miercuri, 13 noiembrie 2019

PESTE 100 DE LIDERI CATOLICI CONDAMNĂ „FAPTELE SACRILEGE ȘI SUPERSTIȚIOASE” DE LA SINODUL AMAZON

Ei îl roagă pe Sfântul Părinte să se pocăiască public și fără ambiguitate.
Declarația condamnă „actele sacrilegii și superstițioase” ale „urmașului Sfântului Petru în legătură cu recentul Sinod Amazon care a avut loc la Roma”.
„Cu o întristare imensă și o dragoste profundă pentru Scaunul lui Petru, îl rugăm pe Dumnezeul Atotputernic să-i cruțe pe cei vinovați ai Bisericii Sale pe pământ cu pedeapsa pe care o merită pentru aceste păcate groaznice”, declară semnatarii.
„Rugăm cu respect pe Papă să se pocăiască în mod public și fără ambiguitate de aceste păcate grave și pentru toate actele publice pe care le-a comis împotriva lui Dumnezeu și a religiei adevărate și să facă reparații pentru acestea”, continuă ei.
„Rugăm cu respect cu toții episcopii Bisericii Catolice să ofere corecții fraterne papei Francisc pentru aceste scandaluri”, adaugă ei, „și să-și avertizeze turmele că, conform învățăturii divine a credinței catolice, vor risca condamnarea veșnică dacă ei urmează exemplul lui de a jigni împotriva primei porunci. "
Printre semnatari se numără Gloria, Prințesa de Thurn und Taxis din Regensburg, Germania și Abp. Carlo Maria Viganò , care a spus că clerul și mirenii „nu pot rămâne indiferenți față de actele idolatre la care am fost martori”. Viganò i-a îndemnat pe catolici să „redescopere sensul rugăciunii, al reparației și al penitenței, al postului, al micilor sacrificii și, mai ales, al adorației liniștite și prelungite înaintea Preasfintei Taine”.
Petiția menționează explicit șase „sacrilegii” care au avut loc în timpul sinodului:
- Pe 4 octombrie, Papa Francisc a participat la un act de închinare idolatră a zeiței păgâne Pachamama .
- El a permis ca această închinare să se desfășoare în Grădinile Vaticanului, desecând astfel vecinătatea mormintelor martirilor și a bisericii Apostolului Petru.
- A participat la acest act de închinare idolatră binecuvântând o imagine din lemn a lui Pachamama .
- Pe 7 octombrie, idolul lui Pachamama a fost așezat în fața altarului principal la Sf. Petru și apoi dus în procesiune la Sala Sinodului. Papa Francisc a spus rugăciunile într-o ceremonie care a implicat această imagine și apoi s-a alăturat acestei Procesiuni .
- Când imaginile din lemn ale acestei zeități păgâne au fost scoase din biserica Santa Maria din Traspontina, unde fuseseră așezate in mod sacrileg și aruncate în Tibru de catolici indignați de această profanare a bisericii, Papa Francisc, la 25 octombrie, și-a cerut scuze pentru îndepărtarea lor și o altă imagine din lemn a lui Pachamama a fost returnată bisericii . Astfel, a fost inițiată o nouă profanare.
- La 27 octombrie, la liturghia de închidere a sinodului, a acceptat un vas folosit în închinarea idolatră a lui Pachamama și l-a așezat pe altar .
ImageÎn petiție este menționat și „Documentul despre fraternitatea umană”, semnat de Papa Francisc în februarie 2019 și co-semnat de Ahmad Al-Tayyeb, Marele Imam al Moscheii Al-Azhar. În cadrul acesteia se precizează următoarele: "pluralismul și diversitatea religiilor, culorii, sexului, rasei și limbajului sunt dorite de Dumnezeu în înțelepciunea Sa, prin care El a creat ființe umane. Această înțelepciune divină este sursa care da dreptul la libertate de credință și libertatea de a fi diferiți derivă ”.
Cei mai mulți catolici în cauză sunt tulburați de ideea că „toate religiile sunt dorite de Dumnezeu”, fără nicio nuanță pentru distincția dintre voința pozitivă a lui Dumnezeu și voința permisivă.
Teologia sacră face această diferență, cea din urmă fiind ceea ce Dumnezeu permite ca urmare a păcatului (și îngerului) uman și a liberului arbitru. Nu a fost făcută o astfel de distincție în acest document semnat de papă.
Biserica recunoaște efectele păcatului inițial în pierderea din vedere a adevăratei religii a omului și l-a urmat întotdeauna pe Hristos în rugăciunea pentru unitatea tuturor poporului lui Dumnezeu (Ioan 17), deoarece există un singur mijlocitor între Dumnezeu și om pentru mântuirea lui toate (Ioan 14: 6; 1 Timotei 2: 5): Iisus Hristos.
Diferite aspecte ale Sinodului Amazon au fost deja condamnate ca idolatrice sau sacrilegii de către Cdl. Walter Brandmüller, Cdl. Gerhard Müller, Cdl. Jorge Urosa Savino, Bp. Athanasius Schneider, Bp. Rudolf Voderholzer, Bp. Marian Eleganti , și Cdl. Raymond Burke . De asemenea, Amazon Bp. José Luis Azcona.
Hermoso a confirmat că „Pachamama” este într-adevăr o zeiță păgână și a denunțat clar ritualurile de rugăciune efectuate în grădinile Vaticanului ca „sacrilegii demonice”.
"Noi nu putem rămâne indiferenți față de actele idolatre la care am fost martorii"- Tweet
Papa Francisc a răspuns că micile statui au fost afișate „ fără intenții idolatre ”.
Christopher Manion, doctor, director al Coaliției Humanae Vitae la Institutul de Cercetare a Populației și unul dintre semnatari, a explicat motivul pentru care a semnat:
„Am semnat petiția pentru că doar un act al Sfântului Părinte însuși poate face în mod adecvat reparație pentru idolatria dezastruoasa pe care a permis-o la sinod."
El a adăugat: „Familia noastră se roagă pentru el în fiecare zi și vom adăuga această intenție la rugăciunile noastre”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu