vineri, 8 noiembrie 2019

O reconstrucție a zeității cumplite, Moloch, a fost staționată la intrarea în Colosseum

ROME, 6 noiembrie 2019 ( LifeSiteNews ) - O reconstrucție a unui idol păgân care cerea sacrificiul copiilor a fost staționată la intrarea în Colosseumul Romei, ca parte a unei expoziții istorice laice.
Image
Prezența idolului a stârnit o îngrijorare deosebită în rândul catolicilor, deoarece a fost ridicat cu nouă zile înainte de Sinodul Amazon și de scandalul ulterior cu privire la venerarea idolului Pachamama de la Vatican.
Image
Statuia lui Moloch, la care se închinau atât canaaniții cât și fenicienii, face parte dintr-o expoziție dedicată marelui rivalul de odinioară al Romei Antice, orașul Cartagina. Expoziția la scară largă, intitulată Carthago: mitul nemuritor, se desfășoară până pe 29 martie 2020.
O reconstrucție a zeității cumplite, Moloch, va fi staționată la intrarea în Colosseum pentru a întâmpina vizitatorii la expoziție", a declarat un comunicat despre expoziție.
Statuia lui Moloch a fost ridicată cu nouă zile înainte de deschiderea Sinodului Amazon, după care a avut loc o ceremonie în Grădinile Vaticanului care a implicat zeița păgână „Pachamama”, în prezența Papei Francisc și a prelaților de rang înalt.
În cadrul ceremoniei, participanții s-au prosternat în fața unor statuete din lemn ale zeiței fertilității indigene din America de Sud. Statuetele au fost păstrate ca parte a unei expoziții în Biserica Santa Maria din Traspontina până când au fost aruncate în Tibru de către catolicul austriac Alexander Tschugguel pe 21 octombrie. După aceea, o copie a figurilor produse în masă a fost păstrată în biserică.
Unii catolici sunt deranjați de faptul că zeul păgân Moloch a fost ridicat la intrarea în Colosseum, care este unul dintre multe amfiteatre în care creștinii au fost torturați și executați pentru divertismentul mulțimilor păgâne.
"Am fost atât de încântați în ziua în care am decis să mergem la Colosseum", a declarat Alexandra Clark pentru LifeSiteNews prin e-mail. Ea și sora ei Tiffany așteptau cu nerăbdare să viziteze locul martiriului creștin.
„Dar în momentul în care am ajuns acolo, priveliștea care ne-a întâmpinat a fost îngrozitoare! Ca paznic la intrare era statuia colosală păgână a lui Moloch. A fost plasat în acel loc de prim rang, astfel încât toți cei care intrau în Colosseum să treacă pe lângă el”, a continuat ea.
„A fost ca și cum l-ar fi pus pe Moloch acolo pentru a batjocorî locul sacru unde sfinții mucenici și-au vărsat sângele pentru Adevărata Credință!”
Clark a văzut o legătură între idolul lui Moloch și idolii Pachamama care au prezenți atât de proeminent la Sinodul amazonian recent încheiat.
„Amândoi acești idoli păgâni răi au necesitat sacrificii de copii și amândoi au venit la Roma cam în același timp pentru Sinod”, a spus ea.
Cele două surori au rămas lângă statuia lui Moloch pentru a observa alte reacții. Clark a remarcat că alte câteva persoane, inclusiv surorile religioase, au fost în mod clar șocate de figura gigantului.
Imaginea lui Moloch este modelată pe o reprezentare a demonului devorator al copilului găsit în filmul tăcut italian Cabiria din 1914 . În film, idolul lui Moloch, instalat într-un templu punic, are în piept un cuptor uriaș de bronz, în care sunt aruncați sute de copii. Cabiria, eroina filmului, este amenințată de această soartă groaznică.
Prezentarea idolului în acest film are o bază istorică. Trei istorici greci antici atestă cu toții că era obișnuit în Cartagina să ardă copiii vii ca ofrande pentru zeitatea pe care au numit-o Baal și Cronus sau Saturn, zeul roman care potrivit mitului, și-a mâncat proprii copii. Moloch este de asemenea menționat de mai multe ori în Cartea Leviticului. Părinților evrei li se interzice să-și jertfească copiii zeului.
Că creștinii au fost uciși în arene precum Colosseumul, este incontestabil. Înainte de martiriul său, Sfântul Ignatie din Antiohia a scris o scrisoare în jurul anului 110 d.Hr. care descrie soarta lui probabilă.
„Scriu Bisericilor că voi muri de bună voie pentru Dumnezeu, dacă nu mă împiedicați. Vă rog să nu arătați o bunăvoință nerezonabilă față de mine. Permiteți-mi să devin hrană pentru fiarele sălbatice, prin a căror instrumentar îmi va fi acordat să ajung la Dumnezeu. Eu sunt grâul lui Dumnezeu și lasați-mă să fiu măcinat de dinții fiarelor sălbatice ca să fiu găsit pâinea curată a lui Hristos. ”
Potrivit istoricului Eusebiu din Caesaria, Sfântul Ignatie a fost ucis într-adevăr de animalele sălbatice într-o arenă din Roma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu