duminică, 13 noiembrie 2022

Este Bergoglio falsul profet (5)? Mesajele încredințate de Cer lui Edson Glauber din Itapiranga

În articolul precedent despre Falsul Profet (al 4-lea) am evidențiat cum mesajele încredințate misticilor și vizionarilor contemporani sunt contradictorii, mai ales în ceea ce privește figura Papei Bergoglio: unii dintre ei susțin că acesta este Falsul Profet[1]; alții îl exclud categoric[2]; în sfârșit, există un al treilea grup de vizionari care sugerează că Isus și Fecioara Maria i-au încredințat Papei Bergoglio sarcina de a readuce omenirea la credință prin cunoașterea celui de-al treilea secret de la Fatima, cerere care nu pare să fi fost încă îndeplinită. Printre acestea se numără profețiile și mesajele despre cei doi papi (Bergoglio și Ratzinger) încredințate lui Edson Glauber din Itapiraga, Luz de Maria și Michel Rodrigue.

Lectura mesajelor încredințate acestor trei vizionari cu privire la Sfântul Părinte ar putea da de gândit asupra misterelor care stau la baza coabitării neobișnuite a doi papi la Vatican. Referirea la profeția de la Fatima este repetată în aceste mesaje.

Să începem cu o analiză a mesajelor încredințate lui Edson Glauber din Itapiraga [3] (din cartea lui F. Carignani L'ora del Trionfo di Maria Corredentrice - Ora de triumf a Mariei Co-Răscumpărătoare).

În mesajele primite de acest vizionar (care au început în 1994), referirea la Sfântul Părinte este repetată. Analizăm mai jos mesajele primite de Edson în anii dintre instalarea și înlocuirea lui Papa Ratzinger cu Papa Bergoglio.

În 2009, sub pontificatul lui Benedict al XVI-lea, vizionarul a primit 15 mesaje în care este menționat Papa; printre acestea se numără și cel relatat în textul pe care îl reproducem:

Vizita Papei în Țara Sfântă este o confirmare a ceea ce am prezis la Fatima. Papa al Meu va avea mult de suferit. Dușmanii săi vor să-l reducă la tăcere. Dușmanii lui Dumnezeu, cei care fac voia diavolului, vor să-i reducă la tăcere și să-i distrugă pe profeții mei actuali. Rugați-vă, copiii mei, rugați-vă mult. Dumnezeu va acționa cu Dreptatea Sa asupra tuturor celor care sunt împotriva Bisericii Sale și a lucrării Sale (Sfânta Fecioară, 13 mai 2009).

În 2010, Sfânta Fecioară i-a vorbit vizionarului despre Sfântul Părinte în trei apariții; la fel în 2011; în 2012, Papa este menționat în nouă mesaje, inclusiv în cel din textul pe care îl reproducem aici:

Copiii mei, rugați-vă pentru Papa și pentru Biserică. Papa va trebui să sufere mari atacuri, dar Eu spun că sunt aproape de el pentru a-l mângâia și pentru a-i da ajutorul Meu matern. Cei care nu se supun Papei și nu iubesc Biserica Fiului meu Isus îmi rănesc foarte mult Inima (Sfânta Fecioară, 11 mai 2012).

În 2013, Fecioara Maria a vorbit despre Papa în opt dintre mesajele încredințate vizionarului. În primele luni, în momentul demisiei lui Benedict al XVI-lea (așa cum am menționat, formulată la 11 februarie cu efect de la 28 februarie), două mesaje îl menționează pe Papă (se referă evident la Benedict al XVI-lea, întrucât Cardinalul Bergoglio nu fusese încă ales Papă); unul dintre acestea amintește în mod misterios secretul de la Fatima:

Eu vin din ceruri pentru a vă cere rugăciuni pentru Papa și pentru Biserică. Copiii mei, voi nu vă rugați așa cum v-am cerut și nu mijlociți cu iubire așa cum v-am rugat Eu. Iubiți-vă credința și Sfânta Biserică. Fiți ascultători față de ea și față de Papa, căci cei neascultători nu merită raiul (Sfânta Fecioară, 16 februarie 2013);

Copiii mei, nu pierdeți timpul: mijlociți mult pentru Biserică și pentru Papa. Multe lucruri pe care le-am profețit la Fatima și în numeroasele apariții din lume sunt pe cale să se împlinească (Sfânta Fecioară, 23 februarie 2013).

De la data alegerii lui Papa Bergoglio (13 martie 2013), este adesea neclar la care dintre cei doi Papi se referă mesajele primite de Edson Glauber. Îndoiala reiese încă din primul mesaj după alegerea Papei Francisc, în care apare din nou o referire la secretele de la Fatima:

Cel care a fost ales să conducă Biserica Fiului meu Isus va avea nevoie de multe rugăciuni din partea voastră pentru a îndeplini cu putere, credință și resemnare misiunea pe care a primit-o de la Dumnezeu. Ceea ce am dezvăluit la Fatima celor trei păstorași ai Mei, Lucia, Francisco și Jacinta și în secretele despre Biserică se împlinește și se realizează (Sfânta Fecioară, 17 martie 2013).

Următoarele două mesaje ar putea, de asemenea, să se refere în aceeași măsură la oricare dintre Papi:

Îl binecuvântez pe Papa și întreaga Sfântă Biserică. Sunt alături de Papa al Fiului meu divin pentru a-l ajuta, a-l proteja și a-l binecuvânta mereu (Sfânta Fecioară, 19 martie 2013);

Rugați-vă pentru Biserică, rugați-vă pentru Papa și pentru toate persoanele consacrate (Sfânta Fecioară, 13 mai 2013).

În mesajul din 15 mai 2013, Fecioara Maria îi menționează în mod explicit pe cei doi papi:

Acesta este momentul în care doi papi sunt aproape unul de celălalt și se ajută reciproc: unul în tăcere, în rugăciune, în adorație, oferindu-și suferințele pentru celălalt, care trebuie să conducă, să vorbească, să acționeze și să mărturisească învățăturile Fiului meu Isus pentru toți. Două vieți, două flăcări aprinse pentru binele Bisericii și al lumii. Fiul meu Benedict al XVI-lea vă dă exemplul de a ști să renunțați, să vă sacrificați și să vă rugați pentru binele Bisericii și pentru actualul Papă, ceea ce mulți nu fac (Maica Domnului, 15 mai 2013).

Mesajul din 15 mai este urmat de un alt mesaj "ambivalent" 

Binecuvântați-l pe Papa al nostru, pe Episcopul nostru și pe toți preoții care urmează calea voastră foarte sfântă, pentru ca ei să primească în mod constant lumina, puterea și harul Duhului Sfânt, pentru a distruge întunericul satanei prin Cuvântul sfânt pe care Domnul ni l-a lăsat în Evanghelie (Sfânta Fecioară, 30 mai 2013).

În ultimul mesaj din 2013, Sfânta Fecioară se referă în mod expres la Papa Francisc (este emis cu ocazia călătoriei lui Bergoglio în Brazilia):

Brazilia va primi o vizită din partea celui mai drag fiu al Meu. Acesta este un mare har pentru națiunea braziliană, în special pentru mulți tineri. Tinerii au nevoie de iubirea Fiului meu Isus, iar prezența Papei îi va aduce pe mulți dintre ei mai aproape de Inima Fiului meu Divin. Dacă Brazilia și tinerii acceptă apelurile Papei, Dumnezeu va avea în continuare milostivire, acordându-le pacea Sa și mari haruri (Maica Domnului, 25 iulie 2013).

În 2014, Edson Glauber a primit un ultim mesaj referitor la Papa:

Fie ca familiile să știe să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru harurile pe care le acordă în această noapte cu [...] prezența [...] celui mai mare episcop al Bisericii, Papa, în mijlocul lor (Sfânta Fecioară, 16 martie 2014).

În anii 2015-2019, Papa nu va mai fi menționat în mesajele pe care Fecioara Maria i le-a încredințat lui Edson Glauber: De ce?

Trebuie remarcat faptul că, la 13 mai 2015, Sfânta Fecioară i-a dezvăluit lui Edson Glauber un secret despre Biserică. Acestea sunt cuvintele vizionarului la sfârșitul apariției:

În această apariție, Fecioara Maria mi-a dezvăluit încă un secret, al zecelea privind Biserica și destinul omenirii, atât de multe lucruri se vor schimba în curând și vom vedea lucruri triste anunțate, proclamate, dar care nu vin din partea lui Dumnezeu [...] putem rămâne credincioși mereu fermi în credința noastră Catolică și [...] nu trebuie să [trebuie - n.r.] abandonăm Biserica, ci [...] trebuie să ne intensificăm și mai mult rugăciunile pentru Biserică și pentru lume.

Enigmatică este viziunea pe care Edson Glauber a avut-o la 27 iunie 2015 (descrisă de Gaeta în La profezia dei due papi, cit., p. 88 - Profeția celor doi Papi); în ea, Fecioara Maria, la indicația Pruncului Isus, îi înapoiază cheile Bisericii Sfântului Petru.

În 2018, în timpul apariției Fecioarei Maria din 16 februarie, Edson Glauber a vorbit despre Benedict al XVI-lea și despre consecințele cu care se va confrunta omenirea în urma morții sale:

'Fecioara Maria mi-a spus că vremurile sunt dificile. Așa cum am spus în Amazonia, vă spun și vouă. Cel care mai alungă puțin răul este încă în viață. Este vorba de Papa Benedict. Când moare Papa Benedict...săraca omenire!...săraca biserică și săraca omenire![4]

În cele din urmă, la 9 aprilie 2020, Isus îi încredințează vizionarului un mesaj care pare să se refere la Benedict al XVI-lea, descris ca fiind "adevăratul Păstor... care a fost obligat să renunțe":

'Rugați-vă pentru adevăratul Păstor, Păstorul care a fost forțat să renunțe, din cauza agenților lui satana plasați în Sfântul meu Sanctuar. Aceștia sunt lupii cu înfățișare de miei, aceștia sunt cei care, din cauza banilor, a puterii și a plăcerii, și-au vândut sufletul diavolului, așa cum Iuda și l-a vândut pe al lui și M-a predat pe treizeci de arginți.

(va continua)

note

[1] Ele par să meargă în direcția identificării Papei Bergoglio ca fiind Falsul Profet, unele dintre mesajele date de Isus Mariei a Divinei Milostiviri în iminența inaugurării sale pe tronul papal care a avut loc, așa cum s-a menționat, la 13 martie 2013 (vezi mesajele date în Anexa IV.1 din: 10 februarie 2012, 17 februarie 2013, 8 martie 2013, 13 martie 2013).

[2] Mesajele încredințate: Stefania Caterina (17 martie 2013), lui Salvatore Caputa (24 martie 2013), Valeria Copponi (14 martie 2013), Teresa Scoppelliti, vizionarilor aparițiilor de la Zaro-Ischia (26 martie 2013), de la Velletri (1 august 2013), de la Monfenera (4 martie 2013) merg în direcția excluderii faptului că Papa Bergoglio este Falsul Profet (dimpotrivă, subliniază cum că este un Papă "drag" cerului). Acestea sunt revelații private care nu au fost luate în considerare în scopul acestui volum, deoarece, din cauza informațiilor puține disponibile, nu am avut ocazia de a aprofunda contextul în care s-au maturizat.

[3] Edson Glauber de Souza Coutinho (1972-2021), a fost un vizionar din Itapiranga, o localitate din pădurea amazoniană din Brazilia. Începând din 1994, a început să aibă manifestări supranaturale care o implicau și pe mama sa, Maria do Carmo. Aceasta din urmă a fost cea care a avut prima apariție cerească: în noaptea de 2 mai 1994, în orașul Manaus (unde Edson studia Știința Telecomunicațiilor), Sfânta Fecioară i-a apărut și i-a permis să îl vadă și să vorbească cu fiul ei Quirino, care murise accidental în 1989; acesta i-a spus că se simte bine și a invitat-o să se roage pentru a-l revedea într-o zi în gloria Domnului. În sâmbăta precedentă, în timp ce Edson se afla în reculegere spirituală, a auzit o voce care îl invita să se roage cu inima, prevestindu-i viitoarele apariții: "Sunt pe cale să sosesc... așteaptă!". Ulterior, Fecioara Maria, Sfântul Iosif și Isus (într-un număr mai mic de cazuri, Arhanghelii Mihail și Rafael) au continuat să se manifeste frecvent lui Edson și mamei sale, cărora le-au încredințat mesaje importante pentru omenire. Aparițiile și mesajele au continuat pe tot parcursul vieții lui Edson, în Itapiranga și oriunde se afla în rugăciune. Obiectul principal al acestor apariții este invitația de a recăpăta devoțiunea față de Sfântul Iosif, ca mijloc de devoțiune față de cele trei Sfinte Inimi ale Familiei din Nazaret.[3] Mesajele încredințate la Itapiranga conțin și profeții (pe care vizionarul le-a reprezentat prin desene); în unele cazuri, acestea s-au împlinit: Tsunami-ul care a devastat Asia în 2004 a fost prezis în 1996 printr-un desen care înfățișa un mare val care devasta orașe și sate. Inițial, Biserica a avut o atitudine favorabilă față de manifestările din Itapiranga: la 28 iunie 2008, Episcopul local, Mons. Gritti, îndeplinind o cerere a Sfintei Fecioare care i-a fost trimisă prin Edson, a consacrat Dieceza din Itapiranga Reginei Rozariului și a Păcii și, în fața unei mari mulțimi de credincioși, a încoronat imaginea Maicii Domnului; la 31 ianuarie 2010, Episcopul a emis un decret care autorizează pelerinajele în Itapiranga și cultul public (celebrat în capelă sau la locul Crucii) pentru a o invoca pe Fecioara Maria sub titlul de Fecioara noastră Maria, Regina Rozariului și a Păcii. Tot în 2010, Episcopul a înființat o comisie medicală și teologică pentru a urmări evenimentele din Itapiranga și a pus piatra de temelie a Sanctuarului care a fost ridicat în orașul amazonian în onoarea Fecioarei Maria. După moartea Episcopului (în 2016), relațiile cu autoritățile bisericești s-au schimbat. În 2017, într-un comunicat adresat oficialului diecezei de Itacoatiara, Monseniorul Fernandes, Congregația pentru Doctrina Credinței a declarat că nu consideră autentice aparițiile avute de Edson și mesajele aferente și a interzis difuzarea lor, precum și referirea la acestea în cadrul sărbătorilor dedicate Fecioarei noastre, Regina Rozariului și a Păcii. Edson Gluber nu a ținut cont de aceste solicitări și a continuat, cât a trăit, să răspândească mesajele primite din Ceruri.

 [4] Gaeta, La propezia dei due papi, cit., p. 75 - Profeția celor doi Papi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu