miercuri, 29 noiembrie 2017

Lanț viu de rugăciune pentru România de ziua Sf. Andrei

http://www.radiomures.ro/stiri/lant-viu-de-rugaciune-pentru-romania-de-ziua-sf-andrei.html

harta ruga

Mai multe grupuri de credincioși și asociații creștine din România au inițiat acest eveniment pentru întâmpinarea Centenarului Marii Uniri.
Acestea organizează în 30 noiembrie, de pomenirea liturgică a Sfântului Apostol Andrei, apostolul românilor, un lanț viu de rugăciune pentru țară. Până acum 130 de localități din România și Republica Moldova au anunțat că se alătură acestei inițiative.
De asemenea, vor fi făcute rugăciuni pentru țară și în comunitățile de români din Franța, Germania, Spania, Italia, Ungaria, New York și chiar în Coreea de Sud.
Inițiativa are binecuvântare arhierească, iar organizatorii fac apel și la alți români să organizeze astfel de veghi de rugăciune în comunitățile lor.
Preoții sunt și ei invitați să săvârșească Sfânta Liturghie în ziua Sfântului Andrei pentru bunăstarea României.
La Tîrgu-Mureș vor fi oferite programe speciale de rugăciune în bisericile greco-catolice, inclusiv la cea din cartierul Tudor, păstorită de pr. Ioan Fărcaș:
Evenimentul va consta în rugăciunea Rozariului, sau alte rugăciuni, paraclise și acatiste, fie în grupuri, fie în biserici, fie în particular. Fiecare cum poate. Această acțiune are binecuvântarea preasfințitului episcop Virgil de la Oradea. Așa ne-am gândit și noi că, joi în sărbătoarea Sf. Andrei, la Rozariului de la ora 17,00, Liturghia de la ora 18,00 și apoi ora de Adorație să ne implicăm și noi și să participăm la aceste rugăciuni pentru România și pentru întreaga lume.”
Organizatorii lanțului viu de rugăciune au realizat și o hartă pe site-ul www.lantderugaciunepentruromania.ro pe care apar candele în locurile din România unde s-a răspuns deja inițiativei de a rosti rugăciuni pe data de 30 noiembrie.
Cristina Bulbescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu