joi, 23 aprilie 2020

Maria Julianna, 10 aprilie 2020


Vinerea Mare, după amiază
Domnul Isus: ”Acum îți dictez o calea a Crucii”

 STAȚIUNEA I - Pilat Îl condamnă pe Isus la moarte
„Am fost condamnat la moarte pentru păcatele voastre. Am luat asupra Mea păcatele voastre. Nevinovat fiind, am plătit pentru voi o răscumpărarea uriașă.  Prețul: scumpul Meu Sânge Sfânt vărsat pentru voi, a fost viață dată pentru voi. Cu prețul unor suferințe cumplite. Copiii Mei! Veniți-vă în fire! Căiți-vă, pentru că dacă nu vă întoarceți veți pieri pe veci.”

STAȚIUNEA II - Isus ia Crucea pe umărul Lui
„Am luat crucea pentru voi. Eu am suferit pentru ceva ce nu am săvârșit. În mod altruist, M-am dat  la moarte  pentru voi. Așa de mult v-am iubit. Am spus:  ”Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze.”(Lc 9,23). Iubiți-vă Crucea. Vedeți în ea instrumentul vieții voastre veșnice!”

STAȚIUNEA III - Isus cade prima oară cu Crucea
„Am căzut pentru că era prea mare greutatea păcatelor voastre. Și astăzi până la sfârșitul lumii, Îmi provocați răni mortale cu păcatele voastre. Faceți ce v-am cerut: fiți desăvârșiți ca Tatăl vostru Ceresc pentru că numai așa vă puteți mântui.”

STAȚIUNEA IV - Isus o întâlnește pe Sfânta Sa Mamă
„Sfânta Mea Mamă a voit să Mă urmeze pe Calea Crucii. Prezența Ei Mi-a atenuat chinurile, pentru că Inima Ei iubitoare Mi-a oferit alinare Sufletului Meu. Voi, care vă mărturisiți creștini și stați împrejurul Meu, umblați pe urmele Ei. De câte ori vă ajutați semenii în suferință, Îmi atenuați suferințele.”

STAȚIUNEA V - Simon din Cirene Îl ajută pe Isus
„Pe Simon, Providența Dumnezeiască l-a rânduit lângă Mine. De aceea, ca să se convertească și să se mântuiască. Aduceți-Mi mulțumire dacă primiți o cruce de la Mine pentru că suferința este în folosul sufletului vostru.”

STAȚIUNEA VI - Veronica Îi întinde Lui Isus o maramă
„Iubirea participantă a Veronicăi a voit să-Mi aducă alinare. Pentru curajul ei, am recompensat-o cu cel mai mare bun, cu Mine Însumi. I-am oferit propria Mea imagine, ceea ce i-a sporit iubirea zeloasă pentru Mine. Și vouă vă dau haruri dacă rămâneți lângă Mine.”

STAȚIUNEA VII - Isus cade a doua oară cu crucea
„Pe Calea Crucii Mele puterile Mi-am slăbit din ce în ce mai mult. Din cauza biciuirii Mele crunte și a încoronării cu spini am pierdut foarte mult Sânge. Durerile au fost de nedescris. Doar Sfânta Mea Mamă știe, cu care în mod mistic am împărtășit suferințele Mele. Înainte de a recădea în păcatele voastre, priviți-Mă: la Mântuitorul vostru sângerând și plin de răni! Nu Îmi mai provocați mai multe dureri!”

STAȚIUNEA VIII - Isus mângâie femeile care jelesc
 „Și vouă vă spun aceasta: plângeți-vă păcatele pentru că dacă nu vă convertiți, veți pieri pe veci. Nu-i pot salva pe aceia care rămân surzi la apelul Meu pentru că trebuie să le respect voința liberă.”

STAȚIUNEA IX - Isus cade  a treia oară sub greutatea crucii
„A treia cădere am oferit-o Tatălui Ceresc pentru păcătoșii împietriți. Și astăzi Mă rog pentru voi ca să vă căiți de păcate, altfel va trebui să suportați consecințele – pentru totdeauna.”

STAȚIUNEA X - Isus este despuiat de hainele Sale
„Am oferit această suferință celor care trăiesc în imoralitate. Și-au pierdut simțul rușinii. Sfântul apostol Paul a scris cu adevărat despre ei: ”Căci v-am spus de multe ori şi vă mai spun şi acum, plângând: sunt mulţi care se poartă ca vrăjmaşi ai Crucii lui Cristos. Sfârşitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pântecele şi slava lor este în ruşinea lor şi se gândesc la lucrurile de pe pământ.” (Fil 3, 18-19).

STAȚIUNEA XI - Isus este pironit pe cruce
„Țintuirea Mea în cuie pe Cruce a însemnat pentru Mine cea mai dureroasă suferință. Este o suferință teribilă ce nu vă puteți imagina. Aștept pe Crucea Mea pe fiecare dintre discipolii Mei. Aceasta pentru voi însemnă doar atât, să vă rupeți de lume și de toate ispitele ei! Numai de Mine și de păstrarea Legilor Mele să vă agățați! Dacă faceți aceasta, vă voi mângâia cu bucurii cerești.”

Stațiunea XII - Isus moare pe cruce
„Cât de dulce Mi-a fost să spun: Tată, în Mâinile Tale Îmi încredințez Sufletul. Am împlinit mântuirea. Am fost ascultător Tatălui Meu până la moartea pe cruce. Și voi dacă împliniți Voia Mea până la sfârșit, în aceeași moarte dulce și plină de pace veți adormi - în viața veșnică.”

STAȚIUNEA XII - Trupul Lui Isus este dat jos de pe cruce și așezat în Brațele Mamei Sale îndurerate
„Sfânta Mea Mamă a primit Trupul Meu mort cu cea mai mare iubire și compasiune în Brațele Sale. Cu ardoare tânjea să Mă elibereze de mâinile călăilor Mei. Acum că nu a mai fost viață în Trupul Meu, am putut să fiu în totalitate al Ei. S-a umplut cu mare de pace fiindcă nu trebuia să mai sufăr. Cu o credință care atinge Cerul, Ea a sperat în împlinirea Cuvintelor Mele: a treia zi voi învia.”

STAȚIUNEA XIV - Trupul mort a Lui Isus este pus în mormânt
Ucenicii Mei M-au îngropat cu cinste. Mormântul a primit Trupul Meu mort. Cu aceasta s-au încheiat suferințele Mele. Mi-am îndeplinit misiunea pentru care am fost trimis. V-am răscumpărat. Acum doar de voi depinde dacă vă mântuiți sau nu. Viața voastră veșnică sau moartea voastră veșnică depinde de alegerile voastre.”

STAȚIUNEA XV - Isus a înviat din morți
„Mi-am împlinit promisiunea. Am înviat a treia zi. Prima oară am apărut Mamei Mele iubitoare. Apoi femeilor și ucenicilor Mei. Iubirea dintre noi a fost cauza pentru care M-am arătat lor. În Evanghelie am spus: ”Cine are poruncile Mele şi le păzeşte, acela Mă iubeşte şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui.” (In 14, 21) Iubiți-Mă totuși pe Mine! Trăiți într-o relație personală cu Mine ca cel mai bun Prieten! Atunci veți experimenta Prezența Mea și darurile Mele de har.”
Întărire biblică: „Isus a spus” Mt 15:10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu