luni, 16 ianuarie 2023

Uleiul binecuvântat: un dar din ceruri!


·        
Ce este uleiul binecuvântat de Manduria?

Uleiul binecuvântat este un dar supranatural, a curs pentru prima dată la 6 iulie 1994 dintr-o statuie a Maicii Domnului de la Fatima care i-a fost dăruită Deborei. Din Înțelepciunea revelată de Dumnezeul cel Viu aflăm că, cu acea ocazie, uleiul emana un parfum intens. De la acea dată au fost numărate peste 3000 de lacrimi.

Uleiul binecuvântat nu este un sacramental, ci un dar din ceruri, așa că nu trebuie confundat cu uleiul folosit în liturghia Sfântului Botez, a Mirului, a Maslului și a hirotonirii preoțești. Pentru aceste Sacramente, Sfintele Uleiuri sunt sfințite de către Episcop în Joia Mare.

·         În momentul primelor lacrimi, uleiul a fost analizat în laborator. Care a fost rezultatul entuziasmant?

Timp de mulți ani, și nu numai în primele zile, uleiul a fost analizat în permanență.

Un lucru foarte surprinzător a fost faptul că s-a dovedit a fi ulei de măsline extravirgin, fără nicio contaminare. Vorbim de un 0,02, deci foarte pur și chiar fără încărcătură microbiană, tipic pentru faptul că nu a fost manipulat.

Uleiul care țâșnea din ochii statuii, care a fost colectat imediat, era microbiologic pur, ca și cum ar fi provenit direct dintr-o sursă fierbinte, deoarece toate lamelele se umezeau pe măsură ce uleiul se scurgea.

În acest sens, ne place să ne gândim la inima Fecioarei Maria, o inimă mare care ne oferă această esență adesea amestecată cu atâtea parfumuri.

De fapt, s-a întâmplat de mai multe ori ca, în analizele de laborator, uleiul să fie îmbibat și cu diverse parfumuri care, din când în când, miroseau a flori, trandafiri, portocale, violete. De fiecare dată, uleiul avea un miros foarte intens și deosebit și chiar și în contact cu agenții pentru analizele de laborator, acest miros nu dispărea.

·         De ce ulei?

Uleiul este un element foarte prezent în Sfânta Scriptură. Gândiți-vă doar la profetul Samuel turnând ulei pe capul tânărului David, la Moise consacrându-l pe fratele său Aron ca preot. Evanghelia lui Marcu vorbește despre apostolii trimiși de Iisus să evanghelizeze și să ungă cu untdelemn pe cei bolnavi pentru a-i vindeca.

Isus însuși vorbește despre ulei în parabola celor zece fecioare și a bunului samaritean, iar Însuși numele lui Isus înseamnă "Cel uns".

Astfel, odată cu apariția uleiului,  Fecioara Maria vrea să ne reamintească faptul că aparținem lui Dumnezeu, că suntem copii ai Luminii în măsura în care suntem botezați și ne invită să redescoperim misiunea noastră profetică, regală și preoțească.

Așadar, uleiul binecuvântat este un simbol al:

 -Consacrării sincere și constante la Inimile lui Isus și a Mariei. Prin ungere, Fecioara Maria vrea să ne îndemne să ne încredințăm ei; atunci ea, împreună cu Fiul ei Isus, va fi cea care ne va transforma viața în armonie cu planurile lui Dumnezeu asupra noastră.

-Tăriei și apărării. În lupta vieții, știm cât de aproape este adversarul străvechi ca să ne ademenească la el prin complacere și cu câtă furie sălbatică luptă în fiecare zi pentru a ne face să ne pierdem sufletul. Dar trebuie să se confrunte cu Regina Cerului, care îi va zdrobi capul cu călcâiul ei.

-Purificării și vindecării fizice și spirituale. Așa cum Biserica folosește untdelemnul în Ungerea bolnavilor, tot așa Maria, care este Mama Bisericii, vă invită să vă lăsați atinși de ea (prin ungerea cu untdelemn), să o lăsăm să lucreze la vindecarea inimilor noastre, dar fără grabă, fără teamă și fără pretenții, ci în felul ei și cu dragostea ei.

·         Cum se folosește uleiul binecuvântat?

Pentru a realiza actul de ungere, Maica Domnului ne-a lăsat o rugăciune pe care să o recităm în timpul ungerii.

Iată rugăciunea:

 Maria, mama măslinului binecuvântat,

 Preasfânta Fecioară a Uleiului.

 Atinge-ne+, iubește-ne+ și vindecă-ne în inimile noastre+.

 în felul Tău+, cu Iubirea Ta+.

Punând degetul pe un tampon de vată îmbibat în ulei binecuvântat, faceți cinci semne ale crucii: unul pe frunte, unul pe buze, unul pe piept (la baza gâtului) și câte unul pe palmele mâinilor. În acest fel, îi încredințăm Mamei cerești, Mijlocitoarea noastră la Isus, gândirea, vorbirea, acțiunea și tot ceea ce se mișcă în inima noastră.

Deoarece această ungere, datorită numeroaselor haruri de convertire, reconciliere și vindecare care vin odată cu ea, a devenit foarte răspândită în lume, Sfânta Fecioară ne permite să înmulțim uleiul binecuvântat, turnând 9 picături de ulei binecuvântat (luate din sticluțele trimise de tinerii din apostolat) într-un litru de ulei de măsline extravirgin.

"...Vă rog să "sfințiți" uleiul adăugând la un litru nouă picături de ulei binecuvântat..." (23.7.1994)

În acest fel, fiecare poate deveni un "instrument" al Maicii Domnului în distribuirea acestui dar prețios tuturor.

·         Mulți oameni au răspândit uleiul la multe suflete. Știm că, la Manduria, Fecioara Maria a cerut să se adauge 9 picături de ulei binecuvântat la 1 litru de ulei de măsline extravirgin. De ce tocmai 9 picături la 1 litru?

Litrul reprezintă umanitatea noastră, în timp ce cele 9 picături sunt un număr care reprezintă numărul vieții, numărul în care Dumnezeu își realizează planul său salvator (gândiți-vă la cele 9 luni de sarcină pentru nașterea unei creaturi).

Astfel că 9, planul de salvare al lui Dumnezeu, în unitatea noastră devine 10, care este perfecțiunea întregii creații.

Cu siguranță, cei care vor să intre în cunoașterea cea mai profundă a acestor lucruri, pot înțelege și ei că Dumnezeu nu se ascunde.

Chiar și în Sfânta Scriptură găsim mereu numere în care Dumnezeu realizează anumite promisiuni, anumite victorii, anumite pasaje.

Așadar, nu doar 9 picături într-un litru, deci 10, ci și ziua de 23 va fi o zi de care ne vom aminti mereu și nu este o coincidență faptul că în această zi se nasc și atâția sfinți.

Astfel, cele 9 picături dintr-un litru reprezintă consacrarea noastră și primirea a ceea ce Dumnezeu ne cere în micimea noastră în această unitate.

·         Pentru a face un alt litru de ulei, pot lua cele 9 picături din litrul de ulei făcut anterior?

Sfânta Fecioară ne-a dat indicația de a folosi 9 picături din uleiul pe care apostolatul îl răspândește și de acolo să facem un litru. Evident, este clar că, în acest litru, picăturile s-ar fragmenta și s-ar dispersa încet, dacă s-ar proceda la "înmulțirea" uleiului prin prelevarea celor 9 picături din litru. Așadar, ar fi mai bine să luați cele 9 picături din flacon pentru a nu pierde sensul spiritual al uleiului.

Este ca și cum cineva ar pune apă de colonie într-un recipient mare. Este clar că această apă se va epuiza în cele din urmă.

Este important să urmăm ceea ce spune Sfânta Fecioară. Deci, 9 picături pentru a face un litru de ulei, apoi luați din nou alte 9 picături din sticluță pentru a face din nou ulei.

·         Pot să folosesc uleiul ca aliment fără a-i profana prețiozitatea?

Da, fără îndoială, dacă suntem conștienți că ceea ce folosim este în primul rând pentru purificarea trupului nostru.

Și, de ce nu, îl putem mânca de preferință cu alimente crude, fără a le găti, pentru că trebuie să ne amintim mereu să folosim mai bine aceste daruri.

·         Sticluța cu ulei pe care o trimit tinerii din apostolat conține cele 9 picături?

Da, sticluța conține cele 9 picături. Din aceste 9 picături, o parte este colectată din copacii Vegetației Cerești și, prin urmare, și din copacul apariției, unde se adaugă apoi un fragment dintr-o picătură de lacrimă vărsată. În ultima vreme nu mai sunt atât de multe lăcrimări ca în trecut, așa că este logic să credem că se face în acest fel, având în vedere cererea venită din toată lumea.

În concluzie, atunci când Maica Domnului lăcrimează, se ia o picătură și se amestecă cu uleiul care se colectează din presarea vegetației cerești.

·         După ungere, unii oameni simt o pace de nedescris. De ce? Pot să mă ung pentru o persoană care este departe, bolnavă sau care nu dorește să fie unsă?

Sentimentul de pace după ungere este cu siguranță un dar pe care îl dă Dumnezeu. Nu toată lumea simte acest lucru, unii chiar reacționează foarte rău tocmai din cauza naturii puternice, sacre, spirituale pe care o asociem uleiului, deoarece provine din lacrimile care curg din ochii Sfintei Fecioare Maria.

Nu este vorba de o relicvă întâmplătoare, ci de o minune și, prin urmare, fiind așa ceva, se aplică caracteristicile tipice ale lucrărilor lui Dumnezeu; de aici, în primul rând, pacea pe care o aduce, ca toate lucrurile pe care Dumnezeu le dăruiește inimilor noastre.

De multe ori, nu toți acceptă să fie unși, mulți sunt departe sau sunt în spital, așa cum se întâmplă din păcate astăzi. Atunci când nu putem duce untdelemnul la aceste suflete, atunci este posibil să ne ungem pe noi înșine pentru alții. În acest caz, se spune că este o ungere ad intenzionem (la intenție).

Evident, atunci va fi mila și bunătatea Domnului care va împlini ceea ce inimile noastre vor să aducă la bunul Dumnezeu. Ceea ce este sigur este că fiecare intenție este chiar mai importantă decât actul în sine pe care îl facem, pentru că Dumnezeu ne citește intenția și ceea ce dorim să realizăm.

Acest lucru este adevărat chiar și atunci când facem fapte rele. Dumnezeu se uită la intenție, nu la fapta în sine, pe care noi am oficializat-o, am pus-o în practică sau am realizat-o.

Atât de importantă este intenția. Astfel, este posibil să ungem oameni aflați departe și chiar oameni care nu acceptă ungerea cu ulei.

·         Am primit mărturii că, atunci când uleiul de Manduria a fost pus sub o lumină ultravioletă, s-a observat că avea o culoare portocalie în comparație cu orice alt ulei. De ce se întâmplă acest lucru în ciuda faptului că sunt din aceeași substanță?

Acest fenomen se aseamănă puțin cu apa de la Lourdes care, atunci când a fost analizată, cristalele sale au apărut în dimensiuni complet diferite, luând chiar forma unei cruci sau alte forme.

Poate că cei care se pricep pot da un răspuns mai cuprinzător la acest aspect, dar ceea ce este cert este că există o caracteristică ciudată care ne scapă la acest ulei, iar această culoare portocalie este dată de faptul că pare a fi un ulei "viu", nu ca în cazul produsului clasic care este rece, ci este ca și cum ar fi fost stors și ar fi ieșit din ceva fierbinte.

Ne place să ne imaginăm că acest ulei care curge din ochii Fecioarei, sunt din ochi calzi și plini de iubire pentru noi și din care iese căldura iubirii ei și tot ceea ce este necesar pentru a ne consacra.

·         Există mărturii despre uleiul folosit în timpul exorcizărilor? Unii oameni ard și se enervează în timpul ungerii, de ce?

De 30 de ani încoace, Fecioara Maria apare și ne dăruiește acest dar nu numai ca vindecare, ci și ca eliberare. Ea însăși ne-a reamintit de mai multe ori că este o eliberare nu numai de lucruri ușoare, ci și de lucruri importante, cum ar fi posesiunile diabolice, dar și așa-numitele obsesii, adică acea amintire persistentă prin care diavolul încearcă să obsedeze mintea, care este apoi devastată de o serie de gânduri și apoi săvârșește acțiuni care nu sunt bune.

De la obsesie până la posedare, știm că oamenii care au primit ungerea au reacționat rău. În unele cazuri, au fost văzuți chiar reacționând violent, strigând și izgonind preotul departe de ei sau aruncând cu obiecte în preot.

Din înregistrările unor exorcizări (care sunt încă păstrate în sediul Capelei) aflăm că, în timpul unei exorcizări efectuate de părintele Gabriele Antonazzi, demonul a dezvăluit că știa de existența unei sticluțe de ulei binecuvântat care se afla în buzunarul de la reverenda preotului. Preotul l-a întrebat pe demon de unde știa ce are în buzunar și de unde știa că este vorba de ulei. În acel moment, preotul a conștientizat faptul că se afla în fața a ceva foarte ciudat, neobișnuit. La început, preotul nu a susținut aceste ungeri, dar în momentul în care demonul i-a dezvăluit că are un dar atât de mare, nu numai că a rămas surprins, dar apoi a făcut din acest preot, un mare slujitor al ungerii, adică unul care, înțelegând faptele importante și din ceea ce demonul a repetat în timpul exorcizărilor, a crezut imediat întreaga apariție.

În ceea ce privește faptul că unele suflete simt arsuri în timpul ungerii în acest caz, este indicat să se apeleze la multe binecuvântări ale preotului pentru că ungerea dezvăluie starea fizică și spirituală a făpturii, dar în unele cazuri este revelatoare și pentru că unii oameni sunt atinși de prezențe care nu sunt bune sau chiar impregnați cu lucruri care nu sunt bune cum ar fi blesteme și situații din generațiile trecute. Așadar, în fața acestui lucru, ar fi bine să se facă binecuvântări și apoi să se continue ungerea cu untdelemnul binecuvântat timp îndelungat, în afară faptului că uleiul trebuie folosit întotdeauna ca un act de consacrare.

·         Uleiul binecuvântat pe care Sfânta Fecioară a Euharistiei l-a dat la Manduria este un dar foarte prețios pentru timpurile actuale și cu atât mai mult pentru viitor. Ce semnificație specială va avea în vremurile ce vor urma?

Ceea ce realizează astăzi Fecioara Maria prin uleiul binecuvântat, prin manifestările icoanelor(statuilor) sale și în special prin statuia Fecioarei de la Fatima, pe care ne-o amintim și o venerăm cu toții, ne face să ne dăm seama că mesajul este un dar realizat pentru vremurile pe care le trăim.

·         Cu siguranță pentru viitor, dar și pentru astăzi, ce înseamnă să folosim uleiul Maicii Domnului conform instrucțiunilor pe care ea ni le dă?

În primul rând, să realizeze Consacrarea pe care o ceruse la Fatima prin înger și apoi Consacrarea la Inima Preasfântă a lui Isus și astăzi și la Inima Sa Euharistică.  Iisus este o singură persoană. Suntem adesea obișnuiți să îl vedem în imagini doar pe Isus cu Inima Sa Sfântă, dar astăzi Fecioara Maria dorește să ne întoarcem privirea spre persoana lui Isus Euharisticul.

Vremurile care vor veni vor fi copiii celor de astăzi, iar cei care se vor consacra vor fi puternici și prin această consacrare vor face ca promisiunile Fecioarei Maria să fie puternice. Atunci, prin micul lor fiat de suflete-gazdă, vor aduce, cât mai curând posibil, triumful promis deja la Fatima.

Așadar, uleiul este un instrument de consacrare, de promisiune, de împlinire, conform celor spuse de Fecioara Maria în ultimele sale mesaje.

"...Uleiul, Sfântul Ulei, esența pe care Mama continuă să o pregătească pentru a o dărui celor suferinzi, astăzi mai mult decât în trecut, când ea însăși, cu mâinile ei cele mai curate, a lucrat pentru a frământa unguentul calmant care urma să fie dat sărmanilor mei ucenici și care avea să vindece rănile și pe omul însuși!

Eu însumi le-am poruncit să lucreze prin ungere, pentru ca oamenii să nu îndrăznească să-i atace în identitatea lor săracă de pescari, ci, văzând elementul uleiului, să aibă mai multă ușurință și docilitate în a crede.

Nu, nu uleiul a fost cel care a vindecat și nici astăzi nu este! Dumnezeu a fost și este Medicul care oferă soluția! Uleiul a fost instrumentul și va fi în continuare pentru tine, fiica și ucenica Mea.

De aceea, mergeți și învățați-i pe preoții mei să se ungă și să experimenteze frumusețea apartenenței la Dumnezeu prin Ungerea Sfântă care dă putere triplei misiuni a fiecărui om: cea regală, cea sacerdotală și ministerială obișnuită, cea profetică..." (22.6.1998)

https://www.giovanipromanduria.org/lolio-benedetto-un-dono-del-cielo/

Un comentariu: