marți, 27 septembrie 2022

ROZARIUL PĂSTORAȘILOR (rugăciunea salutului)


ISTORIA ROZARIULUI PĂSTORAȘILOR

Undeva pe la sate, În partea de jos a ținutului Bayern, la marginea unui câmp, pe un stâlp, era o icoană veche, făcătoare de minuni, cu Sfânta Fecioară Maria; pe acolo păștea  adesea oile o păstoriță săracă.

Înaintea acestei icoane miraculoase, păstorița sărmană, iubitoare a Maicii Domnului, a promis să se roage în fiecare zi, de nouă ori, rugăciunea Sfântului Rozariu; ((nu cunoaștem motivul acestei promisiuni, dacă din recunoștiință, ca ispășire sau vreo cerere))

În timpul acela, era în acele părți o caniculă mare, oile erau mai agitate ca de obicei, greu de stăpânit și păstorița nu se mai putea ruga în tihnă ca de obicei, astfel încât îi era din ce în ce mai greu să-și țină promisiunea făcută Sfintei Fecioare Maria.

Tot pe atunci, la 20 Iunie 1640, i-a apărut păstoriței într-o viziune, Presfânta Fecioară Maria, spunându-i că vrea să o învețe o rugăciune tot la fel de valoroasă ca și 9 Sfinte Rozarii. Sfânta Fecioară a mai dorit ca această Rugăciune să fie transmisă la cât mai mulți oameni, cât mai mulți să învețe și să se roage această rugăciune.

A trecut mult timp de la această întâmplare și păstorița, cât a mai trăit, nu a mai spus nimănui de rugăciunea aflată. După ce a murit, nu a putut intra curând în slava Cerului, stând în purgator tocmai din aceastä cauză; pe când era în purgator, s-a arătat cuiva într-o viziune, spunându-i că s-a aflat în purgator pentru că a neglijat în viața ei, să-i învețe pe cât mai mulți salutul ceresc (rugăciunea amintită)

( După o tradiție populară)

ROZARIUL PĂSTORAȘILOR

- Dumnezeu Te salută, Preasfântă Fecioară Marie, Fiică a Tatălui Ceresc !

- Dumnezeu Te salută, Preasfântă Fecioară Marie, Mama Fiului Unul Născut !

- Dumnezeu Te salută, Preasfântă Fecioară Marie, Mireasă Nepătată a Sfântului Duh !

- Preasfântă Fecioară Marie, te salutăm de 33.000 de ori, cum Te-a salutat Sfântul Arhangel Gabriel. Te bucuri în Inima Ta și noi în inimile noastre, că Sfântul Arhanghel ți-a adus acest salut ceresc și Ți-a spus: Bucură-Te Marie, cea plină de har, Domnul este cu Tine, binecuvântată ești Tu între femei și binecuvântat este rodul trupului Tău, Isus. Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii acum și în ceasul morții noastre, amin. (se recită de 3 ori) 

Cu acest salut deosebit (această rugăciune deosebită), Sfânta Fecioară Maria nu a dorit în nici un caz să diminueze marile promisiuni și importanța rugăciunii Sfântului Rozariu, ci a dorit să adauge o altă nestemată prețioasă tezaurului rugăciunilor personale. Totodată Sfânta Fecioară a dorit să nu fie excluși de la comoara de haruri ale rugăciunii Sf. Rozariu, acei oameni care ca și păstorița sărmană, din motive evidente, nu mai aveau timpul necesar pentru rugăciunea Sf. Rozariu.

2 comentarii: