vineri, 30 iunie 2017

BREAKING: Papa Francisc îl eliberează pe Cardinalul Gerhard Ludwig Müller din funcția de Prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței

"Biserica Mea este demolată discret din interior și fiecare părticică a ei este dezmembrată. În timp ce piesele de susținere sunt dărâmate și slujitorii loiali sunt înlăturați – și considerați a nu mai fi de folos – calea este pregătită pentru ca doctrinele venite din Iad să fie proclamate." (Cartea Adevarului, 16 ianuarie 2014)
Papa Francisc nu va reinnoi mandatul Cardinalului Gerhard Muller, prefect al Congregatiei pentru Doctrina Credintei, al carui mandat expira pe 2 iulie. Cardinalul Muller, 69 de ani, ar fi putut sa continue sa detina aceasta functie pana la varsta oficiala a pensionarii, de 75 de ani (papa Benedict, pe cand era cardinal, a detinut aceasta functie chiar pana la 78 de ani!)
Insa cardinalul Muller este un conservator si a luat pozitie in repetate randuri impotriva interpretarii liberale a Amoris Laetitia, agreeata de papa. El va fi inlocuit cu un cardinal cunoscut ca fiind un yes-man in cercurile bisericii, obedient fata de papa si conducerea Bisericii in general. 
Nu au mai ramas multi conservatori care detin pozitii importante la Vatican. Ultimul se pare a fi cardinalul Robert Sarah. Opozantii, precum cardinalul Burke, cardinalul George Pell au fost deja indepartati sau au probleme juridice (cardinalul Pell).

BREAKING: Papa Francisc îl eliberează pe Cardinalul Gerhard Ludwig Müller din funcția de Prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței

Corrispondenza Romana și Rorate Caeli confirmă faptul că Papa Francisc nu îi va prelungi Cardinalului Gerhard Ludwig Müller mandatul de Prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței, mandat care expiră la 2 iulie 2017.
Deși a evitat din răsputeri să critice direct exortația Amoris laetitia, Cardinalul Müller s-a numărat printre înalții prelați care au propus interpretarea acestui foarte problematic document conform așa-numitei “hermeneutici a continuității”. Să fie aceasta oare picătura care a umplut paharul?
sursa:https://www.resurrexitsicutdixit.com/?p=5441

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu