miercuri, 22 februarie 2017

Îndemn la citirea cu atenţie a Bibliei, pentru ca să ne convingem de pedagogia minunată a lui Dumnezeu. Dumnezeu poate spune date calendaristice şi uneori chiar date mai apropiate. Încheierea seriei de emisiuni destinate Akitei cu ultimele fraze ale scrisorii circulare a episcopului John Ito şi cu chemarea Sfintei Fecioare.

Îi salut cu multă iubire pe dragii ascultători acum, către sfârşitul perioadei pascale când, ca un acord simfonic dumnezeiesc de final, ne pregătim pentru venirea Duhului Sfânt.
Dar, oare, ne pregătim într-adevăr pentru venirea Duhului Sfânt? Sau permitem să curgă timpul, anotimpurile, aşa cum facem de obicei, iar sărbătorile să vină şi să plece, gândindu-ne că totul merge ca şi până acum, fără nici o schimbare, să zicem, mai radicală? Dar anul acesta va fi altfel, spun profeţii şi vizionarii. De altfel şi profeţiile de la Akita au vorbit despre această perioadă, nedând nici o dată mai precisă. Există însă, în zilele noastre, profeţi care restrâng cercul, comunicând şi ani, dar nu zile sau ore. Acest lucru este de înţeles, întrucât natura noastră umană ar fi şocată dacă am cunoaşte mai exact data şi ora unor schimbări radicale fizice şi sufleteşti. În schimb, cunoaşterea mai îndeaproape a unui anumit timp, ne îndeamnă pe mulţi dintre noi spre o sfântă seriozitate şi ne îndreaptă spre o cale a convertirii reale. Eu însumi cunosc mai multe cazuri, printre semenii mei, care au trebuit să părăsească această viaţă  într-un timp scurt, fie din cauza unei boli, fie din alte motive. Atunci când li s-a comunicat acest apropiat sfârşit, şi anume, că viaţa lor  pământească se măsoară de acum înainte doar în săptămâni, atunci, după câteva zile de criză sufletească au fă-cut o introspecţie serioasă şi au părăsit această lume împăcaţi cu Dumnezeu.
În zilele noastre, revine în mod repetat acel slogan potrivit căruia apariţiile în care Domnul Isus sau Sfânta Fecioară comunică date nu sunt veridice. Această afirmaţie este eronată şi nu este de nici un folos, cel mult pentru a ne determina să ne dezicem de orice intervenţie divină extraordinară. Dumnezeu poate să comunice un moment de timp, şi chiar o face, indicând date mai apropiate. Face asta pentru că ne iubeşte şi nu vrea osândirea nimănui. Nici nu ar fi un Tată iubitor dacă nu ne-ar atenţiona asupra pericolelor pe care le-a născocit viclenia satanei. Cel care răsfoieşte des paginile preţioase ale Bibliei, ştie că profeţiile, aproape fără excepţie, vorbesc de anumite perioade certe, revelând secrete atât unor persoane cât şi unor comunităţi.
Din cauza timpului limitat al acestei emisiuni, voi aminti doar câteva exemple, dar îl îndemn pe fiecare dintre dumneavoastră să ia în mână Biblia şi să o răsfoiască cu atenţie pentru a se convinge de pedagogia minunată a lui Dumnezeu, care este îndreptată în mod explicit spre mântuirea sufletelor. Cunoaştem cu toţii, din Vechiul Testament, relatarea despre potop, atunci când Dumnezeu i-a poruncit lui Noe să construiască o arcă uriaşă, deoarece Cerurile vor pedepsi acea generaţie păcătoasă prin revărsarea apelor. Când arca a fost gata, Domnul i-a spus lui Noe: „Căci după încă şapte zile voi face să cadă ploaie pe pământ timp de patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi şi voi pierde de pe faţa pământului toate fiinţele pe care le-am făcut”. Putem citi aceste rânduri în capitolul 7 din Cartea Genezei. Iată un moment, în timp, foarte apropiat. În Noul Testament, Domnul Isus, pe lângă faptul că prevesteşte apropiata distrugere a Ierusalimului, mai prevesteşte şi lepădarea lui Petru, trădarea lui Iuda şi am mai putea continua. Iar Sfântul Paul profeţeşte în Milet, creştinilor adunaţi acolo, veniţi chiar şi din Efes ca să se întâl-nească cu el, că nimeni dintre cei prezenţi nu îl va mai vedea. Vezi capitolul 20 din Faptele Apostolilor.
Din păcate şi pentru noi este valabilă judecata învinuitoare, prin care Domnul Isus i-a mustrat pe farisei când ei s-au îndoit de învăţăturile referitoare la Împărăţia lui Dumnezeu. Citez din capitolul 22 al Evangheliei lui Matei: „Voi rătăciţi pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Domnul Isus le-a spus vizionarilor, de mai multe ori, că aceste profeţii extraordinare, aceste haruri nu pot fi pricepute fără harul lui Dumnezeu, judecând doar cu mintea omenească. Pentru a mă face înţeles voi fi mai concret. Omul care nu se deschide în faţa lui Dumnezeu, fiindcă marea parte a vieţii sau, poate, întreaga viaţă de până acum şi-a petrecut-o în păcate de moarte, nu va putea înţelege lucrurile Cereşti, deoarece din viaţa lui lipseşte Sfântul Duh. Un astfel de om vede lumea total diferit faţă de un credincios care este în stare de har şi, astfel, deţine lumina şi călăuzirea Duhului Sfânt. Referitor la aceasta, Biserica noastră are o învăţătură sigură, care este clădită pe revelaţie. Eu aş cita acum doar din capitolul 2 al primei scrisori către Corinteni a Sfântului Apostol Paul, care întăreşte cele susţinute anterior: „Iar noi nu am primit duhul lumii, ci am primit Duhul care este din Dumnezeu, ca să cunoaştem darurile care ne-au fost date de Dumnezeu”. După părerea mea, nici că s-ar putea vorbi mai clar de atât.
Aşadar, dacă îţi trăieşti zilele vieţii tale în stare de har sfinţitor, atunci eşti un templu al Duhului Sfânt, deoarece El trăieşte în tine şi, astfel, recunoşti darurile lui Dumnezeu, indiferent că sunt daruri fireşti sau supranaturale. Aici se găseşte explicaţia, de ce mulţi creştini, chiar şi dintre cei consacraţi lui Dumnezeu, nu recunosc harurile deosebite ale lui Dumnezeu. Sfântul apostol Paul continuă: „Omul numai cu firea lui nu acceptă cele ale Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie şi nu le poate cunoaşte pentru că acestea trebuie judecate în mod spiritual”. Întrucât, pentru ei acestea sunt o nebunie, ei desconsideră apariţiile cu un simplu gest al mâinii, spunând următorul slogan binecunoscut: „totul este doar scamatorie, praf în ochii proştilor”.
Prietene, nu este aşa. Apariţiile nu sunt o scamatorie, o înşelăciune, ci sunt daruri extraordinare ale lui Dumnezeu, date în sprijinul mântuirii noastre. Aşadar, trăgând concluziile finale despre cele spuse până acum, dacă vrei să recunoşti planul de mântuire a lui Dumnezeu, în ceea ce te priveşte pe tine şi întreaga omenire, trebuie să fii în starea harului sfinţitor şi trebuie să ceri continuu conducerea şi lumina Duhului Sfânt. În legătură cu cele spuse, mai citez doar un gând din scrierile sfântului episcop Ilarie, intitulate „Sfânta Treime”: „Capacităţile trupului omenesc sunt inactive dacă lipsesc cele ce îl fac să funcţioneze: dacă nu există sursă de lumină, atunci nu ne putem folosi ochii, dacă nu vine nici un cuvânt sau un sunet, atunci nici urechea noastră nu îşi poate îndeplini menirea. Tot aşa este şi cu sufletul omenesc: dacă prin credinţă nu se adapă din darurile Duhului Sfânt, atunci, deşi el are capacitatea de a-L cunoaşte pe Dumnezeu, nu va atinge lumina cunoaşterii”.
În mai multe mesaje, Domnul Isus ne atenţionează, cu severitate, să nu criticăm şi să nu punem piedici în calea vizionarilor, pentru că vom fi aspru pedepsiţi. Dacă te îndoieşti sau îţi este de-a dreptul imposibil să înţelegi intervenţiile supranaturale ale lui Dumnezeu, atunci rămâi tăcut. Roagă-te şi cere Duhului Sfânt să-ţi arate adevărul, dar sub nici o formă nu se cuvine să împiedici intervenţia supranaturală, la nivel global, a lui Dumnezeu, care este îndreptată spre salvarea sufletelor de la osânda în iad. Potrivit mesajelor Domnului Isus, noi suntem generaţia cea mai depravată şi cea mai mare parte a omenirii mărşăluieşte către osândă.
Acesta este motivul pentru care Domnul trimite în lume atât de mulţi vizionari, deoarece nu vrea să piardă pe nimeni. Vrea să salveze fiecare suflet, deoarece  aşa cum spune El – fiecare suflet este preţios în ochii Săi. Akita este o piatră de hotar în lumea apariţiilor şi îşi păstrează actualitatea atât în ceea ce priveşte urgenţa convertirii, cât şi pedepsele promise.
Ceea ce este deosebit de interesant în mesajele apariţiilor actuale este că Domnul Isus face de mai multe ori referire la apariţii recente sau la cele care sunt încă în curs de desfăşurare. Astfel face şi în cazul Akita, de exemplu, prin aceasta dorind să sublinieze actualitatea mesajului ei.
Acum să ascultăm câteva din aceste mesaje. În data de 10 decembrie 1995 Domnul Isus îi spune Vassulei Ryden: „Eu sunt Învierea şi voi însufleţi tot ceea ce am scris prin intermediul mâinii tale, pentru ca tot omul să ştie că mesajul adevăratei vieţi în Dumnezeu nu este scris de trup, ci de duhul harului. Nu vei simţi întunecimea şi chinul pentru că te ascund în Preasfânta Mea Inimă. Suflet mic, fă să se audă glasul Meu maiestuos şi nu te speria de gălăgia din jurul tău. De pe buzele Tatălui Meu, supărarea se revarsă nestăvilită din cauza păcătoşilor care nu se căiesc pentru păcatele lor. Îşi va arăta mânia prin străfulgerarea focului nimicitor, aşa cum, nu de mult, a adus-o la cunoştinţa voastră, prin Mama voastră Cerească, la Akita”.
Într-un alt loc Sfânta Fecioară spune: „Pe mine m-a trimis Cel Preaînalt pentru a vă atenţiona şi, cu blândeţe, să vă aduc pe calea cea bună. Dar generaţia voastră nu şi-a făcut loc în inima Sa pentru Noi şi nu ia în serios cuvintele Noastre nici până în ziua de azi. Veţi vedea că, în curând, veţi culege ceea ce aţi semănat.” Tot prin Vassula se aminteşte, în data de 3 iunie 1988, şi despre Medjugorje. Citez: „Satana seamănă sămânţa confuziei pentru a denatura adevărul. Printre grâu seamănă neghină şi vă dezorientează. Este mânios pe mesajele de la Medjugorje şi, de aceea, încearcă să dezorienteze pe toată lumea şi încearcă să demonstreze că acele lucrări dumnezeieşti nu provin de la Mine.”
În data de data de 19 februarie 2011, la orele 15:00, Domnul Isus i-a spus profetei irlandeze următoarele: „Toate profeţiile de până acum, care au fost primite de vizionarii binecuvântaţi de la La Salette, Fatima şi Garabandal, acum se vor împlini în văzul tuturor. Pentru toate miile de credincioşi care cunosc şi acceptă aceste profeţii, să ştiţi că Eu, Mântuitorul vostru, vă chem acum pe fiecare dintre voi să vă rugaţi pentru sufletele lumii întregi. Deschideţi-vă sufletele încă o dată în faţa acestor noi mesaje. Ele sunt ultimele mesaje de acest fel pe care le dau tuturor copiilor Mei, înainte de a mă întoarce ca să-i judec.”
Urmează un nou citat de la Vassula: „Vassula, timpul se apropie, se apropie tot mai mult. O, veniţi la Mine, dragii Mei. Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Veniţi la Mine până mai este timp, până când iarba mai este verde şi copacii mai înfloresc. O, veniţi la Mine, vă iubesc foarte mult, întotdeauna v-am iubit, chiar şi în pofida răutăţii şi a păcatelor voastre. Creaţie, de ce vă aruncaţi cu atâta uşurinţă la picioarele satanei? Creaţie, întoarce-te la Mine până ce mai adie vântul de primăvară şi mai este timp pentru convertire. O, Vassula, aproape s-a împlinit timpul, este foarte aproape de voi ceea ce trebuie să vină.”
Referitor la aceasta, Vassula a spus următoarele: „În timp ce Isus îmi spunea aceste cuvinte, am văzut, într-o viziune inte-rioară, un vânt puternic otrăvitor, care a suflat peste noi şi peste natură, lăsând moarte peste tot în urma sa. Tot ce a fost atins a murit.”
Am citat doar câteva mesaje, dintre sutele existente, şi care concordă aproape cuvânt cu cuvânt. Aşadar, nici acest lucru nu este întâmplător. Cei care studiază mesajele spun cu toţii că sunt ceva foarte serios, chiar dacă, deocamdată, nu putem pricepe cu mintea noastră omenească acel viitor care se înfăţişează în aceste mesaje. Au mai fost asemenea cazuri în istoria mântuirii. Oamenii şi-au închipuit altfel naşterea lui Isus, activitatea Lui publică şi faptele care au dus la mântuire. Din păcate şi acum va fi la fel. După toate cele spuse, este potrivit şi vrednic să încheiem seria evenimentelor de la Akita cu ultimele fraze ale scrisorii circulare date de episcopul John Ito:
„După multă şi îndelungată rugăciune şi după o serioasă chibzuinţă, eu, ca episcop de Niigata, trag următoarele concluzii finale: În urma investigaţiilor care durează până în ziua de azi nimeni nu poate nega caracterul supranatural al seriei de evenimente de la Akita, negăsindu-se nici un element care să fie în contradicţie cu învăţăturile Bisericii catolice sau cu bunele moravuri.”
Dragii mei ascultători, cu aceste cuvinte eu îmi iau rămas bun şi închei această emisiune cu unul dintre mesajele Sfintei Fecioare pe care l-a transmis la Akita:
„Dragii mei copii, Eu sunt Mama voastră. Vă iubesc foarte mult şi vă îndemn cu stăruinţă să vă rugaţi. Dragii mei copii! Vă chem neîncetat, chiar dacă v-aţi îndepărtat mult de inima Mea. Sufăr pentru fiecare dintre voi, cei care v-aţi îndepărtat. Vă rog, abandonaţi-vă în totalitate lui Dumnezeu şi trăiţi în concordanţă cu mesajele pe care vi le dau Eu.”
Emisiune difuzată în data de 28 mai 2012

A zecea parte din cartea "Deschidere către lumea apariţiilor",autor pr Selymes Josef

(Emisiuni transmise la Radio Maria Transilvania 2012-2013) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu