sâmbătă, 2 septembrie 2017

Coroniţa pentru sufletele preoţilor din Purgator

Acest rozariu este foarte scurt şi de o valoare inestimabilă pentru sufletele preoţilor din Purgator, care suferă unele dintre cele mai teribile dureri şi suferinţe datorită marii demnităţi ce li s-a pregătit în cer.Prin urmare, rugaţi-vă acest rozariu pentru ei, cereţi-le lor să se roage pentru voi ceea ce veţi avea nevoie, şi veţi vedea rezultatul. Sufletele din Purgator nu mai pot face nimic pentru ele însele, dar noi le putem ajuta! Un suflet spunea: "Cei de pe pământ pot face totul pentru sufletele din purgator, iar sufletele din purgator pot obţine totul pentru cele de pe pământ". De altfel, tot ceea ce nu aţi putut obţine altfel, puteţi obţine de la sufletele din purgator.

În numele Tatălui şi al Fiului şi al Duhului Sfânt.
Dumnezeule, vino în ajutorul meu. Doamne, grăbeşte-te să mă ajuţi. Slavă Tatălui...

Rugăciuni introductive:
Vino, Duhule Preasfânt, Şi trimite pe pământ, A ta luminoasă rază.
Al săracilor Părinte, Dătător de cele sfinte, Vino, şi ne luminează.
Bunule Mângâietor, Oaspete preaiubitor, Dulcea noastră răcorire.
Tu în trudă alinare, În căldură eşti răcoare, Mângâiere în mâhnire.
Peste cei ce ţi se-nchină, Tu revars-a ta lumină, Harul tău îmbelşugat.
Pentru a omenirii vină, Firea-ntreagă acum suspină, Grav rănită de păcat.
Spală ce e întinat, Udă tot ce e uscat, Vindecă ce e rănit.
Moaie tot ce-i  împietrit, Încălzeşte ce-i răcit, Şi îndreaptă ce-i greşit.
Celor care te cinstesc, Şi pe tine te slujesc, Dă-le harul înşeptit.
Răsplăteşte a lor iubire, Cu suprema fericire, Sus în raiul nesfârşit.

Psalmul 129-130: Indulgenţa parţială
Dintru adâncuri strig către Tine, Doamne. Doamne, ascultă glasul meu! Pleacă-ţi urechea Ta la glasul rugăciunii mele. Dacă te-ai uita la fărădelegi, Doamne, Doamne, cine ar mai putea să stea înfaţa ta? La Tine însă este iertare şi ne temem de tine. Eu nădăjduiesc în Domnul; sufletul meu se încrede în cuvântul Său. Sufletul meu îl aşteaptă pe Domnul mai mult decât aşteaptă străjerii ivirea zorilor. Mai mult decât aşteaptă străjerii ivirea zorilor, să nădăjduiască Israel în Domnul, căci la Domnul este îndurare şi belşug de mântuire. El va mântui pe Israel de toate fărădelegile lui.
Sfinte Arhanghele Mihail, apără-ne în luptă pentru a fi salvaţi la judecata finală.

•Crezul Apostolic.

1•Pe primele 4 bobiţe ne rugăm:
 Doamna noastră a Inimii Preasfinte, roagă-te pentru sufletele preoţilor şi religioşilor.
•Pe urmatoarele 11 bobiţe ne rugăm:
Veşnice Părinte, îţi ofer sângele Preascump al lui Isus, pentru sufletul preotului care suferă cel mai mult în Purgator şi este cel mai abandonat.

2•Pe urmatoarele 4  bobiţe ne rugăm:
Doamna noastră a Inimii Preasfinte, roagă-te pentru sufletele preoţilor şi religioşilor.
• Pe urmatoarele 11 bobiţe ne rugăm:
Veşnice Părinte, îţi ofer sângele Preascump al lui Isus, pentru sufletul preotului care suferă cel mai mult în Purgator şi este cel mai abandonat.

3• Pe urmatoarele 4  bobiţe ne rugăm:
 Doamna noastră a Inimii Preasfinte, roagă-te pentru sufletele preoţilor şi religioşilor.
• Pe urmatoarele 11 bobiţe ne rugăm:
Veşnice Părinte, îţi ofer sângele Preascump al lui Isus, pentru sufletul preotului care suferă cel mai mult în Purgator şi este cel mai abandonat.

La sfârşitul Coroniţei ne rugăm:

I.O Doamne Isuse Cristoase, preot veşnic, care în viaţa Ta pământească, cu generoasa solicitudine Te-ai îngrijit de orice sărac rănit şi abandonat, Te implor să îndrepţi privirea Ta plină de compasiune spre sufletul preotului care în Purgator suferă cel mai rău, este uitat de toţi şi abandonat. Priveşte cum acest suflet sfânt, chinuit în flăcări,cu voce sfâşiată Îţi cere iertare şi ajutor.

II. O Inimă milostivă a lui Isus, care în Grădina Măslinilor, în amară singurătate, cuprinsă de chinurile spirituale cele mai groaznice şi a spasmelor însângerate, Te-ai rugat: „Tată, dacă este posibil, îndepărtează de la mine acest potir! Cu toate acestea, nu voinţa mea să se facă, dar voinţa  Ta”, pentru această resemnare a Ta şi dureroasa patimă şi agonie, Te rog să ai milă de sufletul sfânt pentru care Te implor să îl eliberezi de suferinţe şi să-l mângâi în abandonul său, aşa cum Te-a consolat Tatăl Tău ceresc, prin intermediul Îngerului. Amin.

III. Doamna şi mijlocitoarea noastră, Maica Îndurării, noi te invocăm să mijloceşti pentru noi şi pentru  sufletele din Purgator. Aş vrea să scap din această închisoare ca să trăiesc precum cei drepţi, evitând  păcatul şi împlinind orice lucru cu fervoarea unui suflet sfânt: dar ce pot face singur, fără ajutorul cerului?
Dragă Mamă, îndreaptă-ţi privirea binevoitoare spre mine şi obţine-mi harul ca ultima mea zi din această viaţă muritoare, să fie pentru mine prima a bucuriilor cereşti.
Speranţa şi Maica celor îndureraţi, alină-i pe cei care suferă în Purgator. Ai milă de apropiaţii mei, de prietenii mei, de binefăcătorii mei, de sufletele care l-au iubit pe Isus şi pe tine, şi de sufletele celor abandonaţi.
O Marie, pentru crucea pe care Isus a murit, pentru Sângele Preascump cu care ne-a mântuit, pentru potirul care în fiecare zi se oferă Tatălui veşnic la Sfânta Liturghie, obţine har şi eliberare pentru toate sufletele sfinte din Purgator.
Ascultă suspinele fiilor tăi din Purgator şi deschide-le lor porţile închisorilor şi fă ca toţi să urce cu tine la cer. Amin.

3 Bucură-te Marie...

Coronita pentru sufletele preotilor care sufera in PurgatorDoamna noastră a Inimii Preasfinte, roaga-te pentru noi şi pentru sufletele din Purgator.
Odihna cea vesnică dă-le-o lor, Doamne, şi lumina cea fără de sfârşit să le strălucească; să se odihnească în pace. Amin.











Broşura se poate procura de la Editura Serafica din Roman, precum şi la alte magazine de obiecte religioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu