luni, 5 februarie 2018

Jurământul de fidelitate față de Bergoglio

Notă scurtă: jurământul de fidelitate fata de Bergoglio începe astăzi cu Facultatea de Teologie "
de Fra Cristoforo
Noua Constituție Apostolică privind Facultățile de Teologie promulgată astăzi de către Sfântul Scaun este numită Veritatis Gaudium. Semnat de Bergoglio. Evident. Iata ce este scris în paragrafele 26 și 27 (referitoare la Docenti) ale acestei Constituții:
n. 26 § 2: "Cei care învață lucruri despre credință și moralitate trebuie să fie conștienți de faptul că această sarcină trebuie să se facă în deplină comuniune cu Magisteriul autentic al Bisericii și, în special, cu Pontiful Roman ...". Acesta fiind Bergoglio. Fiti atenti. În chestiuni de credință și moralitate. În comuniune cu Bergoglio. Deci cu ... Amoris Laetitia.
n. 27: "Cei care învață discipline despre credință și moralitate trebuie să primească, după ce au făcut profesiunea de credință, misiunea canonică de la Marele Cancelar sau de la delegatul său". Profesiunea de credință față de cine? Evident, față de noul magisteriu al lui Bergoglio.
(http://w2.vatican.va/…/papa-francesco_costituzione-ap_20171…)
Iata ca s-a lansat celebrul "jurământ". Pe dedesubt. In tacere. De la Facultatea de Teologie. Cei care ii învață pe viitorii preoți. Ei vor promite să predea în comuniune cu magisteriul lui Bergoglio. Nu că e o noutate. Dar cel puțin l-au "oficializat".
Acum vor veni la rand preoții parohi.

https://anonimidellacroceblog.wordpress.com/2018/01/31/alcune-precisazioni-in-riferimento-al-breve-appunto-sulla-veritatis-gaudium-di-fra-cristoforo/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu