sâmbătă, 9 noiembrie 2019

ȘTIRI legate de SINOD preluate de pe blogul gloria.tv

Episcopul Schneider: Francisc și Sinodul Său se pregătesc pentru „Diaconatul feminin”, „Noua religie”

Sinodul Amazonian a fost „fabricat în Europa de către preoți apostaziati și episcopi” și este folosit pentru a schimba Credința și pentru a crea „un nou tip de religie”, a declarat episcopul Athanasius Schneider pentru LifeSiteNews.com (4 noiembrie, video de mai jos). Cererea Sinodului pentru „diaconii” feminini este conform lui Schneider „un truc clar” pentru a avea preoți și episcopi feminini, așa cum s-a întâmplat cu anglicanii. Acest lucru ar distruge ordinea divină a Bisericii, ar fi „clar invalid” și ar constitui „o altă Biserică”. Prin aprobarea „diaconilor de sex feminin”, Francisc ar cădea în erezie și și-ar trăda biroul. Schneider avertizează că episcopii și credincioșii „nu pot să urmeze un papă care să permită diaconi feminini și să fie nevoiți să i se opună." El știe că aproape peste tot în Occident, femeile au preluat în mod abuziv rolul de diacon, se îmbracă în veșminte liturgice, sunt ajutoare, citesc Evanghelia, distribuie împărtășania, conduc funeraliile și ajută la nunți. Concluzia lui: Ei pregătesc un diaconat feminin „cu aprobarea Vaticanului”.

Arhiepiscopul Viganò: Francisc servește ca punte pentru un „plan satanic”. 

Când a vorbit despre „toate religiile”, Francisc a inclus, aparent, păgânismul și idolatria, a arătat arhiepiscopul informator Viganò pentru LifeSiteNews.com (6 noiembrie). Pentru Viganó, acest lucru este în concordanță cu declarația aberrantă a lui Francisc de la Abu Dhabi care susține că „Dumnezeu vrea toate religiile”. Viganó observă că Francisc a practicat personal cultul Pachamama în grădinile Vaticanului, în Bazilica Sf. Petru și în timpul Liturghiei de închidere a Sinodului, prin plasarea unei plante idolatre pe altar. El numește acest spectacol Pachamama „un rit inițiator al noii religii” pentru a alinia Biserica cu strategii anti-umane și anti-creștine care domină scena globalistă și sunt susținute de cei aflați la putere. Potrivit lui Viganò, un „plan satanic” se desfășoară pentru a schimba religia catolică, iar Francisc „servește că punte pentru a transfera ceea ce rămâne din edificiul catolic către o religie universală indistinctă” și un „Panteon mondial și apatrid”.


Mai multe erezii: Francisc susține că Hristos S-a înălțat „în asemănarea cu un Duh”

Eugenio Scalfari a raportat o erezie pe care Francisc i-a spus-o în timpul primei lor întâlniri în urmă cu patru ani (La Repubblica, 5 noiembrie, articolul complet). Francisc a declarat despre Hristos după moartea sa: „El a fost bărbat până când a fost introdus în mormânt de femeile care au avut grijă de cadavrul său, „În noaptea aceea, în mormânt, bărbatul a dispărut, și a ieșit din această peșteră în asemănarea unui spirit care a întâlnit femeile și apostolii, păstrând încă umbra persoanei și apoi a dispărut definitiv.“ Cu toate acestea, Evangheliile afirmă explicit că Hristos nu a fost că un duh. Versetul din Luca 24 spune că Hristos înviat le-a cerut apostolilor să-i atingă mâinile și picioarele, „pentru că un duh nu are carne și oase, așa cum mă vedeți că am.” În versetul lui Ioan 21, Hristos cere pește, iar la alte câteva ocazii mănâncă împreună cu apostolii.

Francisc afirmă: Sfântul Paul a „construit poduri” cu credințe păgâne

Francisc a susținut în timpul audienței generale cu publicul din 6 noiembrie că Sfântul Pavel a deschis „o cale între Evanghelie și lumea păgână” și „a construit o punte de dialog cu cultura”. În realitate, Pavel i-a convertit pe păgâni la Biserică, spunându-le să ardă podurile din urma lor. În opoziție cu Sfântul Paul, Francisc a insistat să „construiască poduri cu cultura, cu cei care nu cred sau cu cei care au un crez diferit de al nostru”. Afirmațiile sale au fost o încercare evidentă de a proiecta în Noul Testament lipsă de interes pentru probleme religioase pe care l-a exprimat deschis în documentul Abu Dhabi.
https://gloria.tv/post/kxMgrFa3BqVw4C1Z9c7gS6Jbs

Arhiepiscopul Viganó: Apostazia sub conducerea lui Francisc este „Fără precedent”

În timpul Sinodului Amazonian, „abominația ritualurilor idolatre” a intrat în Biserică, arhiepiscopul Carlo Maria Viganó a scris într-un mesaj către „Conferința de identitate catolică” din Pittsburgh, citită de Diane Montagna (2 noiembrie, video de mai jos). Viganó numește aceasta „o formă fără precedent de apostazie”. Potrivit acestuia, „mutația internă a credinței” care se întâmplă de câteva decenii „a văzut la Sinod o accelerare dramatică către întemeierea unui nou Crez." El indică „elementele păgâne” care, în numele inculturii, sunt introduse în liturghie „pentru a o transforma într-o închinare idolatră.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu