marți, 18 februarie 2020

Rabinii anunță: Priviți semnele, mesia vine!


Israelul urmează să meargă la urne pentru a treia oară în mai puțin de un an. Este o situație fără precedent. Dar câțiva rabini de vârf spun că există o explicație: o astfel de agitație trebuie să prezinte venirea lui mesia (n.t. în realitate evreii îl așteaptă pe Antihrist).
Rabinul Shlomo Amar, fostul șef sefard al Rabinilor din Israel, a declarat la o adunare la începutul acestei luni că lista semnelor semnificative din ultimul an pur și simplu nu poate fi ignorată.
  1. Israelul pare incapabil să aleagă un guvern;
  2. Președintele american Trump, cel mai puternic lider din lume, precum regele Cirus, a susținut suveranitatea evreiască în Țara Făgăduinței;
  3. Regii lumii au venit luna trecută la Ierusalim pentru a onora poporul evreu.
„Sunt lucruri la care nu am visat niciodată!”, A exclamat Rabinul Amar. „Cum pot fi aceste lucruri dacă nu ca pregătire pentru venirea lui mesia?”
mesia este la ușă
Rabinul Amar a continuat să povestească o întâlnire recentă cu rabinul care i-a fost consilierul său spiritual acum 51 de ani la școala evreiască yeshiva. Acest rabin este încă strâns legat de rabinul Chaim Kanievsky, care a participat la același școală yeshiva și este considerat astăzi unul dintre principalii savanți ai Torei din lumea evreiască ultra-ortodoxă.
Potrivit fostului consilier spiritual al lui Amar, tocmai a fost pe punctul de a pleca într-o călătorie în străinătate recent, când Rabinul Kanievski l-a oprit, spunând: „Pleci în străinătate? Nu știi că mesia stă la ușă? ”
Semne ale vremurilor
Rabinul Amar a continuat să spună:
„Toți marii rabini ai acestei generații spun că Mesia este pe punctul de a se revela. Toate semnele pe care profeții le-au dat, toate semnele prezise în Gemara, Mishnah, Midrash, totul se îmtămplă, eveniment după evenioment. Nu ne trebuie decât să rămânem puternici un pic mai mult timp. „
Apoi a cerut evreilor de pretutindeni să se angajeze în respectarea Torei, în special în păstrarea șabatului. Iudaismul ortodox a învățat mult timp că mesia va veni doar odată ce toți evreii vor sfinți Șabatul.
Este de remarcat cât de strâns este îndemnul rabinului Amar cu cel al lui Yeshua (Iisus):
„Să fie mijloacele voastre încinse şi făcliile voastre aprinse și fiți ca niște bărbați care așteaptă ca stăpânul lor să vină acasă de la sărbătoarea nunții, astfel încât să-i poată deschide ușa când vine și bate. … De asemenea, trebuie să fii gata, căci Fiul Omului vine la o oră pe care nu o aștepți. ” (Luca 12: 35-40)
Începeți să vă rugați
La doar câteva zile după ce Rabinul Amar a făcut aceste observații uimitoare, Rabinul Avner Efghin a exprimat o opinie similară într-un interviu acordat portalului de știri israelian religios Kikar Hashabbat .
Efghin este unul dintre rabinii cei mai buni cabaliști din lume și, potrivit lui Kikar Hashabbat , un lider spiritual al unui număr tot mai mare de evrei ortodocși din Europa și Statele Unite.
De asemenea, el consideră că „ceea ce s-a întâmplat aici în ultimul an este, cu siguranță, un semn al [venirii] lui mesia. … Ar fi indicat [în acest moment] să studiem Tora și să ne rugăm. „
NOTĂ OrtodoxINFO
mesia asteptat de evrei este de fapt Antihristul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu