duminică, 16 octombrie 2022

Falsul profet și profeții falși

Trăim în vremurile Apocalipsei. Publicăm un prim articol despre falsul profet și falsa Biserică, extras din capitolul IV al cărții Ora de triumf a Mariei Co-Răscumpărătoare. Prezintă subiectul falșilor profeți în lumina Sfintei Scripturi și a revelațiilor private încredințate misticilor și vizionarilor de-a lungul secolelor.

Sfânta Scriptură, începând cu cartea Apocalipsul Sfântului Apostol Ioan, vorbește despre un fals profet:

Apoi din gura balaurului și din gura fiarei și din gura falsului profet am văzut ieșind trei duhuri necurate[1].

Dar fiara a fost prinsă, și împreună cu ea și falsul profet[2].

Și diavolul, care îi ademenise, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde se află și fiara și falsul profet; ei vor fi chinuiți zi și noapte, în vecii vecilor[3].

În Evanghelie, Isus ne avertizează împotriva profeților falși:

"Feriți-vă de falșii profeți, care vin la voi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt lupi răpitori! După roadele lor îi veți recunoaște"[4].

Numeroase mesaje încredințate misticilor și vizionarilor din diferite epoci vorbesc despre un fals profet care, la ordinul lui satana, va lua tronul lui Petru pentru a distruge Biserica și a crea una falsă.

Cea mai cunoscută profeție, prezentată în 1820 de Anna Emmerick, vorbește despre un Papă fals în fruntea unei Biserici false. Fericita Emmerick a văzut în viziunile ei doi papi. Primul Papă aparținea unei false Biserici caracterizată prin "beznă și întuneric", care se prezenta în viziune "puternică în numărul credincioșilor, dar slabă în voință"; acest Papă fals, în viziunile misticii germane, a permis ca "singurul Dumnezeu adevărat și singurul cult adevărat să fie schimbat în atâția idoli și atâtea culte false" și a ajutat la ridicarea "unui templu fals" ("Am văzut, de asemenea, cât de rele vor fi consecințele acestei false-biserici. Am văzut-o crescând, am văzut mulți eretici de orice condiție îndreptându-se spre Roma și stabilindu-se acolo"). Cel de-al doilea Papă, aparține Bisericii Catolice autentice, în viziune a apărut "slabă în număr și în ajutor", dar cu o "voință" puternică ("mi s-a arătat ... răsturnând atâția idoli și ... atâtea culte false într-un singur cult adevărat și unic").

Cea mai sugestivă profeție, formulată în 1950 de arhiepiscopul Fulton Sheen (1895-1979)[5], îl definește pe falsul profet ca pe un Iuda Iscarioteanul care, recrutat de satana dintre episcopi, va lucra pentru a crea o nouă religie:

"Falsul profet va avea o religie fără cruce. O religie fără o lume viitoare. O religie pentru a distruge religiile. Va exista o biserică contrafăcută. Biserica lui Cristos [Biserica Catolică - n.a.] va fi una. Iar falsul profet va crea o alta [...]. Biserica de pe Pământ va avea un Iuda Iscariotean, iar acesta va fi falsul profet. Satana îl va recruta din rândul episcopilor noștri".

Cea mai timpurie dintre profețiile referitoare la un fals profet/fals Papă (dar și cea mai contestată)[6] este atribuită Sfântului Francisc de Assisi:

"Se apropie un timp de mare strâmtorare și suferință, în care îngrijorarea și pericolul vor predomina atât în domeniul temporal, cât și în cel spiritual; caritatea multora se va răci și nelegiuirea celor răi se va revărsa. Demonii vor avea mai multă putere decât de obicei, puritatea imaculată a Religiei noastre și a altora va fi întinată în așa măsură încât foarte puțini dintre creștini vor dori să se supună adevăratului Suveran Pontif și Bisericii Romane cu o inimă sinceră și o caritate perfectă. În momentul decisiv al acestei strâmtorări, un personaj ales necanonic, luat la papalitate, va complota, prin viclenia erorii sale, pentru a-i ucide pe mulți. Atunci scandalurile se vor înmulți, religia noastră va fi divizată, multe dintre celelalte vor fi complet distruse, pentru că nu se vor opune greșelii, ci își vor da aprobarea pentru ea. Vor fi atât de multe și atât de multe astfel de opinii și diviziuni în rândul poporului, al religioșilor și al Clerului încât, dacă acele zile nu vor fi scurtate, conform cuvintelor Evangheliei, chiar și cei aleși (dacă ar fi posibil) ar cădea în eroare, dacă într-o astfel de furtună nu vor fi susținuți de imensa milostivire a lui Dumnezeu. Atunci, regula noastră și modul nostru de viață vor fi atacate violent de unii. Vor apărea tentații enorme. Cei care vor fi fost atunci încercați vor primi cununa vieții. Dar vai de cei care, bazându-se doar pe speranța religiei, vor deveni mai reci și nu vor rezista în mod constant ispitelor permise pentru a-i încerca pe cei aleși. Cei care, fervoroși în spirit, vor îmbrățișa evlavia de dragul carității și al zelului pentru adevăr, vor suferi persecuții și insulte ca schismatici și neascultători. Pentru că persecutorii lor, stârniți de spiritele rele, vor spune că îi fac un serviciu lui Dumnezeu ucigând și ștergând de pe fața pământului astfel de oameni corupți. Dar Domnul va fi refugiul celor necăjiți și îi va mântui, pentru că au nădăjduit în El. Și pentru a se conforma capului lor, vor acționa cu încredere și, prin moartea lor, dobândind viața veșnică, vor alege să asculte de Dumnezeu mai degrabă decât de oameni, fără să se teamă să moară decât să consimtă la minciună și la răutate. Atunci unii predicatori vor tăgădui adevărul, în timp ce alții îl vor călca în picioare și îl vor nega. Sfințenia vieții va fi batjocorită de cei care o mărturisesc doar în exterior și, din acest motiv, Domnul nostru Isus Cristos nu le va trimite un păstor vrednic, ci un prădător" (reflecție, nedatat).

 În revelațiile încredințate Mariei Valtorta, Isus vorbește despre falsul profet (numit "păstorul idolatru") și despre apostazia care se va strecura în Biserică și va cuprinde, așa cum scrie în Apocalipsul Sfântului Ioan, o treime din cei consacrați, până când îl va infecta chiar și pe Suveranul Pontif:

 "fiara ...și profetul [său - n.a.] vor fi luați, conduși, scufundați, îngropați în foc lichid și veșnic, a cărui ferocitate îngrozitoare este de neconceput pentru simțul uman" (Isus, 22 august 1943).

"Dacă deci, în ciuda tuturor mijloacelor, Dreptatea va pieri și, târâți tot mai mult de stăpânirea și dominația satanei, de camuflajul rău, se vor despărți tot mai mult de Dumnezeu, atunci voi ridica Lumina și Adevărul. Și acest lucru se va întâmpla atunci când chiar și în locuința Mea, Biserica, vor fi prea mulți cei care, din cauza interesului uman și a slăbiciunii nevrednice, vor fi printre cei dominați de rău în diferitele lor doctrine. Atunci îl veți cunoaște pe păstorul care nu se îngrijește de oile abandonate, păstorul idolatru despre care vorbește Zaharia. Amintiți-vă de Apocalipsul Sfântului Ioan. Amintiți-vă de balaur: sursa malefică a viitorului anticrist, care își pregătește domnia nu numai prin tulburarea conștiințelor, ci și prin faptul că a cuprins în mrejele sale a treia parte a stelelor [preoții - n.a.] și făcând din alte stele noroi. Când această recoltare demonică va avea loc în Curtea lui Cristos, printre cei mari ai Bisericii, atunci, în lumina rămasă abia o licărire și păstrată ca singura lampă în inimile credincioșilor lui Cristos - pentru că Lumina nu poate să moară, Eu am promis asta, și Biserica, chiar și în vremuri de groază, va păstra acea parte din ea care va reveni la splendoarea ei după încercare - va veni păstorul idolatru, care va fi și va rămâne acolo unde vor stăpânii săi [...] Pentru cei vii din acel timp moartea va fi un bine" (Isus, 9 decembrie 1943). 

 Dezvăluirile despre falsul profet sunt destul de clare: va fi un Papă; va fi recrutat dintre cei consacrați; va profana Euharistia; va împărți Biserica în diferite părți până la dezintegrarea ei; va lucra pentru a crea o religie mondială unică; va persecuta rebelii; va împlini dorințele lui satana; va fi precursorul lui anticrist, precum și mâna sa dreaptă.

Note:

[1] "Îngerul al șaselea și-a vărsat cupa peste râul cel mare Eufrat și apele lui au secat, ca să pregătească calea regilor de la răsărit. Apoi, din gura balaurului, din gura fiarei și din gura falsului profet, am văzut ieșind trei duhuri necurate, ca niște broaște; căci sunt duhurile diavolilor care fac minuni și care merg să adune pe regii întregului pământ pentru războiul din ziua cea mare a lui Dumnezeu, Cel Atotputernic". Apocalipsa 16:12,14.

[2] "Apoi am văzut fiara și regii pământului cu oștirile lor adunate ca să facă război împotriva Călărețului și oștirii lui. Dar fiara a fost prinsă și, împreună cu ea, și falsul profet, care, în prezența sa, a făcut minunile prin care i-a sedus pe cei care primiseră semnul fiarei și se închinaseră înaintea chipului ei". Apocalipsa 19:19,20.

[3] "S-au suit pe fața pământului și au încercuit tabăra sfinților și cetatea iubită. Dar un foc s-a coborât din cer și i-a mistuit. Și diavolul, care îi sedusese, a fost aruncat în iazul de foc și pucioasă, unde sunt și fiara și falsul profet; ei vor fi chinuiți zi și noapte, în vecii vecilor". Apocalipsa 20: 9,10.

[4] Matei 7: 15-16.

[5] Fulton Sheen este un arhiepiscop și scriitor american. S-a născut în 1895 în El Paso, Illinois, și a murit în 1979 în Upper East Side, New York. În 1951, Papa Pius al XII-lea l-a numit episcop titular de Cesariana și episcop auxiliar de New York. Între 1962 și 1965, a participat, în calitate de părinte conservator, la toate cele patru sesiuni ale Conciliului Vatican II. În 2002, au fost deschise procedurile pentru canonizarea sa, în urma cărora i s-a acordat titlul de Slujitor al lui Dumnezeu. La 28 iunie 2012, Papa Benedict al XVI-lea i-a declarat virtuțile eroice, acordându-i astfel titlul de Venerabil. Cu toate acestea, cauza beatificării a fost suspendată pe termen nedefinit din cauza unor neînțelegeri birocratice apărute între Arhiepiscopia de New York, unde se odihnesc rămășițele sale, și Dieceza de Peoria.

[6] În ciuda faptului că profeția este citată de numeroase surse (a se vedea în acest sens https://profezie3m.altervista.org/archivio/Nota_profezie_SFrancesco.htm), sunt mulți cei care consideră că originea ei nu este de încredere (https://it.aleteia.org/2017/09/27/profezia-san-francesco-due-papi-bufala/).

https://www.ferdinandocarignaniditolve.it/453026728

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu