joi, 11 mai 2017

Vizionara de la Fatima a confirmat aparițiile Fecioarei din Medjugorje

10 mai 2017 de Daniel Klimek
În timp ce Vaticanul continuă investigarea aparițiilor în desfășurare din Medjugorje, prin Comisia sa internațională sub conducerea Cardinalului Camillo Ruini și a CDF, Sfântul Scaun nu ar trebui să ignore un fapt important, dar puțin cunoscut, despre aceste apariții Mariane. Ele au fost confirmate ca fiind autentice de către principala vizionară de la Fatima, sora Lucia dos Santos, care nu numai că a confirmat, dar a și declarat că a văzut apariția Fecioarei de la Medjugorje în mănăstire.
Potrivit nepotului Luciei, părintele Salinho – preot salesian care trăiește în Portugalia – sora Lucia a continuat să aibă viziuni cu Fecioara Maria mult după 1917, iar unele dintre aceste apariții ale Fecioarei i-au revelat sorei Lucia despre continuarea lucrării Madonei în Medjugorje. Acest raport al părintelui Salinho a fost documentat de autoarea franceză, sora Emmanuel Maillard, în cartea sa ”Medjugorje, Triumful inimii” (Queenship, 2004), o ediție revizuită a lucrării anterioare (atât de răspândită) a sorei Emmanuel, ”Medjugorje: anii ’90”. Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit cu sora Emmanuel, a primit o copie a cărții sale anterioare și, prin urmare, această informație legată de – principala vizionară a Fatimei și aparițiile din Medjugorje – se pare că nu a fost străină Vaticanului.
Aceasta este o revelație foarte importantă, pentru că unul dintre lucrurile pe care Biserica îl caută, în evaluarea apariţiilor Mariei, este coerența dintre apariții. Fatima și Medjugorje au deja extrem de multe în comun. De la miracolul soarelui care dansează, care a fost înregistrat în ambele locuri -o dată în Fatima și de multe ori în Medjugorje– până la referințele legate de Inima Imaculată a Mariei, atât în ​​devoțiunile de la  Fatima cât și de la Medjugorje; la programul spiritual al rugăciunii zilnice – în special Rozarul- liturghia, postul  și penitența pentru mântuirea păcătoșilor, menționate în ambele locuri; și până la descoperiri incredibil de asemănătoare ale viziunilor despre viața de apoi, în special ale iadului, date în cadrul aparițiilor, atât vizionarilor din Fatima cât și celor din Medjugorje. Coerența este evidentă. Acum, există chiar un raport al unui preot catolic și al unui membru al familiei vizionarului principal de la Fatima, că sora Lucia a avut ea însăși experiența apariției Fecioarei Maria care a vorbit despre lucrarea ei din Medjugorje. Și, prin urmare, sora Lucia a confirmat prezența aparițiilor de la Medjugorje prin revelațiile ei personale, ale  Fecioarei.
Această revelație ridică, de asemenea, îndoieli asupra multor teorii pe care le-au susținut criticii aparițiilor din Medjugorje. Donal Anthony Foley, autorul britanic care -în cartea sa, ”Să înțelegem Medjugorje”- venerează aparițiile de la Fatima în timp ce literalmente demonizează aparițiile de la Medjugorje, portretizează cele două locații ale aparițiilor ca neavând nimic în comun. Ei bine, dacă criticii cred în autenticitatea viziunilor Sorei Lucia, atunci devine dificil să se îndoiască de faptul că Madona apare în Medjugorje, de vreme ce sora Lucia a confirmat ea însăși acest fapt, după ce i-a fost spus în apariția Fecioarei Maria. Acest raport al nepotului sorei Lucia, din păcate, nu a fost difuzat pe scară largă. Dar el dovedește că Papa Ioan Paul al II-lea nu era singur în convingerea sa că Medjugorje completează Fatima și că cele două locuri au aceeași sursă spirituală: Maica lui Dumnezeu.
Interesant că, din cartea recentă a Mons. Slawomir Oder despre Papa Ioan Paul al II-lea, ”De ce este el un sfânt”, am primit confirmarea că Papa a considerat Medjugorje ca fiind împlinirea Fatimei, explicând în 1984: „Medjugorje este continuarea Fatimei, este împlinirea Fatimei”. Acum vedem că această convingere a Papei nu a fost pur și simplu o părere personală, căci chiar vizionara de la Fatima, Lucia dos Santos, a proclamat același lucru, că aceeași Fecioară care i-a apărut în Fatima a continuat să îi apară în mănăstire și i-a spus sorei Lucia despre lucrarea ei continuă – a Fecioarei – în Medjugorje.
Este demn de remarcat, subliniind această legătură, că sora Lucia și Papa Ioan Paul al II-lea au menținut o prietenie pe tot parcursul vieții. Ne-am putea întreaba dacă au discutat vreodată împreună despre prezența Fecioarei Maria în Medjugorje, deoarece ambii erau convinși că Fecioara din Fatima și-a continuat lucrarea în satul bosniac. Deși nu vom putea ști niciodată sigur, deoarece ambele persone au murit, acest lucru nu ar fi imposibil, deoarece Ioan Paul al II-lea a proclamat că Medjugorje este continuarea și finalizarea Fatimei, în 1984, în timp ce el s-a întâlnit cu sora Lucia numai cu doi ani mai devreme, când papa s-a aflat la Fatima pe 13 mai 1982, să-i mulțumească Fecioarei pentru că i-a salvat viața dintr-o tentativă de asasinat. Aceasta a fost în aceeași zi în care Sfânta Fecioară din Medjugorje le-a spus vizionarilor din Iugoslavia: „Vrăjmașii lui au încercat să-l omoare, dar eu l-am protejat”.
Ceea ce este interesant cu privire la experiențele aparițiilor Fecioarei, avute de Lucia, este faptul că ele nu s-au încheiat când ea era mică. Este adevărat că aparițiile în câmpurile Cova da Iria, din apropiere de Fatima, care a avut ca rezultat miracolul soarelui care dansa si la care au fost martori un număr estimat de 70.000 de persoane, s-au încheiat la 13 octombrie 1917. Totuși, chiar și după încheierea acestor apariții publice, Sora Lucia, călugăriță fiind, a continuat să primească revelații private ale Fecioarei Maria, în chilia ei. Aceeași Fecioară Maria care a venit la ea când Lucia era fetiță în Fatima, a continuat să-i apară Luciei, femeie matură fiind, în mănăstire. Aparițiile au durat mult în viața Luciei, chiar și după ce Madona a început să apară în Medjugorje la șase tineri croați în 1981.
Lucia dos Santos a fost singura vizionară de la Fatima, care a trăit în secolul al XX-lea și în al XXI-lea. La scurt timp după ce în 1917 au început aparițiile Fecioarei la trei copii păstori din Fatima, doi dintre copii, Jacinta și Francisco Marto – frate și soră – au murit. Francisco a murit de pneumonie bronșică în 1919, în timp ce Jacinta a făcut o pleurezie gravă și a murit într-un spital din Lisabona, un an mai târziu. Francisco mai avea două luni și împlinea unsprezece ani, iar Jacinta mai avea numai o lună până la sărbătorirea celei de a zecea aniversări. Lucia insa a trăit pănă la o vârstă foarte înaintată.
Ea a devenit călugăriță de clauzură, depunându-și jurămintele perpetue la 3 octombrie 1934 sub numele de sora Maria das Dores – Maria a Durerilor – la Institutul Surorilor Sf. Dorothy din mănăstirea din Tuy, Spania. Mai târziu, Lucia se va întoarce în Portugalia și va deveni Carmelită desculță la 31 mai 1949, luând numele Sora Maria Lucia a lui Isus și a Inimii Imaculate, la mănăstirea Carmelitelor Sf. Tereza din Coimbra. Sora Lucia a murit în mănăstire la vârsta de 97 de ani, pe 13 februarie 2005.
Despre Daniel Klimek
Fratele Daniel Maria Klimek, T.O.R., este un călugăr, scriitor, cărturar și blogger franciscan. A obținut doctoratul cu distincție în spiritualitate, de la Universitatea Catolică din America și este absolvent al Yale Divinity School. Fr.Daniel Maria este o autoritate recunoscută în domeniul aparițiilor Mariane din Medjugorje, care a fost si obiectul lucrarii sale de disertație. Articolele sale au fost publicate în Aleteia, Patheos (MysticPost), MinistryValues, MedjugorjeToday, Medjugorje.org, Spirit of Medjugorje, și a fost vorbit despre Medjugorje la Radio Maria (SUA), MaryTV, în filmul documentar Regina Păcii și la Conferința Națională Medjugorje de la Universitatea din Notre Dame. De asemenea, a fost prezentat la Radio Veritas, discutând spiritualitatea catolică și devotamentul Marian. Scrierile Fr.Daniel Maria au fost traduse în limbile croată, poloneză, germană, spaniolă, coreeană și indoneziană. Articolele sale științifice au fost publicate în mediile  franciscane: Cordul – O revizuire spirituală, Glossolalia și Enciclopedia religiei globale. Fr.Daniel Maria este franciscan al celui de-al Treilea Ordin Regular al Provinciei Preasfintei Inimi a lui Isus, urmându-şi vocația de preot franciscan.
sursa:https://informatiisimesaje.wordpress.com/2017/05/11/vizionara-de-la-fatima-a-confirmat-aparitiile-fecioarei-din-medjugorje/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu