duminică, 21 noiembrie 2021

O declarație care este pe cale să devină o știre mondială tocmai a apărut în Mexic în această săptămână

 https://www.facebook.com/palermoparrocchiasangiovannibosco/photos/a.1908363956112550/3129244910691109/

Un grup de preoți condus de un canonic al Bazilicii din Guadalupe, care face parte din conducerea Bazilicii, a emis o declarație comună în care subliniază erorile lui Francisc și încheie spunând că nu îl vor asculta în privința punctelor indicate în document.

Această declarație evidențiază neregulile doctrinare grave în care a căzut Francisc, conform magisteriului și tradiției Bisericii Catolice care a fost învățată și apărată de 2000 de ani.

Este un lucru fără precedent în istoria Mexicului și poate a Bisericii, deoarece nu numai preoții au semnat declarația, ci și un grup semnificativ de laici din tot Mexicul, precum și persoane din diferite părți ale lumii au aderat la acest document, care este deschis și oricine dorește să o facă poate semna.

Importanța acestei chestiuni constă în faptul că preotul care conducea acest grup făcea parte din ierarhia bisericii din Arhidieceza Primada din Mexic, cu cardinalul Norberto Rivera, al cărui secretar cancelar era, sau echivalentul secretarului de stat. A fost, de asemenea, timp de mai mulți ani funcționar la Vatican și doctor în teologie la Universitatea Gregoriană din Roma.

Această declarație va fi disponibilă și în limbile engleză, germană și italiană.

La următorul link puteți citi declarația în întregime și puteți vedea lista semnatarilor și a aderenților:

https://www.mater-veritatis-salutaris.org/?fbclid=IwAR0x4YxR25MTZ1NJv_0yuTfT9sKbDfxkJC2v0fhXb8wl8hBfgCaj7xOLvLg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu