vineri, 28 octombrie 2022

Profetul fals (3), Biserica falsă și mica rămășiță

 Publicăm un al treilea articol despre falsul profet și falsa Biserică, extras din capitolul IV al cărții "Ora de triumf a Mariei Co-Răscumpărătoare".

Vom examina, în special, conținutul celui de-al treilea secret de la Fatima, în lumina unor versiuni neoficiale care au circulat în ultimii ani și care par să se refere la un emisar al satanei așezat pe tronul lui Petru. 

1.1 Al treilea secret de la Fatima și Papa cu "privirea diavolului"

La 26 iunie 2000, după cum s-a menționat, Sfântul Scaun a decis să dezvăluie conținutul celui de-al treilea secret de la Fatima, ținut ascuns timp de decenii: moartea unui Papă din cauza dușmanilor externi. Iată textul:

După cele două părți pe care le-am expus deja, am văzut în partea stângă a Maicii Domnului, puțin mai sus, un Înger cu o sabie de foc în mâna stângă; strălucind, emitea flăcări care păreau că vor da foc lumii; dar acestea se stingeau la contactul cu splendoarea pe care Maica Domnului o emana din mâna dreaptă spre el: Îngerul arătând spre pământ cu mâna dreaptă, cu voce puternică a spus: Pocăință, Pocăință, Pocăință! Și am văzut într-o lumină imensă care este Dumnezeu, "ceva asemănător cu felul în care se văd oamenii într-o oglindă când trec prin fața ei" un Episcop îmbrăcat în alb "am avut presimțirea că este Sfântul Părinte". Alți câțiva Episcopi, Preoți, bărbați și femei credincioși au urcat pe un munte abrupt, în vârful căruia se afla o Cruce mare făcută din bușteni aspri ca și cum ar fi fost făcută din plută cu scoarță; Sfântul Părinte, înainte de a ajunge acolo, a trecut printr-un mare oraș pe jumătate în ruine și pe jumătate tremurând, cu pași șovăitori, chinuit de durere și tristețe, rugându-se pentru sufletele cadavrelor pe care le întâlnea în drumul său. Când a ajuns în vârful muntelui, îngenuncheat la picioarele marii Cruci, a fost ucis de un grup de soldați care au tras asupra lui mai multe focuri de armă și săgeți și, în același mod, au murit, unul după altul, Episcopi, Preoți, bărbați și femei, credincioși și diferite persoane laice, bărbați și femei din diferite clase și poziții. Sub cele două brațe ale Crucii se aflau doi Îngeri, fiecare cu câte un stropitor de cristal în mână, în care colectau sângele Martirilor și cu el udau sufletele care se apropiau de Dumnezeu.

Potrivit unor surse oficiale de la Vatican, această profeție se referă la atentatul suferit de Papa Ioan Paul al II-lea în Piața Sfântul Petru la 13 mai 1981. Cu toate acestea, textul secretului și interpretarea sa oficială nu sunt convingătoare și dezamăgesc așteptările celor care speculau de ani de zile. Anumite circumstanțe ridică îndoieli:

- contrar a ceea ce s-a reprezentat în cel de-al treilea secret, tentativa de asasinat din 1981 nu s-a încheiat cu moartea Papei;[1]

- textul secretului revelat nu pare complet; în special, într-un memoriu al sorei Lucia pe această temă, se menționează faptul că dogma credinței va fi păstrată în Portugalia, în timp ce secretul revelat nu menționează această împrejurare;[2]

- asasinarea unui Papă nu pare suficientă pentru a justifica lunga tăcere a ierarhiilor ecleziastice pe această temă, care a lăsat să se presupună că vor avea loc evenimente de tip "apocaliptic";

- anumite declarații ale lui Ioan Paul al II-lea și Benedict al XVI-lea sugerează că evenimentele legate de cel de-al treilea secret de la Fatima nu s-au întâmplat încă[3].

Potrivit diverșilor cercetători, ar exista o parte a celui de-al treilea secret care, datorită conținutului său de o gravitate excepțională, ar fi fost ascuns[4]. Acest lucru ar găsi confirmare și în mesajele încredințate de Fecioara Maria unor mistici (vezi Anexa III.2 la sfârșitul capitolului III).

În 2017, un jurnalist spaniol (Josè Maria Zavala) a publicat o carte (El secreto mejor guardado de Fatima-Cel mai bine păstrat secret de la Fatima) care conține un document scris în 1944, atribuit surorii Lucia (scris de mână, cu semnătură manuscrisă și considerat autentic pe baza examinărilor caligrafice efectuate). [5] Acest manuscris, care a ajuns la Zavala în circumstanțe misterioase, se referă la partea nedezvăluită a celui de-al treilea secret de la Fatima și conține profeții incredibile: o viitoare "domnie a lui Ioan Paul al II-lea", distrugerea "catedralei Romei", dar mai ales "apostazia în Biserică" și un Papă cu "privirea diavolului" (Falsul Profet?). Iată traducerea din italiană a documentului:

Acum am să vă dezvălui al treilea fragment al secretului; această parte este apostazia din Biserică. Fecioara Maria ne-a arătat o viziune a unui individ pe care eu îl descriu ca fiind "Sfântul Părinte", în fața unei mulțimi care îl lăuda. Dar era o diferență față de un adevărat Sfânt Părinte, privirea diavolului, acesta avea ochii răului. Apoi, câteva clipe mai târziu, l-am văzut pe același Papă intrând într-o Biserică, dar această Biserică era Biserica iadului, nu există nici un mod de a descrie urâțenia acestui loc, arăta ca o fortăreață făcută din beton gri, cu colțuri sparte și ferestre ca niște ochi, avea un vârf pe acoperișul clădirii. Ne-am uitat imediat la Maica Domnului care ne-a spus: "Ați văzut apostazia din Biserică, această scrisoare poate fi deschisă de Sfântul Părinte, însă trebuie să fie anunțată după Pius al XII-lea și înainte de 1960. În timpul domniei lui Ioan Paul al II-lea, piatra de temelie a mormântului lui Petru trebuie să fie îndepărtată și transportată la Fatima. Din moment ce dogma credinței nu este păstrată la Roma, autoritatea acesteia trebuie înlăturată și predată la Fatima. Catedrala din Roma trebuie să fie distrusă și trebuie construită una nouă la Fatima. Dacă la 69 de săptămâni după ce acest ordin este anunțat, Roma își continuă abominația, orașul va fi distrus.

În cartea lui Zavala, există un interviu cu părintele Gabriele Amorth (un cunoscut exorcist care a murit în 2016) care datează din 2011; în ea, preotul a dezvăluit că Padre Pio (al cărui fiu spiritual a fost) i-a spus în anii 1960 că Satana "s-a introdus în sânul Bisericii și că în scurt timp" va conduce "o biserică falsă". Aceste informații sunt confirmate de declarațiile atribuite preotului și scriitorului Malachi Martin[6] care, la sfârșitul anilor 1990, ar fi afirmat că conținutul celui de-al treilea secret de la Fatima (de care avea cunoștință daorită funcției pe care o deținea la Vatican în momentul în care secretul a fost citit pentru prima dată de Ioan al XXIII-lea) se referă la instalarea pe tronul lui Petru a unui "uzurpator" aflat sub dominația directă a satanei.

O confirmare suplimentară a acestui eveniment poate fi găsită în mesajul pe care Sfânta Fecioară l-a încredințat Preotului și misticului Stefano Gobbi la 13 iunie 1989: "La Fatima [...] v-am anunțat că satana va pătrunde până în vârful Bisericii". 

Note

[1] Moartea lui Ioan Paul al II-lea pare să fi fost evitată mulțumită intervenției Sfintei Fecioare (medicii au relatat cum glonțul, tras de la mică distanță, pare să fi urmat un traseu inexplicabil în zig-zag între organele vitale). În ultimii ani, în legătură cu acest eveniment a mai apărut un detaliu de natură supranaturală: o femeie carismatică (sora Rita Montella, născută în provincia Napoli în 1920 și decedată în 1992 în mănăstirea de clauzură din Santa Croce sull'Arno, Toscana) ar fi povestit părintelui său spiritual (părintele teolog Franco D'Anastasio) că se afla în Piața Sfântul Petru (în "bilocatie") în ziua atentatului și că l-a apucat de braț pe Alì Agca (atentatorul turc), împiedicându-l să tragă alte focuri de armă. Acest episod a fost confirmat de atentator, care a declarat în fața judecătorilor că nu și-a îndeplinit intenția criminală din cauza unei călugărițe care i-a blocat brațul drept. Anchetatorii au presupus că sora la care face referire Agca a fost cea care i-a oprit fuga (filmată și ea în diversele înregistrări video ale acelui eveniment); aceasta din urmă, însă, va confirma, de mai multe ori, că i-a blocat calea ucigașului turc, dar nu că ar fi fost alături de el în momentul împușcăturilor. Povestea este relatată de Antonio Socci în cartea sa Il segreto di Padre Pio-Secretul lui Padre Pio, Rizzoli 2007, p. 9-20.

[2] Socci îl numește "misterul unei fraze" (Socci, Il quarto segreto di Fatima-Al patrulea secret de la Fatima, cit., p. 75). Înainte de anul 2000, Vaticanul publicase un fragment dintr-o "a patra memorie" a Sorei Lucia, în care aceasta transcrisese între ghilimele o frază a Maicii Domnului: "În Portugalia, dogma credinței va fi întotdeauna păstrată etc.". Această frază a fost întotdeauna considerată "o anticipare a celui de-al treilea secret, probabil introducerea acestuia". Cercetătorii sunt nedumeriți de faptul că o informație atât de importantă (de altfel, atribuită Maicii Domnului, deoarece este între ghilimele) se încheie cu "etc."; ei deduc prezența în cel de-al treilea secret a altor informații pe această temă, care au fost omise în mod deliberat. Potrivit analiștilor, această declarație ar fi trebuit să fie însoțită de informații despre evenimente importante referitoare la Biserica Romei (unde dogma credinței a fost păstrată timp de secole).

[3] În 1994, Papa Ioan al II-lea a declarat că cuvintele rostite de Sfânta Fecioară către cei trei copii păstorași par "să se apropie de împlinirea lor" (Ioan Paul al II-lea, V. Messori, Varcare la soglia della speranza, Mondadori, 1994- Ioan Paul al II-lea, V. Messori, Să trecem pragul speranței, Humanitas, 1995). Din această afirmație, Socci a dedus că ele "nu s-au împlinit încă" (Socci, Il quarto segreto di Fatima, cit., pg.78- Socci, Al patrulea secret de la Fatima); în acest sens, Benedict al XVI-lea a declarat la 13 mai 2010 că: "s-ar amăgi singur cel care ar crede că misiunea profetică de la Fatima s-a încheiat" (https://www.antoniosocci.com/5921-2/).

[4] Socci, Il quarto segreto di Fatima, cit - Socci, Al patrulea secret de la Fatima, cit). Îndoielile cu privire la cel de-al treilea secret de la Fatima sunt, de asemenea, formulate de: S. Gaeta, Fatima, tot adevărul, istoria, secretele, consacrarea, ed. San Paolo, 2017; A. Minutella, La falsa chiesa e il suo destino, Fede e cultura, 2018 - A Minutella, Biserica falsă și destinul ei; M. Tosatti, Fatima e il segreto non svelato: a 100 anni dal futuro della Chiesa, Chorabooks, 2017 - M. Tosatti, Fatima și secretul nedezvăluit: 100 ani în viitorul Bisericii; P. Kramer, La battaglia finale del diavolo, The Missionary association, Buffalo 2002-2004 -P. Kramer, Bătălia finală a diavolului.

[5] José Maria Zavala, El secreto mejor guardado de Fatima, Booket, 2017 - Cel mai bine păstrat secret de la Fatima. Marco Tosatti, într-un articol publicat în Nuova Bussola Quotidiana din 21 martie 2017 (Noua revelație despre Fatima, apostazia în Biserică), scrie: "José Maria Zavala [... [...] a solicitat o expertiză [...] unui profesionist în domeniu, Begona Slocker de Arce, expert [...] al instanțelor de judecată, recunoscut de Societatea Spaniolă de Grafologie [...] Raportul foarte detaliat (are aproximativ douăzeci de pagini) concluzionează astfel: "Documentul "suspectat" (adică cel care urmează să fie studiat N. D.D.R.) la care se face referire aici ca fiind a treia parte nedezvăluită a Secretului de la Fatima, a fost realizat de aceeași mână ca și documentul "incontestabil" (textul de referință, cu siguranță autentic N.D.R.) care corespunde primei și celei de-a doua părți a Secretului de la Fatima, scris de mâna Sorei Lucia dos Santos în cel de-al treilea Memoriu al său din 31 august 1941".

[6] Malachi Brendan Martin (1921-1999) este un preot iezuit irlandez, profesor de limbi antice la mai multe universități; a fost secretar al cardinalului Augustin Bea în timpul Papei Ioan al XXIII-lea. În virtutea acestei poziții, a luat cunoștință de cel de-al treilea secret de la Fatima în 1959-1960; în special, a participat la întâlnirile care au avut loc la Vatican pentru a decide dacă să divulge sau nu conținutul acestuia.

QUELLO CHE NESSUNO HA DETTO SU FATIMA E CHE FA TREMARE - Lo Straniero

https://www.antoniosocci.com

https://www.ferdinandocarignaniditolve.it/453065843

Un comentariu: