vineri, 27 iulie 2018

NOVENĂ DE PREGĂTIRE LA SĂRBĂTOAREA NAŞTERII SFINTEI FECIOARE MARIA




Imagine similară

Ziua întâi - Bucuria zilei de naştere
Preasfântă Fecioară Marie, naşterea ta a fost o zi de bucurie deosebită nu numai pentru părinţii tăi, ci şi pentru întreaga lume, căci prin tine începe era celor răscumpăraţi de Cristos. Tu apari în viaţă purtând nimbul nevinovăţiei sufleteşti şi trupeşti.
Mijloceşte-ne şi nouă harul de a iubi nevinovăţia atât la noi, cât şi la alţii. Trezeşte în noi elanuri generoase de a munci pentru educarea copiilor şi a tineretului în spiritul dragostei faţă de sinceritate, corectitudine şi respect pentru cele sfinte.
Ziua ta de naştere să trezească în lume dorinţa după o viaţă nouă, dar nu numai în cele externe, ci, în primul rând, în cele sufleteşti. Să învăţăm a preţui şi stimula virtutea în societate, ca să se formeze cât mai curând o lume nouă, în care să domnească dreptatea şi pacea adusă de Cristos. Amin.
Tatăl nostru. Bucură-te, Marie. Slavă Tatălui.

Ziua a doua - Izvor de mângâiere
Naşterea ta, o, preacurată Fecioară Marie, este naşterea ideală voită de Dumnezeu în paradisul pământesc. În nevinovăţia în care te-ai născut tu, trebuia să apărem şi noi în lume, dacă şarpele viclean nu ar fi înşelat-o pe mama noastră, Eva. Dar cu toate că noi nu am avut parte de o naştere nepătată, ne mângâiem cu faptul că Dumnezeu te-a ales să ştergi pata de pe frunţile aleşilor lui. Prin naşterea ta, duşmanul fericirii noastre a fost învins. Triumful său nu mai este deplin pe pământ, ci, dimpotrivă, începe să ia sfârşit.
Condu-i, Mamă bună, la cunoşterea credinţei pe toţi cei care zac în întunericul păcatului. Fă-i părtaşi la bucuria zilei tale de naştere pe toţi cei împovăraţi de amărăciunea mustrărilor de conştiinţă şi de sentimentul deşertăciunii vieţii. Nu-i lăsa în descurajare pe cei decepţionaţi. Ajută-i să înţeleagă că viaţa este frumoasă numai atunci când este trăită pentru Dumnezeu.
Ocroteşte-i cu puterea ta cerească pe toţi cei care muncesc în condiţii mizere, pentru ca toţi să aibă parte de o viaţă senină, trăită în linişte şi pace. Amin.
Tatăl nostru. Bucură-te, Marie. Slavă Tatălui.

Ziua a treia - Lucrarea minunată a Domnului
Ne bucurăm de ziua ta de naştere, o, Mamă slăvită a Domnului, pentru că acum apare în faţa omenirii lucrarea cea mai minunată a Domnului: în tine, Creatorul realizează cea mai aleasă capodoperă a sa. Dumnezeu s-a bucurat mult atunci când tu ai venit pe lume, văzând în tine acea creatură care întruchipa desăvârşirea cerului şi a pământului, căci tu l-ai zămislit pe însuşi Fiul lui Dumnezeu.
Mijloceşte-ne şi nouă, preaputernică Regină a cerului, harul de a ne bucura de lucrările minunate ale Domnului, atât în natură, cât şi în sufletele oamenilor. Dă-ne şi nouă acel dar de a vedea în toate evenimentele vieţii mâna părintească a lui Dumnezeu, care vrea să ne conducă la prosperitate şi la o viaţă frumoasă.
Fereşte-ne de greşeala de a ne împotrivi voinţei lui Dumneze şi de a ne lipsi astfel de ajutorul său. Înalţă sufletele noastre de la frumuseţile pământeşti la contemplarea izvorului lor, care este Dumnezeu, pentru ca, astfel, să ne umplem şi noi de darurile sale. Amin.
Tatăl nostru. Bucură-te, Marie. Slavă Tatălui.

Ziua a patra - Darul lui Dumnezeu
Preasfântă Maică a Domnului, prin naşterea ta, Dumnezeu a făcut cel mai mare dar acestui pământ, vinovat din cauza păcatului strămoşesc. Prin tine, Născătoarea lui Cristos, Dumnezeu avea să binecuvânteze întreaga omenire, împărţind haruri nenumărate.
Priveşte cu îndurare spre toţi cei lipsiţi de cele materiale şi spirituale. Apleacă-te peste fiii tăi, care se zbat în necazurile vieţii. Mijloceşte-le ajutorul Celui Sfânt, pentru ca toţi să simtă intervenţia ta binefăcătoare în tot timpul vieţii lor. Sprijină iniţiativele generoase ale sufletelor dedicate slujirii celor bolnavi şi săraci, încurajează-le în credinţă, revarsă-le mângâierea în suflet, pentru a nu se da bătute în faţa dificultăţilor pe care le întâmpină.
Inspiră-le celor săraci sentimente de recunoştinţă, pentru ca, astfel, Dumnezeu să fie preamărit şi de cei care ajută, precum şi de cei care sunt ajutaţi. Amin.
Tatăl nostru. Bucură-te, Marie. Slavă Tatălui.

Ziua a cincea - Chipul omului desăvârşit
Preasfântă Fecioară Marie, tu apari în lume purtând chipul omului desăvârşit. În tine se oglindeşte cel mai mult asemănarea nostră cu Dumnezeu, pentru că tu ai fost aleasă să-i dai chip omenesc aceluia care nu poate fi cuprins de cer şi de pământ. Tu eşti icoana cea mai fidelă a lui Dumnezeu în om. Ajută-ne, Mamă bună, să păstrăm şi să desăvârşim tot mai mult chipul lui Dumnezeu întipărit în noi.
Dă-ne un respect deosebit faţă de demnitatea omului. Inspiră-ne o adevărată şi sinceră compasiune faţă de cei care îşi înjosesc firea prin vicii şi falsitate. Trezeşte în noi sentimentul de responsabilitate faţă de starea noastră sufletească şi, mai ales, faţă de purtarea noastră externă.
Ajută-i pe artişti să pună toate creaţiile lor în slujba lui Dumnezeu şi a demnităţii omului, pentru a nu deveni robii artei, ci ea să fie un mijloc de înălţare spre Dumnezeu. Amin.
Tatăl nostru. Bucură-te, Marie. Slavă Tatălui.

Ziua a şasea - Aurora păcii
Ziua ta de naştere, slăvită Fecioară Marie, este prevestitoare de pace pentru întreaga omenire. Tu vii să aduci în lume acea pace desăvârşită, care face viaţa armonioasă şi îndreaptă toate energiile din noi spre slujirea lui Dumnezeu. În tine, toate pornirile firii ascultă de şoaptele harului. Astfel, sufletul tău a fost ferit de umbra păcatului şi de orice înclinaţie spre rău.
Dăruieşte-ne, bună Mamă, o deplină stăpânire de sine, pentru ca toată fiinţa noastră să asculte de voinţa sfântă a Domnului. Depărtează duhul ispititor cu toate cursele sale înşelătoare. Dă-ne curaj în a ne înfrâna simţurile şi imaginaţia, pentru a avea întotdeauna control asupra noastră şi pentru a nu ofensa cu nimic legea lui Dumnezeu. Fereşte-ne de uneltirile oamenilor răi. Risipeşte planurile lor răutăcioase şi dă-le o inimă împăciuitoare.
Regină preaslăvită a păcii, condu la prosperitate popoarele înapoiate, îndepărtează conflictele armate şi încordarea care nelinişteşte sufletele oamenilor. Amin.

Tatăl nostru. Bucură-te, Marie. Slavă Tatălui.
Ziua a şaptea - Templul sfânt al dumnezeirii
Dumnezeu cel necuprins a binevoit să-şi aleagă o locuinţă în trupul tău, preacurată Fecioară Marie, pentru ca aici să rămână cu plăcere. De aceea, îngerul Gabriel te salută: „Domnul este cu tine”. Prin naşterea ta, ai venit în mijlocul nostru, pentru ca noi să ne putem apropia oricând, cu multă încredere, de milostivirea divină. Cinstindu-ţi preacuratul trup, îl cinstim pe Cristos din tine. Adresându-ne ţie, ne adresăm Stăpânului veşnic.
Măreşte, sfântă Mamă, încrederea noastră faţă de bunătatea şi puterea ta. Adună-ne în jurul tău şi învaţă-ne cum să ne adresăm lui Dumnezeu. Mijloceşte-ne de la Fiul tău harul unei rugăciuni bine făcute, ca să ne învrednicim de ascultare înaintea lui. Ajută-i într-un chip deosebit pe aceia pentru care suntem datori a ne ruga, precum şi pe aceia care s-au încredinţat rugăciunilor noastre.
Fie-ţi milă de cei care nu ştiu să se roage sau poate au o inimă împietrită. Mijloceşte la tronul lui Dumnezeu pentru ei, ca toţi să cunoască puterea şi bunătatea inimii tale de Mamă. Amin.

Tatăl nostru. Bucură-te, Marie. Slavă Tatălui.
Ziua a opta- -Maria, cetatea lui Dumnezeu
Preacurată Fecioară Marie, prin naşterea ta, Dumnezeu şi-a aşezat cetatea pe acest pământ subjugat de puterea Celui Rău. Tu eşti numită „Turnul lui David”, deoarece îi aduni în jurul tău pe aleşii Domnului şi-ţi afli plăcerea în neamul celor care îl iubesc pe Dumnezeul cel adevărat. Prin tine, toţi oamenii buni sunt apăraţi în faţa păcatului care vrea să-i subjuge.
Ocroteşte-i, bună Mamă, pe toţi cei care sunt nedreptăţiţi din considerente de rasă, culoare, condiţie socială sau alte motive nedemne. Într-un chip deosebit, te rugăm să-i ajuţi pe cei persecutaţi pe nedrept pentru credinţa lor. Dă-le curaj şi statornicie, pentru ca pilda lor să fie o predică vie în faţa celor fără credinţă. Milostiveşte-te şi de cei rătăciţi în credinţă. Ajută-i să privească cu bunăvoinţă mustrările fraţilor lor, şi astfel, să se întoarcă cu toată sinceritatea pe calea mântuirii.
Învaţă-ne şi pe noi secretul de a adresa altora îndemnuri mântuitoare, pentru ca, astfel, să-i aducem înapoi la tine şi, prin tine, la Dumnezeu. Amin.

Tatăl nostru. Bucură-te, Marie. Slavă Tatălui.
Ziua a noua - Modelul copiilor lui Dumnezeu
Preasfântă Maică a lui Dumnezeu, prin naşterea ta, primim un admirabil model de trăire sfântă. Tu eşti Fiica preaiubită a Tatălui şi ai fost menită să dai trup omenesc Fiului lui Dumnezeu. Viaţa ta pământească este model desăvârşit al vieţii noastre.
Sprijină prin mijlocirea ta strădaniile sincere ale părinţilor de a da o educaţie bună copiilor lor. Fă-i să dea o atenţie deosebită educaţiei religioase a copiilor. Îndepărtează-i pe toţi aceia care vor să-i lipsească de cele necesare sufletului şi pun în primejdie virtutea lor. Vino în ajutorul învăţătorilor şi al educatorilor, ca ei să aibă dragoste faţă de munca pe care o prestează şi să supravegheze cu iscusinţă formarea tinerelor generaţii.
Însufleţeşte-i pe păstorii sufleteşti în munca de sfinţire a celor tineri, ca, astfel, Biserica lui Cristos să se răspândească şi să înflorească în toată lumea. Amin.

Tatăl nostru. Bucură-te, Marie. Slavă Tatălui
Conform tradiţiei, în data de 8 septembrie, biserica sărbătoreşte Naşterea Sfintei Fecioare Maria.
Cu mai mult timp înainte de Medjugorje şi în diferite locuri din lume, în apariţii din Spania sau Mexic, din Africa sau Asia, Sfînta Fecioară Maria a făcut cunoscută data reală a naşterii sale: 5 august.
În 1973, Sfînta Maria i-a spus vizionarei Amparo Cuevas (Apariţiile Fecioarei de la New Prado, El Escorial, Spania) că 5 august este data adevărată a naşterii sale.
La Medjugorje, în mesajul din 1 august 1984, Preasfînta Maria a precizat: „În 5 august se sărbătoresc două mii de ani de la naşterea mea. În acea zi, Dumnezeu îmi permite să dăruiesc haruri particulare şi să dau lumii o binecuvîntare specială.“
În anul următor, în 5 august 1985, Sfînta Fecioară‚ i-a spus vizionarei Anita Rio din Oliveto Citra, Italia: „Astăzi este zi de sărbătoare, este ziua mea de naştere.“ (Conform https://revelatiialecerului.wordpress.com/…/adevarata-zi-d…/
)
Patru decenii mai tîrziu, în mesajul din 4 august 2011, Sfînta Fecioară îi comunică și Mariei Îndurării Divine faptul că s-a născut în ziua de 5 august.
http://profetieavertisment.ro/mesaje/157/ziua-mea-de-nastere-este-o-sarbatoare-cu-totul-speciala/

Un comentariu:

  1. DE CE BISERICILE SERBEAZA ACEASTA ZI DE NASTERE A PREASFINTEI FECIOARE MARIA PE 8 SEPTEMBRIE, DACA EA A DECLARAT CA ZIUA EI ESTE PE 5 AUGUST?

    RăspundețiȘtergere