duminică, 12 februarie 2017

Cronologia evenimentelor de la Akita. Există diferenţe substanţiale între extaz şi transă. Ceea ce este asemănător nu este identic.

Îi salut cu multă iubire pe stimaţii radio-ascultători, acum în Săptămâna Mare sau, aşa cum spun italienii, în Săptămâna Sfântă. Într-adevăr, această săptămână este sfântă, fiindcă sărbătoreşte deplinătatea sfinţeniei, pe Isus Cristos, Fiul Unul Născut al lui Dumnezeu, pe Mesia. Mai rămâne doar ca noi să ne sfinţim şi atunci toate vor fi la locul lor. Sfânta Fecioară de la Akita ne atrage atenţia asupra acestui fapt, şi la fel face peste tot în lume unde a apărut sau unde mai apare şi în zilele noastre.
Să privim acum, pe scurt, cronologia evenimentelor desfăşurate la Akita!
S-a petrecut în luna iunie a anului 1973, în capela misionarelor Comunităţii Cuvântului lui Dumnezeu, atunci când sora Agnesa Sasagawa, a deschis tabernacolul pentru adoraţie. Capela s-a umplut brusc de lumină. Acest eveniment s-a petrecut la sărbătoarea Înălţării la Ceruri a Domnului şi a continuat şi în următoarele zile. Într-una din aceste ocazii, sora a văzut la altar un cor de îngeri stând în formă de semicerc şi care sărbătoreau Preasfântul Sacrament. Îngerii, nu doar că erau vizibili, dar au şi putut fi auziţi cântând în grup la stânga şi la dreapta uşii tabernacolului. La această serie de evenimente supranaturale, care s-au desfăşurat pe parcursul a şase ani, au fost martori zeci de mii de oameni, printre ei numărându-se şi necredincioşi sau persoane de alte religii ca musulmani şiiţi, budişti, dar şi creştini.
În ajunul sărbătorii Preasfintei Inimi, în luna iunie 1973, îngerul păzitor i-a apărut sorei Agnesa când era bolnavă, pe patul de spital. Concomitent cu apariţia îngerului, în palma stângă a sorei a apărut o rană în formă de cruce care a început să sângereze.
În data de 6 iulie, întâi îi apare îngerul păzitor, pe urmă, statuia Sfintei Fecioare, situată la dreapta altarului, începe să îi vorbească deşi sora Agnesa este complet surdă. În aceeaşi zi, surorile din congregaţie observă că în palma dreaptă a statuii Sfintei Fecioare a apărut o rană sângerândă. Surorile au fost atenţionate de un glas din Ceruri asupra importanţei rugăciunii fierbinţi, a ispăşirii şi a îngrijirii celor săraci. Deschidem acum o mică paranteză şi spunem că omenirea întotdeauna a fost în criză de rugăciune, de ispăşire, de îngrijire a săracilor. Am închis paranteza.
Statuia Fecioarei Maria a asudat sânge de mai multe ori, apoi a plâns cu lacrimi normale şi cu lacrimi de sânge. Să ascultăm acum o înregistrare a unei traduceri în engleză, din vremea aceea.
„În data de 23 septembrie 1973, întreaga suprafaţă a statuii a asudat sânge şi a devenit umedă. Ambii ochi s-au umplut de lacrimi şi au început să curgă şuvoi pe obraji. Capela s-a umplut de o mireasmă dulce, plăcută. Acest lucru s-a întâmplat şi în prezenţa mai multor persoane. Episcopul Ito a fost de asemenea martor la aceasta. Lacrimile au fost cercetate la o cunoscută universitate niponă. Analiza a dat verdictul că lacrimile sunt de provenienţă umană. În totalitate, statuia a plâns de 101 ori. Sângele înmiresmat a fost adunat în fiole.”
Acum deschid o nouă paranteză, deoarece ştim că sângele nu emană un miros plăcut. Sângele este acel element al corpului uman care se alterează cel mai repede şi emană un miros neplăcut. Acest sânge emană o mireasmă plăcută. Consider important acest mic amănunt, deoarece, atunci când am fost la Roma, în anul 1994, am luat parte timp de un an şi jumătate, de două ori pe săptămână, la exorcisme ale părintelui Gabriele Amorth, iar posedaţii, după ce au fost eliberaţi de demoni, au povestit că atunci când au fost la vrăjitoare sau prezicători, sau indiferent cum îi numim, au văzut şi acolo statui ale lui Isus sau ale Mariei care plângeau cu lacrimi de sânge, însă diferenţa este că în încăpere mirosea foarte urât şi-i apuca neliniştea. Este veridică observaţia Sfântului Filip Neri, precum şi a altor sfinţi, că Satana îl maimuţăreşte pe Dumnezeu şi că el ştie să producă miracole care seamănă cu acelea pe care le face Dumnezeu. Dar există o diferenţă majoră între cele două evenimente extraordinare, la fel ca şi între extaz şi transă. Când utilizăm acest termen de specialitate, şi anume extazul, atunci ştim că în acest caz este vorba despre un vizionar şi în spatele acestuia se găseşte Dumnezeu, dar atunci când spunem că cineva a căzut în transă, atunci este vorba despre o uneltire a Satanei. Aş merge înapoi, în timp, la Vechiul Testament, când vrăjitorii faraonului au săvârşit aceeaşi minune ca şi Moise,  reuşind şi ei să îşi transforme toiegele în şerpi, dar, cu deose-birea esenţială că toiagul lui Moise, adică şarpele lui, devorează şerpii vrăjitorilor.
Sintetizăm pe scurt ceea ce am spus până acum: ceea ce este asemănător, nu este acelaşi lucru. Două ouă sunt asemănătoare dar nu sunt unul şi acelaşi. Cel rău, exact pe acest tărâm ştie cel mai bine să ne inducă în eroare. Judecata limpede şi carisma discernământului duhurilor constă tocmai în capacitatea de a şti să separăm grâul de neghină, şi anume, de a discerne între acele lucruri pe care Dumnezeu le întreprinde într-un mod supranatural pentru mântuirea sufletelor şi acele evenimente ieşite din comun pe care cel rău obişnuieşte să le facă, dar nu spre mântuirea sufletului, ci exact pe dos, pentru a împinge sufletele către osândă.
Acum închid paranteza şi continuăm cu prezentarea evenimentelor extraordinare de la Akita. Aşadar, sângele înmiresmat a fost strâns în fiole şi a fost dus la laboratorul unei clinici japoneze pentru a fi analizat. Buletinul de analiză oficial spune că sângele şi lacrimile provenite de la această statuie a Mariei, din Akita, sunt de origine umană. Ştim de statui ale Sfintei Fecioare care lăcrimează în mai multe părţi ale lumii, însă cea de la Akita nu doar a lăcrimat şi a asudat de peste 100 de ori cu lacrimi normale şi de sânge, ci trebuie menţionat şi faptul că, începând din luna iunie a anului 1973, o călugăriţă surdă, în trei ocazii diferite a auzit un glas din direcţia statuii.
Sora Agnesa, potrivit promisiunilor Sfintei Fecioare, în anul 1982 s-a vindecat brusc de surzenia ei permanentă. Primul mesaj l-a primit în dimineaţa zilei de 6 iulie, prima vinere din lună.
„Fiica mea novice! Ai făcut foarte bine abandonând totul pentru a mă urma. Este dureroasă infirmitatea urechii tale? Te asigur că te vei vindeca în curând. Ai răbdare. Aceasta este ultima încercare. Îţi cauzează suferinţă rana de la mână?  Roa-gă-te, ispăşind pentru păcatele oamenilor. Fiica mea, fiecare membru al acestei comunităţi are o valoare inestimabilă. Spune cu conştiinciozitate rugăciunea Slujitorilor Sfintei Euharistii! Vino să ne rugăm împreună! Roagă-te foarte mult pentru papa, pentru episcopi şi pentru preoţi!”
Trebuie să ştim că urechile sorei Sasagawa au asurzit pe când preda catehismul într-o biserică de pe un platou muntos din Miyako. Din cauza surzeniei, în timpul lucrului, a suferit un accident, fiind transportată la spitalul Rosa din localitatea Joetsu. Dr. Sawada a diagnosticat-o cu surzenie totală şi nevindecabilă, dându-i documentele oficiale prin care era îndreptăţită la pensia de handicap. Întrucât nu mai putea lucra ca profesor de religie, a intrat în comunitatea Slujitoarelor Sfintei Euharistii, care se găseşte în Akita, unde şi-a început viaţa dedicată rugăciunii.
Al treilea şi totodată ultimul mesaj, sora Agnesa Sasagawa  l-a primit prin glasul venind dinspre statuia Maicii lui Dumnezeu, în data de 13 octombrie 1973, exact în ziua comemorării apariţiilor de la Fatima. Citez:
„Mult iubita mea fiică! Fii atentă la ceea ce îţi spun acum! Trebuie să dai acest mesaj superiorului tău. Aşa cum am mai spus, dacă oamenii nu se căiesc şi nu se îndreaptă, Tatăl Ce-resc va stârni o pedeapsă cumplită asupra umanităţii. Va fi o pedeapsă mai mare decât potopul, aşa cum nu s-a mai văzut până acum. Va cădea foc din cer şi va distruge o mare parte a omenirii, atingându-i deopotrivă pe cei răi şi pe cei buni, necruţându-i nici pe preoţi, nici pe credincioşi. Supravieţuitorii vor fi într-o asemenea suferinţă, încât îi vor invidia pe cei morţi. Singurele arme care vă rămân sunt Rozarul şi Crucea pe care v-a lăsat-o Fiul meu. Spuneţi în fiecare zi rugăciunea Rozarului. Rugaţi-vă Rozarul pentru papa, pentru episcopi şi pentru preoţi. Puterile diabolice pătrund chiar şi în Biserică.”
Să ascultăm acum o înregistrare care dă mărturie despre conţinutul celui de-al doilea mesaj.
„Rugaţi-vă Rozarul pentru papa, pentru episcopi şi pentru preoţi! Puterea diavolului va avea o influenţă atât de mare în Biserică, încât cardinalii se vor ridica împotriva altor cardinali, iar episcopii împotriva altor episcopi. Îi vor dispreţui pe acei preoţi care mă cinstesc pe Mine, şi fraţii lor îi vor ataca. Vor dărâma biserici şi altare. Multă lume din Biserică va accepta noutăţile adoptate, iar diavolul îi va convinge pe mulţi preoţi şi călugări să părăsească slujirea Domnului. Cel rău îi va ispiti în mod deosebit pe cei care s-au consacrat lui Dumnezeu. Cauza tristeţii Mele este că ştiu cât de multe suflete se pierd.”
Acest mesaj conţine o condiţie: dacă oamenii nu se vor căi de păcate şi nu se vor îndrepta... Într-adevăr, este vorba despre un avertisment serios, totuşi, putem distinge şi iubirea maternă, care spune: „Mă întristează pierderea multor suflete”.
Şi aici să ne oprim pentru o clipă! Este Săptămâna Mare. Cunoaştem foarte bine motivul pentru care Isus Cristos s-a întrupat, a trăit printre noi, iar apoi şi-a jertfit viaţa pentru noi pe Cruce, doar pentru a deschide poarta Raiului pentru fiecare om. Aşadar, Dumnezeu vrea, şi de aceea a şi mijlocit misterul răscumpărării, ca să salveze fiecare om. Dumnezeu nu ar vrea să piardă niciun suflet. Iată de ce sunt apariţiile, de ce Dumnezeu dă semne: ca să ne trezească din beţia păcatului pentru a nu fi osândiţi. Sfânta Fecioară pomeneşte de mai multe ori că, din păcate, în zilele noastre, lumea a decăzut într-o asemenea măsură încât mulţi oameni ajung la osânda veşnică. De aceea Măicuţa plânge cu lacrimi de sânge, de aceea Domnul dă din ce în ce mai multe apariţii, de aceea trimite din ce în ce mai mulţi profeţi. Însăşi Sfânta Scriptură spune în mai multe locuri: „Nu faceţi rău profeţilor Mei!” Să nu respingem cuvântul profeţilor ci, analizându-ne viaţa în oglinda acestora, să păşim pe calea convertirii pentru a nu ne pierde. Eu cred că, în acest an liturgic, nu va fi nici o perioadă mai propice decât Săptămâna Mare ca să luăm în serios mesajele Domnului care ne îndeamnă să luăm foarte în serios convertirea noastră, rugându-ne şi postind. Pentru acestea aş dori din suflet ca Domnul să vă dea putere, însufleţire şi perseverenţă, urându-vă totodată şi Sărbători Pascale binecuvântate!

Emisiune difuzată în data de 2 aprilie 2012

A şasea parte din cartea "Deschidere către lumea apariţiilor",autor pr Selymes Josef
(Emisiuni transmise la Radio Maria Transilvania 2012-2013)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu