miercuri, 2 noiembrie 2022

Profetul fals (4) și profeții falși


Publicăm un al patrulea articol despre falsul profet și falsa Biserică, din capitolul IV al cărții "Ora de triumf a Mariei Co-Răscumpărătoare".

În acest paragraf vom prezenta câteva ipoteze privind stabilirea falsului profet și vom analiza tema falșilor profeți.

2 Falsul profet 

În cele ce urmează, vom înainta câteva ipoteze cu privire la stabilirea falsului profet și la principalele activități pe care acesta este de așteptat să le promoveze odată ce va urca pe tronul lui Petru.

2.1 O ipoteză privind momentul instalării sale

Când se va instala falsul profet pe tronul lui Petru?

Pentru a formula ipoteze în acest sens, este necesar să examinăm cu atenție profețiile referitoare la falsul profet[1], cele referitoare la cei doi Papi (Benedict al XVI-lea și Papa Francisc) și informațiile disponibile în prezent[2].

Acest lucru duce la rezultate contradictorii, mai ales dacă luăm în considerare unele mesaje încredințate misticilor și vizionarilor contemporani cu privire la figura lui Papa Bergoglio.

Din lectura unor revelații private, se dă impresia că Falsul Profet ar putea fi Papa Francisc.[3] Motivul este că: este o persoană consacrată, succede și/sau trăiește cu ultimul papă adevărat; ar fi contribuit prin unele dintre alegerile sale la profanarea Euharistiei (împărtășirea divorțaților recăsătoriți) și la crearea condițiilor pentru o schismă; ar lucra la crearea unei biserici mondiale unice (apropierea de protestanți).

În acest context, mesajele încredințate de Sfânta Fecioară Maria misticului sicilian Giuseppe Auricchia și vizionarului brazilian Pedro Regis sunt deosebit de importante; în ele, Ea pare să evoce învestirea unui Papă negru (Papa Bergoglio, fiind iezuit, poate fi numit "Papa negru")[4].

Din lectura mesajelor încredințate altor vizionari, s-ar părea în schimb că Falsul Profet nu și-a preluat încă mandatul și, prin urmare, nu poate fi identificat în Papa Francisc.[5] Figura acestuia, printre altele, nu pare să răspundă cerințelor falsului profet; pentru ca acestea să fie îndeplinite, ar trebui să se înainteze ipoteze potențiale destul de îndrăznețe: Biserica, datorită unora dintre comportamentele sale (de ex. eșecul de a răspunde la dubiile cardinalilor), ar trebui să se dezintegreze rapid (ar trebui să existe deja o schismă în curs de desfășurare); unele dintre alegerile sale - accelerarea dată dialogului interreligios și semnarea recentă a "documentului de fraternitate" cu imamul islamic - ar trebui să fie urmate în scurt timp de crearea unei singure biserici mondiale.

Analiza mesajelor unui al treilea grup de vizionari, în cele din urmă, sugerează că Isus și Fecioara Maria i-au încredințat lui Papa Bergoglio sarcina de a readuce omenirea la credință prin cunoașterea celui de-al treilea secret de la Fatima, o cerere care, totuși, nu pare să fi fost încă îndeplinită[6].

Divergența mesajelor referitoare la figura lui Papa Bergoglio ar putea fi atribuită prezenței unor falși vizionari printre numeroșii carismatici. Aceștia sunt probabil "profeții falși" menționați atât în Sfintele Scripturi, cât și în unele revelații private.

În sfârșit, nu se poate exclude ca lucrarea așa-numitului Fals Profet să fie realizată de mai mulți subiecți succesivi (Isus, așa cum am menționat, vorbește despre "falși profeți").

2.1.1. Falșii profeți

În această secțiune ne vom ocupa de falșii profeți, adică de toți aceia care, în "vremurile din urmă", vor lucra pentru a polua apele Bisericii Catolice și pentru a-i deruta pe credincioși. Falșii profeți pot fi împărțiți în două categorii: falși teologi, care vor promulga doctrine false (umanism, păgânism etc.) și falși vizionari, care, ajutați de satana, vor pretinde că primesc mesaje din cer și că au puteri supranaturale.

Acești profeți falși sunt menționați în Evanghelie:

- Feriți-vă de falșii profeți, care vin la voi în haine de oaie, dar pe dinăuntru sunt lupi răpitori! După roadele lor îi veți recunoaște (Matei 7, 15-16);

- "Și se vor ridica mulți profeți falși și vor seduce pe mulți" (Matei 24: 11)

Redăm în continuare alte profeții semnificative referitoare la falșii profeți care au fost încredințate unor mistici și vizionari în ultima vreme.

Maria Valtorta

Sunt unii care cred mai mult în falși profeți, în voci necurate pe care Satana le stârnesc să vorbească și pe care legea Bisericii le condamnă [...] Ceea ce vine de la aceste voci... este întotdeauna subtil pângărit cu erori [...] Ei vorbesc pentru a insinua teorii false despre reîncarnare, despre un sistem de evoluție a sufletelor, pentru vieți succesive, ceea ce este absolut fals. Vorbesc sugerând soluții științifice la cele mai luminoase manifestări ale Omnipotenței divine (Isus, sept.-oct.1950).

Amsterdam (apariții Idei Peerdeman)

Aveți grijă la falșii profeți! (Sfânta Fecioară, 11 februarie 1951).

Roma trebuie să-și cunoască misiunea în acest timp. Știe Roma care este dușmanul care pândește și se strecoară în lume ca un șarpe? Și prin aceasta nu mă refer doar la comunism. Vor mai fi și alți profeți, falși profeți (Sfânta Fecioară, 28 martie 1951).

Aveți grijă la falșii profeți (Sfânta Fecioară, 20 martie 1953).

Spiritul fals domină lumea. Păgânismul modern, umanismul, ateismul, socialismul modern și comunismul domină lumea. Feriți-vă de falșii profeți! (Sfânta Fecioară, 10 mai 1953).

Biserică a Romei, Doamna tuturor popoarelor va mai veni doar de câteva ori și va continua să vă avertizeze referitor la falșii profeți (Sfânta Fecioară, 11 octombrie 1953).

Popoare, nu vă lăsați înșelați de falși profeți (Sfânta Fecioară, 31 mai 1955).

Nu ascultați de falși profeți, ascultați de pastorii voștri, de superiorii voștri, de vocea conștiinței voastre, de vocea unei Ființe superioare! Și spun aceasta pentru cei care nu aparțin adevăratei Biserici (Maica Domnului, 31 mai 1955).

Veronica Lueken

Mișcarea penticostală nu este de la Dumnezeu (Madonna, 15 iunie 1974).

... pe pământ, în competiție cu adevărul, mulți profeți falși și profeți femei au fost trimiși de Lucifer. [...] Îi veți recunoaște [...] pentru că vor propovădui doctrina oamenilor, nici pe departe identificată cu doctrina drumului Crucii și a răscumpărării Tatălui Veșnic (Maica Domnului, 20 noiembrie 1978).

Angelo Giardino

Și sunt mulți profeți falși care spun lucruri false (Isus, ianuarie 1979).

Enzo Alocci

În vremurile triste vor fi mulți falși profeți care îi vor cuceri chiar și pe aleșii mei; și, pentru a confunda și întuneca mințile preoților mei, vor spune că sunt plini de Duhul Sfânt, vor vorbi în limbi și vor trăda sufletele care vor cădea în înșelăciune (Isus, 9 iulie 1975).

[...] Mă voi folosi de suflete necultivate [vizionarii - n.r.], înzestrate cu Înțelepciunea mea, care în generozitatea lor vor lupta [...] pentru a-i elibera de orice sclavie diabolică pe cei care, în mod special, în vremurile din urmă, vor abandona credința pentru a urma spiritele diabolice. Aceștia vor fi seducătorii lor, care, cu secta lor diabolică, vor face false doctrine diabolice. De aceea, vor veni înșelăciuni puternice din partea doctorilor în false teologii și, în curând, mulți vor cădea în înșelăciunile acestor impostori ipocriți (Isus, 19 noiembrie 1976).

 

Vassula Ryden

Preoții hirotoniți de Cain sunt trimiși [...] să condamne cuvântul meu cu o scriptură falsă, să învețe toate națiunile un fals Cristos, sub un fals ecumenism, dând lumii o porție de raționalism, de naturism, o mâncare contaminată (Isus, 5 august 1990).

 

Renato Baron

Lumea s-a umplut de prea mult rău din cauza multor martori falși [...] Acesta este timpul de confuzie pe care cel rău l-a adus printre voi (Sfânta Fecioară, mai 1987).

Astăzi, mulți renegați, iluzioniști, își pun spiritul în locul Duhului Sfânt și fac din înțelepciune știința lor (Sfânta Fecioară, 8 decembrie 1987).

Să știți, împreună cu toți copiii lui Dumnezeu, că a sosit vremea lui Anticrist, unde prevalează știința deșartă a falșilor profeți și lucrarea oarbă a mândriei lor (Sfânta Fecioară, 2 februarie 1992). 

Luz de Maria

Falșii profeți se vor înmulți și vor nega instrumentele adevărate, vor duce poporul meu la pierzanie și la obiceiuri rele (Isus, 5 noiembrie 2014).

Copii, se vor înmulți profeții falși care le vor spune adepților lor că vor fi mântuiți. Fiți atenți! (Sfânta Fecioară Maria, 18 ianuarie 2016). 

Nu uitați că Eu v-am avertizat în Cuvântul Meu: vor veni profeți falși, care vor spune că au fost aleși de mine (Isus, 24 octombrie 2017).

Trevignano Romano (aparițiile lui Gisella)

 [...] nu-i ascultați pe cei care vă spun că m-au văzut în orient sau în occident, Eu voi veni curând, vor fi mulți profeți falși, deschideți ochii (Isus, 26 noiembrie 2016).

Cer și doresc ca preoții să nu se lase amăgiți de ideologii false și să continue, cu Evanghelia în mână, să mărturisească Cuvântul lui Isus (Sfânta Fecioară Maria, 3 noiembrie 2017).

Copiii mei, folosiți discernământul, pentru că acesta este momentul în care mulți vor fi falși profeți (Sfânta Fecioară Maria, 18 aprilie 2020)

note

[1] Adică, așa cum s-a spus (cf. mai sus partea 1): va fi un Papă; va fi recrutat dintre cei consacrați; va profana Euharistia; va împărți Biserica în diferite părți până la distrugerea ei; va lucra pentru a crea o religie mondială unică.

[2] Cf. mai sus cap. III, partea a doua. Benedict al XVI-lea, conform unor profeții (Malachia, Garabandal și Maria a Divinei Milostiviri), așa cum s-a menționat, ar putea fi ultimul papă. Referitor la Papa Francisc, am subliniat cum unii observatori (Minutella, Socci, Fratele Alexis Bugnolo, Villasana) ridică îndoieli cu privire la legitimitatea alegerii sale. În acest sens, trebuie să luăm în considerare și profeția misticii Emmerick care vede prezența a doi papi, unul adevărat și unul fals; de aici se poate deduce că falsul profet (falșii profeți, dacă ar fi mai mulți) va coexista (coabita) pentru o anumită perioadă cu adevăratul Papă.

[3] Ele par să meargă în direcția identificării în Papa Bergoglio, falsul profet, a unor mesaje date de Isus Mariei a Divinei Milostiviri în iminența învestirii sale pe tronul papal, care a avut loc, așa cum s-a menționat, la 13 martie 2013 (vezi mesajele date în Anexa IV.1 din: 10 februarie 2012, 17 februarie 2013, 8 martie 2013, 13 martie 2013).

[4] În acest sens, a se vedea mesajele încredințate lui G. Auricchia și P. Regis în anexa V.1 de la sfârșitul acestui capitol.

[5] Mesajele încredințate: Stefania Caterina (17 martie 2013), lui Salvatore Caputa (24 martie 2013), Valeria Copponi (14 martie 2013), Teresa Scoppelliti, vizionarilor aparițiilor de la Zaro-Ischia (26 martie 2013), de la Velletri (1 august 2013), de la Monfenera (4 martie 2013) merg în direcția excluderii faptului că Papa Bergoglio este Falsul Profet (dimpotrivă, subliniază cum că este un Papă "drag" cerului). Acestea sunt revelații private care nu au fost luate în considerare în cadrul acestui volum, deoarece, din cauza puținelor informații disponibile, nu am avut ocazia de a aprofunda contextul în care au fost dobândite.

[6] A se vedea mesajele încredințate vizionarilor Edson Glauber, Luz de Maria și Michel Rodrigue prezentate în Anexa III.3 la sfârșitul capitolului III. 

https://www.ferdinandocarignaniditolve.it/453106154

3 comentarii: