marți, 4 februarie 2020

MESAJE CEREȘTI 30.10.2012. Duhul Sfânt: Soarta Lumii III, Judecata de Apoi

Duhul Sfânt: Dragi Mei copii! Astăzi va fi vorba despre un eveniment maiestuos, măreț și solemn: judecata finală. Într-una din Liturghii, preotul a amintit doar fugitiv din Scriptură ultima zi a lumii când Iisus îi judecă pe oameni:  îi așează pe cei răi la mâna stângă și pe cei drepți la mâna dreaptă. Doi bărbați mai în vârstă, Pista și Józsi, merg acasă după Liturghie. Ei vorbesc astfel: -Jozsi! Tu crezi această judecată finală ? Sigur a fost inventată doar de preoți. Ei bine, de ce ar fi nevoie de ultima judecată când Iisus, în judecata noastră particulară, după moartea noastră, va decide destinul nostru etern,unde ajungem – rai,  iad sau purgatoriu?
        Pista! Încerc să te fac să înțelegi de ce este nevoie de această judecată finală. Credem că Dumnezeu este drept, El va răsplăti pe cei buni și îi va pedepsi pe cei răi. Cu toate acestea, cei buni suferă atât de mult din cauza fraților lor răi, marii păcătoși trăiesc ca peștele în apă, nimeni nu îi ia la răspundere, iar răutatea lor este ascunsă înaintea oamenilor . Trebuie să existe o mare ocazie publică când înaintea întregii umanități sunt expuse la lumina zilei aceste fapte insidioase și degradante ale unora, pe care le-au ascuns față de ceilalți și s-au prezentat drept persoane  bune. Apoi, sunt atâția oameni cu inima pură, jertfitoare, dăruitoare, plină de compasiune, care fac binele în tăcere și taină, despre care doar Dumnezeu și ei știu. Este necesară o mare judecată finală unde trebuie să devină publice înaintea tuturor, faptele bune ale acestor suflete. Pista răspunde: câtă dreptate ai! Aici avem o cunoștință comună între cei care merg la biserica noastră, care îi face (viața) un iad soției…. Nu continua, Pișta, căci vei comite o judecată. Crede-mă, la judecata finală și comportamentul lui va deveni vizibil.
Józsi a mai adus multe argumente la ceea ce trebuia să se întâmple la acest eveniment major cu care și-a convins definitiv prietenul.
După acest dialog, și Eu, voi încerca să vă explic de ce trebuie să se întâmple judecata finală.
1.     În primul rând, pentru că după marea înviere universală, atât cei drepți, cât și cei răi vor vedea împlinirea mântuirii. Pentru că suferința și moartea lui Isus Hristos nu au fost în zadar: sfinți, martiri, mărturisitori, alcătuind o armată uriașă vor sta în dreapta Lui  îmbrăcați în gloria cerească. Toți primesc răsplata lor demnă, mântuirea, vederea Feței lui Dumnezeu și Raiul frumos scăldat în lumină.
2.     În al doilea rând, judecata finală este necesară pentru ca toată lumea să poată vedea triumful absolut al lui Dumnezeu Sfântă Treime asupra lui Satana și asupra celorlalte spirite rele care vor cădea pentru totdeauna în iad. De atunci nu vor mai putea ispiti pe nimeni.
3.     În al treilea rând, judecata finală este pentru ca toți oamenii să ia la cunoștință că Dumnezeu este infinit de bun și drept deoarece vor fi descoperite cele mai mici fapte bune și păcate ale fiecărui om. Cum Dumnezeu nu este numai drept, dar plin de iubire iertătoare, păcatele regretate, spovedite și ispășite nu ajung la lumina zilei pentru ca niciun copil al Meu să nu se rușineze.
Acest mare ultim eveniment este precedat de înviere. Am vorbit deja despre acest lucru în învățătura precedentă.  Acum vorbesc despre identitatea corpului pământesc și a trupului înviat. Toți să credeți, veți învia în propriul vostru corp! Nu este nicio problemă pentru Tatăl Ceresc faptul că trupul omului a devenit țărână în mormânt sau că cenușa a fost aruncată în râu sau în mare. Dacă a reușit să-l facă pe om din țărână, noroi când l-a creat, de ce să nu vă poată forma corpurile  voastre unul câte unul, personalizate, să poată fi recunoscute cum au fost în viața de pe pământ. Apostolul Pavel scrie: Căci această [fiinţă] supusă putrezirii trebuie să se îmbrace în neputrezire şi această [fiinţă] muritoare trebuie să se îmbrace în nemurire. (1Cor 15,15). Sufletul este forma corpului, care vă umple complet corpul, îi ia forma. Acest fapt necesită ca noul corp pe care îl primiți la înviere să fie complet și perfect potrivit. Deci același trup înviat, cum a fost corpul pământesc, dar totuși altul pentru că s-a transformat în gloria cerească. 
Acum să vedem ce calități vor avea corpurile voastre înviate. Vorbesc despre trupurile mântuiților.
1.     Va fi nemuritor și nestricăcios, nu poate suferi și nu poate muri. Va fi complet intact și sănătos, tânăr și frumos. Oricine a fost schilod în viața sa de pe pământ, a avut defecte corporale mai mici sau mai mari, membre amputate sau a fost orb, trupul său înviat va fi perfect frumos și proporțional, iar mișcarea, vederea și auzul său vor fi fără cusur. Chiar dacă cineva a murit la 90 de ani, zbărcit, încrețit, cocoșat , din momentul învierii sale, devine un tânăr radiant, frumos, strălucitor, care poartă semnele caracterului său pământesc. 
2.     Trupul vostru înviat va fi glorios. Toată lumea va vedea că emite o lumină ca și chipul lui Hristos ce radia în timpul Schimbării la Față pe Muntele Tabor. Intensitatea acestei lumini glorioase va varia de la o persoană la alta. Cine a obținut merite mai mari în viața sa pământească prin faptele sale bune, sacrificiile, renunțările , sacrificile de sine, strălucește în lumină mai mare.
Cel care a avut mai puține merite va avea lumina mai slabă. 
3.     Știu că este greu de înțeles cu mintea închisă în trup, dar credeți că trupul vostru înviat nu va fi oprit de timp și spațiu. Vă gândiți la o destinație și veți fi imediat acolo. Veți putea plana, zbura deasupra pământului. Veți putea pătrunde prin pereți, uși. Nici vederea voastră nu va fi pământească. Priviti pe cineva sau ceva și îl veți vedea de sus, de jos, de la dreapta, de la stânga de la spate, fără să vă mișcați.
 Și în corpurile voastre înviate veți avea înțelegere, dar de un nivel mult mai înalt, cu cunoștințe mult mai mari decât cea mai iscusită minte de pe pământ. Tot ce vreți să știți va fi imediat dezvăluit . Toate acestea vor fi posibile deoarece beneficiază de cunoștințele lui Dumnezeu.
Nu vă vorbesc cu plăcere despre trupul celor damnați. Tot ce trebuie să rețineți  este că trupurile lor vor fi nemuritoare, dar se vor conforma sufletelor lor rele și vor fi dezgustătoare și respingătoare. Chiar dacă o femeie a fost regina frumuseții în viața ei pământească, dacă a trăit o viață desfrânată și s-a damnat , noul ei corp va fi surprinzător de urât, distorsionat. Este posibil ca un bărbat să fi fost atractiv, un star celebrat pe care mii de fani îl adora în viața de pe pământ , dacă a fost stricat și necredincios, trupul său schimbat va deveni urât , mizerabil și dezgustător. Noul corp al damnaților va fi, de asemenea, nemuritor și va suferi pentru totdeauna în iad.
Dragii Mei copii, acum vă voi spune ce văd. Sus în Rai ne consultăm , Noi, Sfânta Treime. Tatăl Ceresc așa spune. Duhul Meu Sfânt, ai îndeplinit deja cea mai importantă sarcină la Marele Avertisment. Fiule Sfânt, acum e rândul Tău. Judecata o las în seama Ta. Glorifică-Te pe Tine și pe Mine. A sosit ultimul moment. Iisus Hristos își înfășoară un acoperământ de sărbătoare alb în așa fel încât să se vadă rana coastei. Ca fulgerul, coboară pe Noul Pământ și se oprește înaintea mulțimii înviate. Cu greu se poate recunoaște Iisusul blând, zâmbitor, plin de compasiune. Trupul său este înconjurat de lumină plină de slavă și puternică și cu fulgere care ies din El  și rostește cuvintele Scripturii cu o voce tunătoare, în timp ce îi pune pe cei răi la stânga și pe cei drepți la dreapta. El face aceasta separat, unul câte unul. Alături de El stau 3 îngeri. În mâinile celui din mijloc se află o tablă mare cu inscripția „DREPTATE”, pe care o ține mereu înălțată. Unul dintre îngeri aduce o tablă mai mică cu textul: IUBIREA IERTĂTOARE. La apel, cei strigați vin pe rând, unul câte unul. Urmează o fată care tocmai a fost eliberată din focul purgatoriului. Cu trupul ei frumos, înviat, ea îngenunchează înaintea lui Isus. Ea tremura de frică și cere îndurare. Fața lui Iisus devine blândă, se apropie de fată, o mângâie pe creștet și cu glas duios îi spune: „O, copilul Meu, nu ai de ce să te temi”. Încă de pe pământ te-ai căit, ți-ai spovedit păcatele, le-ai ispășit înainte de moarte cu suferințele tale și cu puținele datorii,  în purgatoriu. Sufletul tău este alb ca zăpada. El o apucă de mână și o așază în dreapta Sa. Între timp, Îngerul ridică până la sfârșit tabla pe care scrie ÎNDURARE .
Apoi, un bărbat damnat stă în fața lui Isus cu trupul său dezgustător. Isus își întoarce fața, ceea ce arată mânie și durere sfântă. De la cel damnat, furia și ura radiază spre El. Mai face o ultimă încercare. El spune: Dacă te căiești de răutatea ta și Îmi ceri iertare, te voi salva de iad, unde ai fost și înainte! Dar răspunsul este: „Niciodată!” Isus se întoarce către voi: ispășitorii Mei, aici nu mai puteți ajuta. Apoi îi spune hotărât: Pleacă de la Mine în stânga Mea. Între timp, celălalt înger a ridicat zadarnic tabla IUBIRE IERTĂTOARE, nu a mai fost nevoie.
Dragii mei ispășitori! Considerați judecata finală ca victorie a lui Hristos și a Bisericii asupra răului ca împlinirea răscumpărării și glorificarea Sfintei Treimi.
În marea Mea iubire,vă binecuvântez cu harul credinței în înviere: în numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu