avanta spre pamant.
Multimea de oameni a ingenuncheat ingrozita, cerand iertare pentru pacatele lor si temandu-se ca lumea se apropia de sfarsit. In ultimul moment soarele s-a oprit din coborare si a revenit in pozitia normala. Pamantul imbibat de ploie inainte si hainele oamenilor erau acum uscate. Se spune ca au avut loc multe vindecari. Miracolul s-a vazut pe o arie de 600 de km patrati. Reporterii de la ziarele din Portugalia au scris relatari amanuntite, insa povestea a fost ignorata in celelalte tari.
In timp ce multimea era martora miracolului solar, copiii au avut viziuni cu Sfanta Familie, Isus, Iosif si Maria. Ei l-au vazut pe Isus ducand crucea, pe Maica Domnului, Sfanta Fecioara a Durerilor. Lucia a vazut-o si pe Sfanta Fecioara a Muntelui Carmel, care semnifica triumful asupra suferintei.

Dupa Miracolul Soarelui
In decembrie 1918 Francisco s-a imbolnavit de gripa spaniola. Curand dupa aceea a racit si a facut pleurezie. Francisco a acceptat bucuros suferinta si a oferit-o pentru convertirea sufletelor pierdute. El a murit pe 4 aprilie 1919. El crescuse foarte mult spiritual de la prima aparitie.
Jacinta si-a acceptat si ea bucuroasa suferinta. Avea amintirea vie a sufletelor care sufereau in Iad din viziunea de pe 13 iulie 1917 si dorea sa indure multa suferinta pentru a salva suflete. Sanatatea Jacintei s-a deteriorat in cursul anului 1919. La sfarsitul anului ea a fost mutata la un spital din Lisabona. Jacinta a murit la Lisabona pe 20 februarie 1920.
In 1921 Lucia a plecat din Fatima pentru a urma scoala de maici de la Vilar unde a fost cresuta ca un copil normal, ferita de toata atentia creata de aparitii. In 1925 ea a intrat in Ordinul Sfintei Dorotea la Tuy, Spania. Sora Lucia ramane in manastire pana la sfarsitul vietii.

Alte Viziuni ale Jacintei
Sfanta Fecioara a aparut Jacintei de mai multe ori intre decembrie 1919 si februarie 1920. Sfanta Fecioara i-a spus multe lucruri, acestea incluzand:
"Pacatele lumii sunt foarte mari ... daca oamenii ar sti ce insemana eternitatea, ar face tot ce le sta in putere sa isi schimbe vietile”
"Trebuie sa va rugati mult pentru pacatosi, preoti si credinciosi.”
"Preotii trebuie sa fie curati, foarte curati. Ei nu ar trebui sa se preocupe de nimic in afara de Biserica si de suflete. Lipsa de ascultare a preotilor si a credinciosilor fata de superiori si Sfantul Parinte Il mahneste foarte mult pe Domnul nostru Isus.”
"Fugiti de bogatii si lux; iubiti saracia si tacerea; aveti mila, chiar si pentru oamenii rai.”
"Mai multe suflete merg in Iad pentru pacate ale carnii decat pentru oricare  alte motive.”
"Anumite genuri de moda vor fi introduse, care Il vor ofensa pe Domnul nostru foarte mult.”
"Maica Domnului doreste ca mai multe suflete virgine sa imbratiseze juramantul castitatii.”
"Vai femeilor lipsite de modestie!”
"Spovada este un sacrament al milei si noi trebuie sa ne spovedim cu bucurie si incredere.”
"Multe casatorii nu sunt de la Dumnezeu si nu sunt pe placul Domnului.”
"Oamenii sa evite lacomia, minciunile, invidia, blasfemia si impuritatea.”
"Sa nu vorbesti de rau pe nimeni. Sa nu te plangi si sa nu murmuri. Fii foarte rabdator, caci rabdarea ne duce in Cer.”
"Sfanta Fecioara nu mai poate opri bratul Fiului sau Divin sa nu loveasca lumea. Daca oamenii isi schimba vietile, Domnul nostru va salva lumea chiar acum, daca nu, pedeapsa va veni.”
"Daca guvernul unei tari lasa Biserica in pace si da libertate Sfintei noastre Religii, va fi binecuvantata de Dumnezeu.”
"Spuneti tuturor ca Dumnezeu acorda haruri prin Inima Imaculata a Mariei.  Spuneti-le sa ceara haruri de la ea si ca Inima lui Isus doreste sa fie venerata impreuna cu Inima Imaculata a Mariei. Rugati-i sa ceara pace de la Inima Imaculata a Mariei, pentru ca Isus i-a incredintat ei pacea lumii.”

Alte viziuni ale Luciei
10 decembrie 1925:
Sfanta Fecioara si Pruncul Isus i-au aparut Luciei in capela manastirii. Pruncul Isus a vorbit primul, “Aveti mila de inima Preasfintei voastre Mame, acoperita de spini, cu care oameni nerecunoscatori o strapung in fiecare clipa si nu este nimeni care sa faca un act de reparatie pentru a le  indeparta.”
Sfanta Fecioara a spus apoi, "Priveste, fiica mea, la Inima mea, inconjurata de spinii cu care oameni nerecunoscatori imi strapung inima in fiecare moment prin blasfemii si ingratitudine. Tu cel putin incerci sa ma consolezi si spune  ca eu promit sa asist in ora mortii cu harurile necesare pentru salvare pe toti aceia care, in prima sambata timp de cinci luni consecutive se vor spovedi, vor primi Sfanta Comuniune, vor recita cinci decade de Rozariu si imi vor tine companie 15 minute meditand asupra celor 15 mistere ale Rozariului cu intentia de a ispasi pentru mine.”

15 februarie , 1926:
In timp ce Lucia isi indeplinea treburile zilnice, Pruncul Isus i-a aparut si i-a spus, “Si ai raspandit in lume ceea ce Maica cereasca ti-a cerut?”
Lucia a raspuns, “Isuse al meu, Tu stii foarte bine ce mi-a spus duhovnicul meu in scrisoarea pe care Ti-am citit-o. El mi-a spus ca e necesar ca aceste viziuni sa se repete pentru ca intamplari viitoare sa le dovedeasca credibilitatea, apoi el a adaugat ca maica superioara cu de la sine putere nu putea sa propage aceasta devotiune.”
Isus a raspuns, “Este adevarat ca Maica superioara nu poate face nimic singura, dar cu ajutorul harului Meu poate sa faca totul. Este de ajuns faptul ca duhovnicul tau iti da permisiunea si ca Maica superioara vorbeste despre asta, pentru ca aceste lucruri sa fie crezute, fara ca oamenii sa stie cui i-au fost revelate.”
Lucia a raspuns, “Dar confesorul meu mi-a spus in scrisoare ca aceasta devotiune exista in lume, pentru ca sunt multe suflete care Te primesc in prima sambata, in onoarea Sfintei Fecioare si a celor 15 Mistere ale Rozariului.”
Isus a raspuns, “Este adevarat, fiica Mea, ca multe suflete incep Primele Sambete, dar putini le sfarsesc si aceia care le sfarsesc fac aceasta pentru a primi harurile promise prin ele. Mi-ar placea mai mult daca ei ar  face cele Cinci Sambete cu fervoare si cu intentia de a duce reparatie Inimii Maicii ceresti, si nu daca le fac intr-o maniera lipsita de pasiune si entuziasm...”
Lucia I-a prezentat lui Isus dificulteatea de a se confesa sambata si a intrebat daca este valid sa se confeseze in termen de opt zile.
Isus a raspuns, “Da, si ar putea fi si mai mult daca, atunci cand Ma primesc, sunt intr-o stare de gratie si doresc sa faca reparatie la Inima Imaculata a Mariei.”
Lucia a intrebat, “Isuse al meu, ce se intampla cu cei care uita sa isi exprime intentia?”
Isus a raspuns, “Ei pot sa faca asta la urmatoarea spovada, profitand de prima ocazie de a se spovedi.”

17 decembrie, 1927:
In rugaciunea de la Pontevedra, Spania, Lucia i-a cerut lui Isus sa o indrume in legatura cu revelarea secretelor aparitiilor Sfintei Fecioare, in special cea din 10 decembrie 1925, care se referea la venerarea Inimii Imaculate a Mariei.
Prin locutiune interiora Isus i-a spus, “Fiica Mea, scrie ceea ce el ... (directorul ei spiritual) ... iti cere. Scrie de asemenea tot ceea ce Sfanta Fecioara ti-a revelat in Aparitia in care vorbeste de aceasta devotiune. Cat despre restul Secretului, continua sa pastrezi tacerea.”

13 iunie, 1929:
In timp ce se ruga in capela, Lucia a avut o puternica si iluminanta viziune a Preasfintei Trinitati. Fecioara de la Fatima era prezenta in aceasta viziune.
Lucia a scris despre aceasta viziune, “Deodata intreaga capela s-a luminat cu o lumina supranaturala si deasupra altarului a aparut o cruce de lumina care ajungea pana la tavan. Intr-o lumina mai puternica pe partea de sus a crucii se putea vedea fata unui om si trupul sau pana la talie; pe pieptul sau era o porumbita de lumina; batut in cuie pe cruce era corpul altui om. Putin mai jos de talie am vazut un potir si o ostie mare suspendata in aer, pe care cadeau picaturi de sange de pe chipul lui Isus Crucificat si din rana din coasta. Aceste picaturi se prelingeau pe ostie si cadeau in potir. Sub bratul drept al crucii era Sfanta Fecioara si in mana ei era Inima Imaculata. (Era Sfanta Fecioara de la Fatima, cu Inima ei Imaculata in mana stanga, fara sabie sau trandafiri, cu o cununa de spini si flacari). Sub bratul stang al crucii, litere mari ca scrise cu apa curata se prelingeau pe altar, formand cuvintele: Gratie si Mila.”
Lucia a scris mai departe, “Eu am inteles ca mi se aratase Misterul Presfintei Trinitati si primisem o intelegere a acestui mister pe care nu mi-e permis sa o dezvalui aici.”
Sfanta Fecioara a spus atunci, “A venit momentul in care Dumnezeu ii cere Sfantului Parinte ca, in uniune cu toti episcopii lumii, sa consacre Rusia Inimii mele Imaculate, promitand sa o salveze prin acest mijloc. Exista atatea suflete pe care Dreptatea lui Dumnezeu le condamna pentru pacate comise impotriva mea, incat am venit sa cer reparatie: sacrificati-va pentru aceasta intentie si rugati-va.”
Domnul Isus a spus mai tarziu, “Ei nu au dorit sa ia in seama cererea Mea. Ca si Regele Frantei, ei vor regreta aceasta si apoi o vor face, dar va fi prea tarziu. Rusia isi va raspandi greselile inainte in intreaga lume, provocand razboaie si persecutii impotriva Bisericii. Sfantul Parinte va avea mult de suferit.”

Nedatat, 1933:
Domnul Isus a comunicat Luciei ca era mahnit pentru ca cererile Sale nu fusesera ascultate.
Nedatat, dar inainte de 18 martie, 1936:
Ca raspuns la intrebarea Luciei si anume de ce El nu dorea sa converteasca Rusia fara consacrarea facuta de Sfantul Parinte, Isus a replicat, “Pentru ca eu doresc ca intreaga Mea Biserica sa recunoasca acea consacrare ca un triumf al Inimii Imaculate a Mariei pentru ca ea sa isi extinda cultul mai tarziu si sa puna devotiunea pentru Inima Imaculata langa devotiunea catre Inima Mea Sacra.”
Lucia a raspuns, “Dar Doamne, Sfantul Parinte nu ma va crede probabil daca Tu Insuti nu il vei misca printr-o inspiratie speciala.”
Domnul Isus a raspuns, “Sfantul Parinte, rugati-va mult pentru Sfantul Parinte. Cu toate acestea, Inima Imaculata a Mariei va salva Rusia. Ea i-a fost incredintata.”

Ce pot face sa raspun mesajelor Sfintei Fecioare de la Fatima?
Urmatorul raspuns este la pagina 25-26 din “Planul Divin al Sfintei Fecioare de la Fatima”, publicata de Tan Books and Publishers, Inc.:
1. Incepeti prin a respecta cererile Sfintei Fecioare de la Fatima:
  • Consacrati-va la Inima Imaculata a Mariei.
  • Oferiti munca voastra zilnica ca sacrificiu pentru repararea pacatelor voastre si ale altora.
  • Spuneti Rozariul in fiecare zi.
  • Purtati scapularul Brun ca semna al consacrarii personale catre Maria si faceti acte de reparatie catre Inima ei Imaculata.
  • Urmati cele 5 Prime Sambete tinand 15 minute de meditatie asupra Misterelor Rozariului in compania Mariei.
  • Faceti vizite la Sfantul Sacrament pentru repararea pacatelor impotriva Inimii ei Imaculate.
  • Faceti penitente si rugaciuni suplimentare pentru convertirea pacatosilor.
2. Incepeti astazi sa va reformati viata complet si sa va orientati catre Dumnezeu.  Hotarati-va prin harul lui Dumnezeu sa deveniti sfant. Faceti lecturi spirituale in fiecare zi.
3. Distribuiti copii suplimentare ale cartii “Planul Divin de Pace al Fecioarei de la Fatima”. Este o scurta, dar completa prezentare a aparitiilor de la Fatima.
4. Rugati-o pe Sfanta Fecioara sa va ghideze in vocatia voastra si sa va dea un apostolat potrivit etapei vostre de viata.
5. Spuneti rugaciuni dictate de Sfanta Fecioara si de Ingerul de la Fatima.

http://www.loveandmercy.org/loveandmercy/fatima.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu