joi, 30 noiembrie 2023

Lanţul de rugăciune pentru România - ediţia a VI-a

 Au trecut 6 ani de la primul Lanţ de rugăciune pentru România organizat din dorinţa de a ajuta şi noi, cel puţin spiritual, ţara noastră şi pe toţi locuitorii ei. Modelul l-am luat de la polonezi, care în toamna acelui an, au înconjurat graniţele cu rozarul în mână ca să-şi apere ţara de invazia de migranţi.

Am ascultat adineauri interviul adhoc dat la Radio Maria în anul 2017 şi probabil că atât motivele cât şi situaţia actuală politică, economică dar mai ales morală, ne face să credem că este mai mult decât necesar a organiza astfel de Lanţuri de rugăciune în fiecare an.

Aşadar şi anul acesta vă invităm, dragi români, dragi creştini, să ne unim în rugăciune timp de 24 de ore pentru a ajuta la propăşirea mai ales spirituală a României.
Vom începe în 30 noiembrie la ora 22 și vom încheia rugăciunea în 1 decembrie tot la ora 22.
Vă chemăm să ne rugăm pentru țara noastră de Praznicul Sfântului Apostol Andrei și de Ziua Națională a României.
Rugaţi-vă ce doriţi, când doriţi, important este să vă rugaţi. Iar dacă putem adăuga şi o zi de post sever atunci cu siguranţă Domnul va privi cu îndurare spre noi, întrucât iată ce ne spune în Sfânta Scriptură:
”Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga și va căuta Fața Mea, și se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul și-i voi tămădui țara.” (2Cronici 7:14)
P.S. Puteţi asculta acel interviu de 9 minute aici: https://www.radiomaria.ro/.../lant-viu-de-rugaciune.../
În acel an am avut 197 de localităţi, oraşe, metropole, de pe 3 continente, din care s-au înălţat rugăciuni pentru ţara noastră. Acum nu mai contabilizăm vizibil aceste localităţi, însă Dumnezeu cu siguranţă vede unde s-a celebrat o Sfântă Liturghie, unde s-a recitat un rozar, unde s-a cântat un psalm, un acatist, un paraclis ori şi doar o singură invocaţie, plină de iubire, rostită din toată inima... Aşadar haideţi să fie cât mai multe mici flăcări de rugăciune care să se înalţe către cer. (Cei care au citit mărturia Gloriei Polo ştiu cu siguranţă la ce ne referim).
O rugăm pe Sfânta Fecioară, pe sfinţii şi îngerii protectori ai României să ne ajute în rugăciune şi să mijlocească pentru noi!

3 comentarii:

  1. Ieremia 1
    11. Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: „Ce vezi, Ieremio?” Eu am răspuns: „Văd un veghetor.”
    12. Şi Domnul mi-a zis: „Bine ai văzut, căci Eu veghez asupra Cuvântului Meu, ca să-l împlinesc.”

    Partea noastră este aceea de a rosti Cuvântul lui Dumnezeu din Biblie, iar Domnul va veghea ca El sa se împlinească. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exemplu:

    Numeri 6
    24. Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească, Românie!

    25. Domnul să facă să lumineze Faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine, Românie!

    26. Domnul să-Şi înalţe Faţa peste tine, Românie, şi să-ţi dea pacea!»

    Amin!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne ajuta Amin fie-ți mila de poporul roman și de României Amin

    RăspundețiȘtergere