marți, 22 octombrie 2019

Bergolio la ritualuri păgâne in Vatican de ziua Sf.Francisc

„Zeii națiunilor sunt demoni; dar Domnul a făcut cerul”, spune psalmul 95. Ritualurile păgâne îi cheamă; papa și episcopii nu i-au alungat. Papa a lăsat deoparte micul discurs pe care trebuia să-l spună și s-a mulțumit să spună Tatăl Nostru.
Organizată de Rețeaua Climatică Globală Catolică, REPAM și Ordinul Franciscan, seria de dansuri ritualice și incantații a evoluat sub ochii papei, ai cardinalilor impasibili, laicilor, nativilor în costume rituale și ai unui frate franciscan, într-o demonstrație uimitoare de sincretism.
Plasate în mijlocul ofrandelor tradiționale, două statuete, reprezentând femei indigene goale și însărcinate, au primit incantațiile.
Imagine în linieRitualul a fost similar cu „Pago a la tierra”, potrivit Agenției de Știri Catolice, e vorba de: ofranda tradițională făcută Mamei Pământ, în rândul multor popoare indigene din America de Sud. Un reprezentant al Dicasterului pentru promovarea dezvoltării umane integrale a făcut cunoscut la finalul evenimentului că reprezentanții lor au fost invitați, dar nu l-au organizat și nici nu l-au promovat. Dar a avut loc în Grădinile Vaticanului, sub ochii Papei și nimeni nu a cerut oprirea lui.
Imagine în linie
După ce s-a prosternat peste o pătură acoperită cu fructe, lumânări și obiecte sculptate, relatează NAC, una dintre femei i-a oferit papei Francisc un inel negru identic cu cel pe care îl purta ea și pe care el și l-a pus imediat.
Imagine în linie
Imagine în linie
Imagine în linie
Este un inel de lemn de tucum, asociat cu angajamentul față de anumite cauze sociale, adesea asociat cu Mgr Casaldaliga, cunoscut promotor al teologiei eliberării. Facut din lemn de palmier amazonian, a fost în perioada sclaviei un semn al luptei pentru eliberare, iar astăzi este asociat cu noțiuni de egalitate și dreptate socială.
Întreaga filmare a evenimentului (1h13min) https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=_mcuVliRIH8
Video, merită văzut ....
În această dimineață, în Grădinile Vaticanului, lideri indigeni din zona Amazonului au oferit rugăciuni Pământului, oficiind ritualuri, în cadrul unei ceremonii în care Papa Francisc a consacrat viitorul Sinod Pan-Amazonian sfântului Francisc din Assisi.
Să terminăm cu acest mit despre Amazon: Amazonienii nu sunt interesați de căsătorie și nici de Sfânta Liturghie
Dacă episcopul Reinhold Nann, în vârstă de 59 de ani, episcop al Diecezei de Caravelí, Peru, ar avea mai mulți preoți, nu ar ști cum să se organizeze pentru a-i ține cu „puținul oferit” provenit de la sate. Nann s-a născut în Germania și a aparținut mișcării Schönstatt. El a declarat pentru Die-Tagespost.de (29 august) că, fiind preot misionar, a fost responsabil de o parohie amazoniană cu 37 de sate. Episcopul a mărturisit că poporului amazonian nu este interesat să trăiască după moralitatea catolică. Prin urmare, viri probati [bărbați căsătoriți care ar putea fi hirotoniți preoți] s-ar găsi cu greu: „Bărbații care trăiesc în căsătoriile sacramentale sunt o specie rară, într-o regiune în care majoritatea laicilor trăiesc în concubinaj ,fără a se căsători”.De asemenea, Nann a demontat mitul unei presupuse „dorințe” pentru Euharistie: „În Amazon [ca în majoritatea Bisericii Catolice], Euharistia nu este căutată cu adevărat, de populația locală. Liturghia cuvântului este în mare parte identificată cu Liturghia (întreagă)". Episcopul a adăugat că doar „teologii” consideră că Euharistia este cel mai important lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu