vineri, 27 decembrie 2019

ALARMĂ MONDIALĂ: MARILE BĂNCI PREIAU APA ÎNTREGII PLANETE

O tendință îngrijorătoare în sectorul apei se accelerează la nivel mondial. Elitiștii miliardari și marile bănci din Wall Street cumpără apă în întreaga lume într-un ritm fără precedent.
Marile conglomerate bancare precum Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Citigroup, UBS, Deutsche Bank, Credit Suisse, Maquarie Bank, Barclays Bank, Blakstone Group, Allianz și HSBC printre altele, își consolidează controlul asupra apei pe glob.
Bogații Tycoons precum și Boone Pickens, fostul președinte George HW Bush și familia sa, Li Ka-shing din Hong Kong, Manuel V Pangilinan și alți miliardari filipinezi și mulți alții, cumpără mii de hectare de teren cu acvifere(Acviferul este o formațiune geologică reprezentată de un strat subteran destul de poros de roci încât să poată stoca apă și suficient de permeabil încât apa să poată circula liber prin el), lacuri, drepturi la apă, servicii sanitare și acțiuni în companii de tehnologie și inginerie din întreaga lume.
În același timp în care marile bănci cumpără apă în întreaga lume, guvernele se mișcă rapid pentru a limita capacitatea cetățenilor de a fi autosuficienți în aprovizionarea cu apă.
Un bun exemplu în acest sens a fost cazul lui Gary Harrington din Oregon, SUA, în care statul a incriminat colectarea apei de ploaie în 3 iazuri situate pe terenul său privat, condamnându-l cu 9 acuzații la 30 zile de închisoare.
Cu toate acestea, miliardarul T Boone Pickens deține drepturile de apă ale acviferului Ogallala, ceea ce îi permite să scurgă aproximativ 245.000 de milioane litri de apă pe an fără ca cineva să-l condamne pentru asta.

Este un exemplu de ciudată nouă ordine mondială în care miliardarii și băncile de elită pot deține acvifere și lacuri, dar cetățenii obișnuiți nu pot nici măcar să colecteze apă de poaie sau zăpadă în propriile curți sau terenuri private.

Multe centre de media au abordat problema concentrându-se pe companii individuale și super-investitori care încearcă să controleze apa prin achiziționarea de drepturi de apă și servicii de furnizare.
Dar, paradoxal, povestea ascunsă este mult mai complicată. Istoria reală a sectorului mondial al apei este o mizerie complicată care implică companii de investiții Wall Street, bănci și alte companii de capital privat care transced frontierele naționale pentru a se asocia între ele cu băncile și fondurile speculative, cu Companiile tehnologice și giganții de asigurări, cu fonduri de pensii din sectorul public regional și fonduri de avere suverane. Toate acestea se concentrează pe sectorul apei, nu numai pentru a cumpăra drepturi de apă și tehnologii de tratare a apei, ci și pentru a privatiza serviciile publice de alimentare cu apă și infrastructurile respective.

Un document de analiză a capitalurilor JP Morgan 2012, afirmă clar că "Wall Street pare foarte conștient de oportunitățile de investiții în infrastructura de aprovizionare cu apă, tratarea apelor uzate și tehnologiile de gestionare a cererii."
De fapt, Wall Street se pregătește să profite de creditul global al apei în următoarele decenii.

Când vorbim de "apă", ne referim la drepturile de apă, (adică dreptul de a profita de apele subterane, acvifere și râuri), terenul care conține extensii de apă (adică lacuri, lagune și izvoare naturale de suprafață sau în apele subterane), proiecte de desalinizare, tehnologii de epurare a apei, tehnologii de irigații și foraj al puțurilor, utilități publice de apă, întreținre și construcția infrastructurii de alimentare cu apă (de la conducte și distribuție la toate scările instalațiilor de tratament rezidențiale, comerciale, industriale și municipale), servicii de inginerie a apei (de exemplu, cei implicați în producția și vânzarea de apă îmbuteliată, distribuitoare de apă, servicii de abonare și livrare pentru apă îmbuteliată, camioane de alimentare cu apă și rezervoare de apă). 

Băncile văd apa ca o mare strategie
Începând cu 2008,  giganții bancari au captat din ce în ce mai mult o cotă de piață mai mare în sectorul apei și identifică apa ca element fundamental, mult mai important și mai crucial decât petrolul.

Goldman Sachs: Apa va fi următorul "petrol"
Așa cum am mai spus în 2008, Goldman Sachs a numit apa "petrolul secolului următor". 
Într-o conferință cu privire la cele maxim 5 riscuri ale secolului XXI, a fost descrisă o "penurie de apă din cauza contaminăriidrept cea mai gravă amenințare pentru umanitate, mai gravă decât deficitul de alimente și energie.
Din 2006, Goldman Sachs a devenit unul dintre cei mai mari manageri ai fondurilor de investiții în infrastructură și a acumulat un capital de 10 miliarde de dolari în infrastructură, inclusiv în aprovizionarea cu apă.
În 2012, Goldman Sachs a cumpărat Veolia Water care furnizează apă la 3,5 milioane oameni în sud-estul Angliei.
În 2003, Goldman  Sachs s-a asociat deja cu una dintre cele mai mari firme de capital privat Blackstone Group și Apollo Management pentru a achiziționa Ondeo Nalco, o companie lider în furnizarea de produse chimice și tratare a apei și sevicii de prelucrare cu peste 10.000 de angajați și operațiuni în peste 130 de țări pentru 4200 milioane de dolari.
De asemenea, în 2008 Goldman Sachs a depus un efort investițional pentru a chiziționa China Water and Drinks inc. care furnizează apă purificată furnizorilor de mărci recunoscute precum Coca-Cola și compania de băuturi Uni-President Taiwan. 
China Water cu băuturile sale este, de asemenea, un producător și distribuitor important de apă îmbuteliată în China.
China are una dintre cele mai grave probleme cu apa din Asia și o clasă mijlocie emergentă mare, astfel că sectorul ei de apă îmbuteliată are cea mai rapidă creștere din lume și generează profituri uriașe. În plus, China suferă de o lipsă acută de apă și de o poluare gravă care va determina țara să aibă o cerere de apă curată mai mare în următorii ani, generând astfel o posibilitate mare de afaceri pe termen lung.

Citigroup: Piața apei va eclipsa în curând petrolul, agricultura și metalele prețioase
Economistul șef al Citigroup, Willem Butler, a declarat în 2011 că piața apei va fi în curând mai importantă decât piața petrolului.
"Apa, în opinia mea, va deveni cel mai important atu în materie primă, pe lângă împuținarea petrolului,cuprului, materiilor prime agricole și metalelor prețioase".
Mai exact, o oportunitate profitabilă în apă constă în fracturarea hidraulică deoarece generează o cerere masivă de apă.
Fiecare puț bogat în petrol, prin fracturare hidraulică, necesită 11-18 milioane de litri de apă, iar 80% din această apă nu poate fi reutilizată deoarece este de 3-10 ori mai sărată decât apa de mare.
Citigroup recomandă proprietarilor de drepturi de apă să-și vândă apa companiilor de fracturare în locul fermierilor deoarece apa din fracturare hidraulică poate fi vândută la un preț de 60 ori mai mare. În plus, se estimează că sectorul de tratare a apei de balast, evaluat acum la 1350 milioane de dolari pe an, va ajunge la 30-35 miliarde dolari în scurt timp. 
Citigroup a investit agresiv în achiziționarea infrastructurii de furnizare a apei în întreaga lume.

Analiza instituțiilor în servicii de apă din Regatul Unit, de exemplu, arată că nu există nici o bancă sau un fond de capital privat caae să investească  în fiecare afacere sau infrastructură, ci întotdeauna asociată cu multe altele.
De exemplu, Citigroup a intrat pe piața vastă a infrastructurii de apă din India printr-un parteneriat cu Blackstone Group și 2 companii private de finanțare din India.

UBS: "penuria de apă este criza definitorie a secolului XXI"
În 2006, UBS Investment Research, o diviziune a sediului elvețian al UBS AG, cea mai mare bancă din Europa pe active, a intitulat un raport de cercetare de 40 pagini "Scaritatea apei: criza definitorie a secoluului XXI?"
În 2007, UBS împreună cu JP Morgan și Australia Challenger Fund au cumpărat Shouthern Water în Regatul Unit pentru 4,2 milioane lire sterline.

Credit Suisse: "Apa este mega-trendul principal al vremurilor noastre"
Credit Suisse a publicat în 2008 un raport care a sfătuit investitorii: "O modalitate de a profita de această tendință este să investești în companii orientate spre generarea de apă, conservarea, tratarea infrastructurii și desalinizare".
Tendința spre care ne îndreptăm conform Credit Suisse, este epuizarea resurselor de apă dulce atribuite poluării, dispariției ghețarilor (principala sursă de apă dulce) și creșterii populației, care acestea vor face ca apa să devină o resursă rară.
Potrivit Credit Suisse, 2/3 din polupația lumii va trăi probabil în condițiile stresului apei până în 2025.
Având în vedere imensa afacere viitoare, Credit Suisse s-a ascociat cu giganți de infrastructură industrială cum ar fi General Electric Infrastructure, cu Cleantech Group și cu Consensus Business Group.
În timpul conferinței sale de investiții din Asia, Credit Suisse a declarat: "Apa este esențială pentru cei care știu despre produsele strategice globale. La fel ca în cazul petrolului, oferta este finită, dar cu toate acestea, cererea crește constant cu fiecare pas. Dar, spre deosebire de petrol, cu apa nu există alternativă".

JP Morgan Chase: construcția infrastructurii de apă, a serviciilor publice la nivel mondial
Una dintre cele mai mari bănci din lume, JP Morgan Chhasse, a urmărit agresiv confiscarea infrastructurilor de apă din lume. Acest imperiu bancar este controlat de familia Rockefeller, patriarhul familiei, David Rockfeller, care este membru al grupului Bilderberg, al Consiliului pentru relații externe și al Comisiei Trilaterale.
JP Morgan consideră că finanțarea infrastructurii de apă este un fenomen global, iar analiștii estimează că investițiile în infrastructură pe piețele emergente vor fi aproximativ de 21,7 miliarde de dolari în următorul deceniu.
JP Morgan a concentrat eforturi mari în India, alăturându-se Citigroup, Blackstone Group, 3i Group (a II-a cea mai mare firmă de capital privat din Europa) și ICICI Bank (a II-a cea mai mare bancă din India).
Divizia JP Morgan Global Equity Research a publicat de asemenea la 1 aprilie 2008, un raport de 60 pagini numit "Ceasul de apă - un ghid pentru evaluarea riscurilor corporative într-o lume însetată".

Allianz Group: "Apa este subevaluată" 
Fondat în 1980, Allianz Group din Germania este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de asigurări, servicii bancare și de gestionare a activelor în aproape 70 de țări.
În aprilie 2008, Allianz SE a lansat Allianz RCM Global Water Fund care investește în valori mobiliare ale companiilor din domeniul apei din întreaga lume, subliniind aprecierea capitalului pe termen lung.
Dresdner de la Allianz SE Bank AG le-a spus investitorilor că "Investițiile în apă oferă oportunități mari: creșterea prețurilor la petrol nu ne permite să ne concentrăm viziunea asupra unei penurii și mai grave, cea a apei.
Economia mondială a apei se confruntă cu o nevoie multimilionară de investiții de capital și modernizare. Aceasta ne oferă o oportunitate profitabilă pentru investitorii pe termen lung".
Potrivit lui Allianz, "adevărata valoare a apei nu e recunoscută... Apa tinde să fie subestimată la nivel mondial... Având în vedere acest lucru, este logic să investim în companii dedicate îmbunătățirii calității și infrastructurii apei".

Deutsche Bank - 2 miliarde euro pentru investiții în infrastructură în Europa: apă, climă, infrastructură și investiții agroindustriale.
Deutsche Bank este unul dintre principalii jucători din sectorul apei la nivel mondial. Consilierii Deutsche Bank au identificat apa ca o parte a strategiilor de investiții climatice.
Pe lângă apă, celelalte 2 resurse identificate ca esențiale au fost agroalimentarea (pesticide, semințe transgenice, îngrășăminte minerale, utilaje agricole) și energii regenerabile (energie solară, eoliană, hidrotermică, biomasă, hidroelectricitate).

Alte megabioane care privesc apa ca o investiție esențială:  

  1. Merryll Lynch (înainte de a fi cumpărat de Bank of America) a emis un raport de cercetare de 24 pagini intitulat "Sarcina apei, o problemă majoră"
  2. Morgan Stanley într-un studiu recomandă trei domenii de oportunități de investiții în apă: servicii de apă, operatori globali și companii de tehnologie cum ar fi cele care produc membranele și substanțele chimice utilizate în tratarea apei pentru industria apei.
  3. Barclays PLC administrează un fond cotat care este listat la Bursele de Valori din Londra și este promovat ca "o expunere largă a acțiunilor celor mai mari companii de apă din lume, inclusiv serviciile de apă și stocurile de echipamente de apă, a companiilor de apă din întreaga lume"
În plus, există numeroase fonduri de investiții de apă și fonduri speculative concentrate pe afacerea uriașă a apei, fonduri suverane care investesc în controlul apei la nivel mondial.
Apa este și va continua să fie indispensabilă vieții noastre și din acest motiv, elitele economice care controlează lumea se concentrează și își vor concentra și mai mult eforturile lor asupra viitorului în controlarea acestui element vital.

Cu sute de mii de ani în urmă, apa curgea liber prin văi și câmpii și toate animalele se bucurau liber de ea întrucât nu era deținută de nimeni.
Acum, datorită dezvoltării și civilizației, a ignoranței, inacțiunii și a nedemnității populației, apa este deja deținută de câțiva și trebuie să cerșim în curând ca și cum am fi sclavi.
Acesta este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru a nu fi acționat răspicat când trebuia.

Haideți să ne uităm la televizor în mod submisiv și pașnic în timp ce un grup de hoți psihopați preiau întreaga planetă și ne fac sclavi........ 

sursa: http://www.nuevamentes.net/2016/11/alarma-mundial-los-grandes-bancos-se.html?m=1&fbclid=IwAR3FCsYxeCJX-CtFPlkV11qtrj0CX_S01dAz-pPUTY3uUp2rPjWILeY-HqI

notă: este tradus cu google translate.... Deși cred că acest articol e scris cu ani în urmă, problema apei este aceeași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu