joi, 16 noiembrie 2023

Crucea iertării și Rozariul de război: un dar ceresc pentru omenire


La fel ca și Crucea Sfântului Benedict, Crucea Iertării este un obiect religios care, în opinia mea, se va răspândi în întreaga lume în anii următori. Noi suntem pionierii acestui magnific dar ceresc. Deocamdată, să citim acest articol și să încercăm să înțelegem darul Domnului nostru.

 1.Originea Crucii Iertării

În timpul Primului Război Mondial, guvernul american a fabricat și distribuit rozariile de război tuturor soldaților săi. În acest rozariu era o cruce foarte specială: Crucea Iertării. De fapt, încă din 1905, Papa Sfântul Pius al X-lea a declarat că oricine poartă sau sărută Crucea Iertării va primi o indulgență de iertare pentru sine și pentru sufletele din purgatoriu.

 2.Secretul neprețuit al Crucii Iertării

Această cruce este deosebită, deoarece i se atribuie o indulgență plenară. Indulgența pronunțată pentru Crucea Iertării în 1905 este valabilă și astăzi. Cu toate acestea, această Cruce a Iertării este necunoscută catolicilor, în special catolicilor francezi, deoarece nu există un text în limba franceză privind indulgența.

 
3.Indulgența

Indulgență înseamnă la origine bunătate sau favoare. În limba latină, se traduce și prin anularea unei taxe sau a unei datorii. În dreptul roman, cuvântul indulgență era folosit pentru a exprima eliberarea din închisoare sau sfârșitul unei pedepse. În acest context, indulgența este o iertare a pedepselor legate de un păcat care a fost iertat.

 4.Condiții pentru a primi indulgența

Orice persoană care poartă Crucea Iertării poate primi indulgența.

Pentru aceasta, este necesar să sărute cu evlavie Crucea Iertării, iar indulgența va fi acordată.

Este bine ca atunci când sărutați Crucea Iertării să rostiți următoarea invocație: "Tată, iartă-mi greșelile mele,  așa cum și eu iert pe cei ce mi-au greșit" și, de asemenea, să o rugați pe Fecioara Maria să intervină pentru iertarea păcatelor voastre.

Oricine este un devotat al Crucii Iertării și îndeplinește condițiile necesare, spovadă și împărtășanie, poate obține o indulgență plenară la următoarele sărbători: sărbătoarea Preasfântului Sânge al Domnului (1 iulie), sărbătoarea Crucii Glorioase (14 septembrie), Vinerea Mare, sărbătoarea Imaculatei Concepții (8 decembrie) și sărbătoarea Fecioarei Maria a celor șapte dureri (15 septembrie).

Oricine, în momentul morții, cu inima smerită și în imposibilitatea de a primi sacramentul bolnavilor, sărută Crucea Iertării și îi cere sincer lui Dumnezeu iertare pentru păcatele sale și îi iartă pe oameni, va obține indulgența plenară.

 5.Crucea iertării ca instrument spiritual

Abatele Lemann, prefect al Congregației Sfintelor Indulgențe în 1905, scria credincioșilor: "Celui care sărută cu evlavie Crucea Iertării și obține aceste prețioase indulgențe, îi recomand următoarele:

·         Să-și arate dragostea față de Domnul nostru și de Sfânta Fecioară;

·         să se roage pentru Sfântul nostru Părinte Papa;

·         să se roage pentru iertarea păcatelor;

·         să se roage pentru eliberarea sufletelor din Purgatoriu;

·         să se roage pentru întoarcerea națiunilor la Credință;

·         să se roage pentru unitatea creștinilor și reconcilierea între membrii Bisericii Catolice".

Printr-un alt text pontifical din 14 noiembrie 1905, Sanctitatea Sa Papa Pius al X-lea a declarat și el că Indulgența asociată Crucifixului iertării se aplică sufletelor din Purgatoriu.

6. Rezistența diavolului la această devoțiune

În timpul primei tipăriri a rugăciunii "Augustă Regină a Cerului" de către abatele Cestac, în 1912, s-a stricat tiparul. Aici avem parte de un fenomen asemănător. Am făcut o matriță de oțel pentru fabricarea Crucilor Iertării. În mod normal, această matriță este proiectată să dureze 10-15 ani. Cu toate acestea, după fabricarea primelor 200 de Cruci ale Iertării, matrița de oțel s-a rupt! Este în mod clar o luptă spirituală. Diavolul este furios de sosirea Crucii Iertării, o sursă de indulgențe în Franța. De aceea, facem apel la o armată de rugăciune în jurul fabricării celei de-a doua matrițe, pentru ca Crucea Iertării, care va contribui la smulgerea a mii de suflete de la diavol, să poată fi difuzată pe scară largă.

Ar putea fi util să atârnăm medaliile Sfântului Benedict și ale Fecioarei Miraculoase pe Crucea Iertării și să facem să fie binecuvântat totul. În acest fel, va fi ca o armură pe care o veți purta împotriva forțelor Răului.

7.Utilizarea Crucii Iertării

Atenție: acesta nu este un obiect magic, ci un sacramental care ne propulsează spre o mai mare sfințenie. Iertarea păcatelor nu se obține prin simpla sărutare a Crucii, ci prin îndeplinirea cu credință a condițiilor explicate mai sus. Prin credință suntem mântuiți. Trebuie să avem o adevărată înfocare a inimii și o dragoste autentică pentru Dumnezeu și pentru Fecioara Maria.

Acesta poate fi un cadou extraordinar dacă sunteți în contact cu o persoană aflată la sfârșitul vieții. Este un mijloc puternic de pregătire pentru a merge în Rai. Astfel, medicii de urgență, pompierii, asistentele, infirmierele, medicii sau militarii aflați pe câmpul de luptă ar fi bine dacă ar purta Crucea Iertării pentru a fi instrumente de pace, de convertire și de mântuire în jurul lor. Cu toții, însă, putem, în timpul vieții noastre, să intrăm în contact cu o persoană aflată la sfârșitul vieții sale.

 8.Un dar neprețuit

Așadar, indulgența plenară poate fi primită, de asemenea, pe tot parcursul anului, la diferite sărbători, cum ar fi Înălțarea Sfintei Cruci sau Vinerea Mare. Trebuie să ne dăm seama că poate fi un instrument de mântuire a sufletelor și un instrument incredibil de evanghelizare.

9.Un dar al milostivirii lui Dumnezeu

Am descoperit Crucea Iertării în Anul Milostivirii. Cred că este un mare dar de la Domnul nostru și îi mulțumesc pentru el. Nu uitați: cereți unui preot sau diacon să vă binecuvânteze Crucea Iertării.


 Rozariul de război

După cum s-a menționat mai sus, în timpul Primului Război Mondial, armata americană a distribuit soldaților rozariile. Mulți au atribuit supraviețuirea lor rozariului de război. Noul model este o creație realizată în spiritul rozariilor de război folosite în timpul primelor două războaie mondiale. Este greu, cu Medalia Miraculoasă în centru, Medalia Sfântului Benedict și Crucea Iertării. Este singurul rozariu care este o sursă de indulgențe.

Pe scurt, Crucea Iertării este un sacramental puternic, care poate aduce numeroase beneficii spirituale celor care îl folosesc cu credință și devotament. Deși necunoscut multor catolici, acest dar din ceruri poate fi o sursă de iertare, convertire și mântuire. Îmbrățișând această cruce, putem experimenta mila lui Dumnezeu și putem deveni instrumente ale iubirii și harului Său în lume.


Crucifixul francez al iertării: O armă de luptă spirituală în vremuri dificile

Introducere

Crucifixul francez al iertării este un simbol puternic al credinței și al speranței în protecția divină. Inspirat de crucifixul de la Lourdes și de rozariile de luptă americane, acest crucifix a fost creat pentru a servi ca o reamintire constantă a milei și iubirii lui Dumnezeu. În acest articol, vom explora istoria, designul și indulgențele asociate cu acest sacramental, precum și modul în care ne poate ajuta să facem față provocărilor vieții.

Designul Crucifixului francez al iertării

Crucifixul francez al iertării prezintă pe partea frontală un relief cu Sfântul Duh, cu Sfintele Inimi ale lui Iisus și ale Mariei și cu imaginea Sfintei Fecioare la picioarele Domnului nostru Iisus Hristos. Pe verso, pe el sunt inscripționate cuvintele: Cruce, Iertare, Încredere și Milă. Acest design reflectă mesajul puternic de iubire, iertare și speranță care se află în inima creștinismului.

Origini și inspirație

Crucifixul francez al iertării este inspirat de crucifixul de la Lourdes și de rozariile de război americane, care au fost distribuite soldaților în timpul Primului Război Mondial. Francezii au adaptat acest design pentru a crea o cruce a iertării. Francezii au adaptat acest design pentru a crea o armă de luptă spirituală care se bucură de aceleași indulgențe ca și Rozariul de luptă american.

Puterea rugăciunii și protecția divină

În timpul vremurilor dificile, rugăciunea și încrederea în protecția divină sunt fundamentale pentru a menține speranța și credința în Dumnezeu. Crucea franceză a Iertării servește ca o reamintire constantă a milei și iubirii lui Dumnezeu și îi încurajează pe cei care îl poartă să se roage și să se încreadă în protecția Sa.

Placa de mulțumire de la Lourdes, care amintește de protecția Maicii Domnului în timpul Primului Război Mondial, este o mărturie a puterii rugăciunii și a intervenției divine în vremuri de mare suferință și pericol.

Un sacramental pentru reparație, mijlocire și vindecare

Crucifixul iertării este un sacramental care oferă un canal de har pentru rugăciunea de reparație, mijlocire și vindecare. Sărutând crucifixul cu iubire, credincioșii care au greșit fac reparație la Inima lui Isus și primesc iubirea și mila Sa.

Concluzie

Într-o lume plină de provocări și dificultăți, Crucea iertării franceze este o amintire puternică a milei și iubirii lui Dumnezeu. Prin rugăciune și încredere în protecția divină, credincioșii pot găsi mângâiere și putere în credința lor. Fie ca acest sacramental să ne inspire să înfruntăm provocările vieții cu credință și speranță și să ne rugăm neîncetat pentru mijlocirea Maicii Domnului și mila lui Dumnezeu.

https://iglesiadelourdes.com/2023/04/07/la-cruz-del-perdon-y-el-rosario-de-guerra-un-regalo-celestial-para-la-humanidad/

Un comentariu: